Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J33o54s29e24f 75P47o32t61r

1. 5. 2014 21:36

Pro pana Mertu,

nazapomínejte na to, že naše česká společnost čtyřicet let žila v režimu, pro který náboženství a hlavně katolicismus byl úhlavním nepřítelem a proti němuž tento režim nasadil veškerou diktátorskou a represívní sílu. Výsledky totálního vymývání mozků přetrvaly do dnešní doby a většina čské společnosti si vykládá svět brýlemi reálně-socialistických politruků, včetně vás - jak vyplývá z vašich reakcí.

POkud jde o vznik vědy, třeba zakladatel  moderní fyziky Newton, byl hluboce věřícím člověkem a z BIble věděl, že tento vesmír stvořil Bůh pro nás, není součástí našeho vesmíru, je nad ním. A Newton se pokusil poznat jakými zákony Bůh vesmír řídí.

Tuto věc byste měl vědět, píše se o tom v každém Newtonově solidním životopise.

0 1
možnosti
JM

J78a47n 49M21e11r70t55a

1. 5. 2014 23:03

Ne, není to vidět, protože to tak není. Přestaňte se snažit pořád někoho shazovat tím, že ho zblbli komunisté. To nemáte žádný lepší argument nebo co?

Samozřejmě že vím, že byl Newton věřící. No a? Kolik věřících vědců zde ještě hodláte vytáhnout? Přišli na svoje objevy čtením Bible nebo pozorováním, experimenty, indukcí a dedukcí? V době Newtona byl prakticky každý věřící, společenský tlak byl obrovský, existence Boha se pokládala v podstatě za samozřejmost, mnoho vědeckých poznatků, co máme dnes, nebylo známých atd.

No, kdyžtak to tahání vědců můžeme trochu urychlit, tady je jeden seznam vědců https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheists_in_science_and_technology

0 0
možnosti
JP

J50o32s31e78f 58P95o32t76r

1. 5. 2014 0:19

Milý autore,

žijete ve falešných, virtuálních představách o lidské existenci. Člověk je duální bytost, kda se střetává fyzický zvířecí základ a duševní sféra, která je charakterizována civilizací, kulturou. Člověk je vpodstatě zvíře, které k lidskosti přivádí civilizace, kulturní idee. V průběhu kulturních dějin lidstva se těch civilizací vystřídalo dost, ovšem každý nezaujatý člověk musí uznat, že vrcholem civilizačního úsilí byla křesťanská kultura, v jejímž lůně vznikla demokracie, věda a nanejvíš dokonalé umění a která v současné doně ve svém centru v Evropě umírá, ale ostatní svět si podmaňuje.

Co se týká islámské kultury, to je karikatura křesťanství, která vznikla smícháním prvků křesťanských, židovských a pohansko - nomádských poušních. To znamená prvků nám úplně cizích.

Svůj příspěvek prezentujete z vysokého piedestalu ateisty s přehlížením a pohrdáním jiných názorů.

I zde   říkám, že žijete ve falešných virtuálních představách, k dokázání z vědeckého a lidského, sociálního hlediska.

Když italský vědec Volta pustil do žabých stehýnek elektrický proud, a ty se začaly pohybovat, byl Volta a věda v očích svých spoluočanů za poloboha a tato fascinace k vědě ovlivňuje naše myšlení dodnes. Jenže, z nejnovějších vědeckých poznatků, hlavně z asrofyziky vyplývá něco jiného, matematická pravděpodobnost vzniku našeho vesmíru jako Náhody je nerozlišitelná od nuly. Z lidského hlediska bych vám chtěl připomenout dvě události z našeho pokrokového a moderního XX. století. Komunistická, ateistická vize světa ke své instalaci si vyžádala na 50 milionů mevinných obětí (viz Solženicyn: Souostroví Gulag).Po šedesáti letech existence ateistického režimu došlo k jeho demontáži a nenašel se ani jediný člověk na 1/6 světa, který by za tuto ateistickou ideu položil život. Druhá událost  byl nacionální socialismus, který sice uznával nadčasovou Prozřetelnost, ale úplně odvrhl křesťanskou civilizaci a při pokusu o jeho instalaci  padlo na 70 milionů lidí.

