Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

4. 6. 2014 16:47

Mne především překvapuje, že vynakládáte tolik úsilí na psaní článků o něčem, co považujete  za pro život zbytečné...

0 0
možnosti
Foto

Musím říct, že peudoargumentaci "Žádný pravý Skot" taky nesnáším, ale proto nepíšu: Chci jen napsat, že existují přesvědčivé vědecké, respektive historické, důvody k předpokladu, že nějaký Ješua ben Josef skutečně žil a je autorem části výroků, které jsou mu v evangeliích připisovány. Je to rozhodně nejplausibilnější interpretace dostupných dat. Z toho samozřejmě neplyne nic ohledně víry, jen mám potřebu to zmínit.

0 0
možnosti
BB

Ono uz to slovo "verici" ma v sobe podtext. Verit tomu co se v danem nabozenstvi uci a nepochybovat. To je tezke pro kazdeho, kdo pouziva mozek. Nikdy nemohu uverit ze Marie pocala jako panna, to po me vazne nechtejte ;-D..a tech prikladu najdeme desitky

0 2
možnosti
HZ

Takže vám vlastně vadí různost názorů...? Protože ověřitelnost faktů jako ve vědě není v tomhle případě z podstaty možná. Ani u mnoha vědních oborů to nejde tak snadno. A že se výklady tak složité věci (textů) různí, připadá mi pochopitelné. Návod k použití se dá najít tak u pračky..

0 0
možnosti
JK

V knize Mein Kampf se Adolf Hitler prezentoval jako křesťan a katolík naprosto jasně. Například takto: "  Věřím dnes, že jednám v duchu všemohoucího Stvořitele: Tím, že se bráním Židovi, bojuji za dílo Pána."

1 1
možnosti
HZ

On koneckonců i Stalin byl křesťan - dokonce seminarista...

0 0
možnosti
Foto

Jaký jste byl křesťan? Z toho , co čtu, mám pocit, že přemýšlivý. A takových je spousta, Názory křesťanů napříč konfesemi i v rámci jedné konfese jsou různé. To, co křesťany spojuje, přece není totožný názor na homosexualitu, antikoncepci, nebo ženskou emancipaci, ani jejich morální převaha nad ostatními lidmi.

2 1
možnosti
VS

Pojmy jako křesťan a katolík mají jednoznačnou definici. Odkazovat se na stránky militantního ateismu jako relevantní zdroj informací o křesťanství to nemůžete myslet vážně. Je spousta ideologií, které se i dnes prezentují jako křesťanské, ale to je nečiní křesťanskými. Mormoni a Jehovisti nejsou křesťané, protože nevěří v trojjedinost Boha.

Pokud se zas, až tak na vašich postojích nic nezměnilo, jak sám píšete, tak v čem spočívala vaše víra? Píšete, že jste věřil v souladu s apoštolským vyznáním víry, ale pak by jste musel být katolíkem. 

Život bez Boha nemá objektivní smysl, ale pouze subjektivní. Člověk se nemusí stát hned tou nejhříšnější bestií, ale každý člověk upadá do hříchu. Ateisté ale odmítají existenci hříchu a tudíž i prostředky k obracení se a usmíření se s Bohem.

5 1
možnosti
DP

D65a21d49a88k 46P21e71t72r

2. 5. 2014 5:37

Věta století, ateisté odmítají existenci hříchu a ............  Pochopil jsem, proč patřím do převažující části společnosti.

0 0
možnosti
RK

Naprosto s vámi souhlasím! Držím palce a přeji hromadu dalších pěkných videí, je to potřeba!

1 0
možnosti
PK

Toho Hitlera nám nepřišijite i kdybyste se rozkrájel.Rv

5 1
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.