Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdá se, že církev a komunismus jsou snesitelní jen když jsou utlačovaní.

Jak se dostanou k moci - de iure nebo de facto - nedá se s nimi vydržet...

0 1
možnosti

Pán Balabán, na tú vašu nenávisť voči Cirkvi a náboženstvu všeobecne by som mal "mastičku". Skúste navštíviť nejakého exorcistu. On z vás tých zlých duchov (možno) vyženie... ;-D

Predpokladám, že keby ste mali tú moc ako mal Stalin, Gottwald a spol., tak by ste urobili s Cirkvami rovnaký, ak nie ešte väčší "poriadok" ako oni.

1 8
možnosti

J80a95n 17H78l91e60d66í14k

5. 6. 2014 9:20

ve kterém století ???  existovalo už očkování ?

2 0
možnosti

J69a96r23a 19R86a58n24k

5. 6. 2014 2:03

Co jste tim chtel rici? Jsem agnostik ale Vasi primitivni predstavu vitezstvi ateismu nemohu pochopit, ale tak jako je nejsilnejsi vzrust neonacismu v zemich vychodni Evropy, ktera diky ostnatym dratum a diktature proletariatu je stale jeste daleko za zapadnimi zememi, tak se opet objevuji chute po tom ostnatem oploceniRvRvRv

5 2
možnosti

J91á92n 40K54o46t64ú46č

4. 6. 2014 21:47

Zakaždým, keď navštívim Poľsko, vidím, ako sú zas o kúsok viac vpredu, než to bolo predtým. Krajšie mestá a obce, vynovené cesty a železnice. Nálada v spoločnosti je omnoho lepšia, menej sa kradne, menej korupcie v politike. Už sú ďaleko pred ČR aj SR. Proste nejak nevidím dôvod, prečo by mal byť poľský katolicizmus pre spoločnosť horší ako český ateizmus alebo slovenský pokrytecký katolicizmus.

Mimochodom, 200 000 ilegálnych potratov je čistá špekulácia, nič viac. A zjavne nemáte žiadnu predstavu o tom, ako majú katolíci sláviť nedeľu, pretože v nedeľu je úplne v poriadku dať si pivko v reštaurácii. Za to by vám žiadna starenka nevynadala. Už len preto, že starenky chodia na nedeľné omše ráno a nie popoludní :)

Možno sa vám nepáči, "když vám na pracoviště napochoduje samozvaný zástupce nějakého fiktivního božstva", ale podobné sa deje vo svete v opačnom garde. Napríklad riaditeľ firmy Mozilla musel odstúpiť, pretože finančne podporil nejakého konzervatívneho politického kandidáta. "Tolerantný osvietený ateizmus" má tiež svoje náboženské dogmy, a kto ich porušuje, je v západnom svete potrestaný.

15 3
možnosti

V čem jsou před ČR? V ekonomických ukazatelích jsou na úrovni Litvy...

4 0
možnosti

J89a29n 71H16l54e88d43í74k

4. 6. 2014 21:26

přes snahy palikotů, doufám, ještě dlouho pokvete prorodinná  politika křesťanů a neupadnou do osidel tragického ateizmu, který se holedbá sexem, alkoholem, nenávistí, drogami, sebevraždami, absolutní bezradností z nihilizmu

3 8
možnosti
Foto

V ČR zase máme všude ulice, letiště a jiné objekty Václava Havla. Všude je přehavlováno, jako v Polsku překatolizováno. Návrat k realitě je tvrdý, ale nutný.

Polsko zůstane katolickou zemí, už z tradice. Kdo konvertoval k protestantům, byl poněmčenec, kdo k pravoslaví, byl poruštěnec. Polák se katolicismem definuje a to ještě dlouho tak zůstane. Jenom v tom praktickém životě se víra málo vyskytuje, potřeba je jiných hodnot. Chodí se do práce a ne jenom do kostela. Jednou za týden si Polák oblékne ubranie granatowe a koszulu biaŁou, vydá se s dětmi a paní do kostela. To zcela stačí.

WojtyŁa je v  současnosti idolem, ale neméně by měli Poláci uctívat i kardinála Wyszyňského. Oba jsem osobně zažil, při návštěvě lágru Dachau někdy koncem 70. let.

9 4
možnosti

Polsku držím palce. V tomhle jsme naštěstí o dost napřed.

5 7
možnosti

a pak jim tam ještě poslat dostatek ručníkářů, aby poznali to pravé multikulturní blaho a myšlenky na nějakej katolicismus je nadobro přešly :-/

4 0
možnosti

Co se týče oné Deklarace, tak to i mne uvádí minimálně do rozpaků...Avšak nevidím v tom nějaké "ztrácení dechu" církve. Zkrátka zde uvnitř katolického kléru převažuje konzervativní směr, který bohužel jí prokazuje medvědí službu.

Co se týče oné "strany" pana Polikota, tak v tom má pravdu slečna Sulovská, že skončí na smetišti dějin jako jiné podobné populistické rychlokvašky.,

A ohledně Ježíše Krista, tak to není žádná "náboženská bytost", ale historická postava. Vyčítáte katolíkům netoleranci (někdy právem), avšak sám tak jednáte svým ironickým postojem....

9 1
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.