Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

A jsi naprostý borec, protože spojit Skyrim (ketrý miluju) a ateismus našeho světa, to je opravdu hezký "Cimrmanovský úkrok stranou" :-)

Osobně mám ve Skyrimu přečtené všechny knihy (nečetl jsem to ve Skyrimu, ale existuje eBook, který tyto knihy všechny integruje do jednoho eBooku) a pro mě jsou tamní božstva prostě přítomna, beru je jako "reálná" a chápu jejich význam a existenci v rámci tohoto světa (jako nedílnou součást i jeho vzniku, ve své podstatě).

O to víc se ale musím smát všem těm pomýlencům, kteří si myslí, že něco podobného existuje i tady. Nechci nikomu brát právo víry (i když někdy bych chtěl...), ale tam bych s tím skončil. Ať si věřící ZE SVÉHO postaví kostely a baráky, je mi to jedno, ale nehodlám na tuhle šaškárnu přispívat ze svých daní. Nevím, proč by církevní hodnostáři měli mít nějaké speciální vlastnosti, např. že nemusí vypovídat na policii (zpovědní tajemství) a podobně. Tyhle věci mají mít prostě jen lékaři, kupříkladu.

Nevím, proč by se na mluvení proti víře mělo koukat přes prsty a jako na něco, co se do našeho světa nehodí a "co kdyby to byla pravda." Náboženské texty (mluvím o hlavních přítomných náboženstvích v ČR) jsou bez výjimky fantasy literaturou, kterou když někdo převádí do reálného světa, měl by být zralý na léčbu v Bohnicích a ne na honorování.

Mám rád rituály -- rád chodím třeba do kostelů, mešit, mám rád židovské rituály (jsou hodně o jídle, to víte...), ale beru je pouze jako kulturní zajímavost a rituál, ne jako základ morálky, života a světové pravdy.

Já bych se totiž styděl hlásit se k něčemu, co je tak povrchní, hloupé a egiostické, jako je bůh (ano, schválně s malým písmenem, nevím, proč bych mo měl honorovat s velkým). Bůh je naprostý egostředný debilní kretén, který nezaslouží víru, ale odsouzení. Pokud mi má můj bůh říkat, abych se choval tak, jak se nesluší, je to debil a nemá co dělat na tomto světě... Wait a minute, on tu stejně není, prtoože je smyšlený, ufff....

1 1
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.