6 4
možnosti
JP

J67o40s59e44f 66P72o38t20r

1. 5. 2014 1:05

Mínusovači, laskavě mi sděl, co je v mém příspěvku nesprávného, špatného, falešného.

0 0
možnosti
JM

Kouzlo nechtěného.

Být muslimem /USA manažerem/ a ještě výrazněji muslimkou, neznamená jen věřit po muslimském způsobu, ale také se tak oblékat, bavit, mít podle toho přátele, vychovávat takovým způsobem děti, vést takovým způsobem domácnost, chodit či nechodit na určitá místa, nebavit se s určitými lidmi, mít rád určité věci, nenávidět určité jiné věci, vidět tak svět a žít tak, zapletený do hotové pavučiny pravidel, nařízení, příkazů, zákazů, věřit a usilovat o to se zalíbit bohu.

Kolik zámořských filmů o tom vypráví.

Ode mne máte karmu, i když je to jen jeden ze střípků z historie lidstva.

0 0
možnosti
Foto

Islám je totalitní ideologií jako nacismus nebo komunismus. Ty první dvě totalitní ideologie už byly poraženy a zdiskreditovány, takže nám dnes v podstatě nehrozí. Rozhodující zápas s islámem nás však teprve čeká.

8 0
možnosti
JM

Náš bůh ,velký Konzum nemá proti Aláhovi valnou šanci na trvalý úspěch. Viz USA v Afganistanu.

2 1
možnosti
MB

Mně se Váš článek líbil! :-) Ne, že bych se vším souhlasil, ale to je podružné. Mějte krásné dny! MB

2 1
možnosti
TJ

Podle mého názoru to stejné mohu říct o nebezpečí ze strany Číny či Ruska, které v případě "obsazení" určitého území si jej přetvoří k obrazu svému, ať již z pohledu práva či věrouky. Prosím zda by jste mohl přidat pojednáním o Turecku, tedy zemi s muslimskou většinou a zároveň explicitně sekulárním politickým systémem. Děkuji.

3 0
možnosti
JN

J22o61s89e87f 20N45o23v17a82k

30. 4. 2014 19:04

to je blabol pame atheisto;-D;-D;-D my ostatni se zase obejdeme bez vasich vnucovanych lzi, bez potratu, euthanasii,gulagu, golodomoru, gilotin, konfiskaci, holocaustu, genocid, bez vasich hitleru, stalinu, leninu, robespierru a jim podobnych. netvrdim. ze krestanstvi, nebo islam jsou idealy, co prosly staletimi bez vad, ale vy atheiste mate za cca pouhych 250 let sve existence na svedomi vice mrtvych, nez vsechna nabozenstvi sveta dohromady. takze radeji i ten islam, nez vas.

10 7
možnosti
Foto

Hitler byl římský katolík, nikdy nebyl z církve exkomunikován a často hovořil, že plní poslání božské prozřetelnosti. Jestli vám tohle zní jako ateismus, pak si za mě dejte facku. Vůdci francouzské revoluce byli ve většině věřící. Komunističtí zločinci své zločiny nepáchali kvůli ateismu, ale kvůli své pošahané a zvrácené ideologii. Nikoliv, pane Novák, vy mě nemáte co poučovat. O ateismu nevíte vůbec nic, jinak by jste takové pitomosti vůbec nepsal. Ale není to nic, co bych vám měl za zlé. Člověk musí objevovat, poznávat, zajímat se o věci. Ta vaše póza "já vim svoje a ty mi do toho nebudeš kecat", to je ta příčina většiny utrpení, příkoří a zlých věcí, které se na světě dějí. A je vidět, že vy s tím něco chcete dělat, jinak byste se neobtěžoval sem chodit a tohle číst.

7 7
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.