Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Znamená ten podle blogu bující noční život a přeplněné restaurace, že už tam neplatí zavření nočních klubů, restaurace na max 50% kapacity, poslední obsluha v 11 a ve 12 zavíračka?

0 0
možnosti
RP

Ještě před týdnem jsem četla že je v celém Španělsku zákaz shromažďování víc než 6 osob, žádné noční vycházení .. přes den omezený pohyb jen do práce, k lékaři atd. Nějak mě to nesouhlasí s tím bujarým nočním životem v Madridu...

0 0
možnosti
Foto

I48v70o 82C55i58l77i78c38h

15. 11. 2020 15:52

Tento článek to také nepřímo potvrzuje:

Spousta z těch, kteří mě znají, ví, že jsem v jistém směru velmi úzkostlivý. Před mnoha lety jsem viděl paní, jak baští mastné kuře v tramvaji, pečlivě olizuje každý prst a pak se chytá tyče. Od té doby jsem se v tramvaji nedržel. Tahle moje obsese se pak rozšířila.

Nemačkám čudlíky ve výtahu, na přechodech, v tramvaji a na pánských záchodech radši počkám, až někdo vejde, abych se nedotýkal dveří. Se zadáváním PIN kódu mám velké trable. Patřím tedy mezi ty, kteří teď dezinfikují nákupy, nesahají na kliky, nosí od začátku roušky, vyhýbají se kontaktu s lidmi, jak jen to jde, a malují čerty na zeď.

Od začátku jsme se s manželkou poctivě chránili, protože byla těhotná. A stejně jsme to chytli.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jiri-sadek-koronavirus-denik-facebook-hospitalizace-covid-zapal-plic-nemocnice.A201112_110124_domaci_vlc/2#space-a

0 0
možnosti
PT

P48e46t18r 81T53o51m14e34k

15. 11. 2020 18:44

žárovka nic nového. Pořád stejně bezohledný.

0 1
možnosti
JR

J72a76n 22R78á82ž

15. 11. 2020 15:17

Podceňovat SARS CoV2 je stejně nebezpečné, jak podlehnout strachu z něj.

PS. I v současném běsnění se dá žít celkem normálně, ale už se mi po točeném pivu stýská!;-D

4 0
možnosti
DS

Nedá se žít normálně. Když děti nechodí do školy, nic normálního to není. A hrozí zstracený průšvih.

1 0
možnosti
Foto

Vysvětlení je prosté a docela obyčejné, jednoduše covid prodělala už nadpoloviční většina obyvatelstva. Počet nakažených tedy může už jedině klesat. Stejné je to u nás.

2 0
možnosti
JR

J97a47n 67R24á97ž

15. 11. 2020 15:31

V Madridu na COVID19 zemřelo do 10.11. přes 11tis. lidí, což je docela dost i na 6,5 milionovou aglomeraci. Pro porovnání: Praha má něco přes milion obyvatel a podle údajů MZdr. je tam registrováno do dnešního dne "jen" 599 úmrtí na COVID19.

Dobré je, že za poslední dva dny nebylo v Madridu registrované žádné nové úmrtí. Dá se to vysvětlit jednak úbytkem šíření, díky promoření a také tím, že nejvíce rizikoví už to mají za sebou a ti se zvýšenou imunitou mají , při dodržení základních preventivních opatřeních, šanci ten počet mrtvých nenavyšovat.

1 1
možnosti
MS

Nemohou mít v Madridu ve větší míře vybudovanou kolektivní imunitu? Stejná otázka platí pro Prahu, která je nyní na tom u nás nejlépe, i když izolační opatření jsou téměř synchronní v celé republice.

0 0
možnosti
LH

Praha má nejvíce HO a nyní nejvíce zavřených míst potkavani proto je největší pokles...

0 0
možnosti
Foto

Četl jsem, že lidská buňka (a že jich v těle máme) stresovaného člověka vypadá odlišně, než ta samá v těle nestresovaného. V tom to asi bude. Má trvat sedm let života bez stresu, než se to srovná.

1 0
možnosti
DS

:-) Když na vaše slova dojde, je to fakt radost :-)

0 0
možnosti
MP

Já bych si tedy spíše počkal, až se podaří zjistit více informací. Za tím může být chybná statistika (výpadek nebo smazání dat, někde se nějaká data správně nenahrávají, někdo někde prohodil 2 sloupečky v excelu, nebo nějaká interní změna metodiky počítání nakažených a zemřelých, která byla zamlčena), nebo se třeba ukáže, že v rámci uzavírky Madridu se tak vyselektovala nějaká specifická mutace viru, která je slabší než jiné a normálně by byla brzy vytlačena silnější mutací, ale díky izolaci k tomu nedošlo a imunitní systém lidí ji zvládá lépe... Těch možností vysvětlení je celá řada. Rozhodně bych hned nenegoval nařízení vlády ani nebagatelizoval rizika rozvolnění. Je logické, že pokud při epidemii dáte každého člověka do separace a zcela zamezíte kontaktům, tak epidemie zcela odezní, to je objektivní fakt. Protože to stoprocentně samozřejmě nejde udělat, tak jde jen o míru toho, kde je hranice mezi ještě účinnou izolací a kdy už je to neúčinné.

4 0
možnosti
LV

Na dnešní dobu velmi kacířské myšlenky. Karma!

5 0
možnosti
  • Počet článků 608
  • Celková karma 2,02
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.