Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Salaman

25. 5. 2012 13:55
Bavme se v seriózní rovině

Možná by si měli místní diskutující nejdříve pořádně prostudovat současné exaktní studie, a až potom diskutovat. Pravdou totiž je, že člověk živočišnou(!) stravu přijímat vůbec nepotřebuje (samozřejmě pokud jí pestře, zdravě). Platí to i pro batolata, děti, adolescenty a těhotné ženy. Ať si každý jí co chce, ale věda je věda. Nezbývá než se s tímto faktem smířit. Prosím, bavme se na úrovni a vynechme nepodložené názory typu "jedna bába povídala"... Přikládám odkaz na studii, který je sice i v původním článku, ale nikdo ze zdejších ji evidentně nečetl. http://blisty.cz/art/25066.html

Přeji všem dobrou chuť, ať už je to steak anebo jsou to fazole;-)

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

26. 4. 2012 10:13
Vegetariáni

Mám je rád, vždyť bez nich by masožravci umřeli hlady:-P

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

26. 4. 2012 9:40
Pane autore

myslím, že lidé se v diskusích pod vašimi články chovají mimořádně seriózně. Jako duchovně vyspělá bytost byste neměl tak urputně hledat třísku v oku bližního, ale raději se zaměřit na vlastní břevno. Jako ideolog zaměňujete důkazy za konstrukce a ničím neověřené předpoklady. Vzhledem k tomu, že se patrně na plné obrátky snažíte zmapovat duchovní podstatu lidstva a čtete páté přes deváte, nemohlo vám v knize genezis uniknout to, že tvorové jsou dáni lidem za potravu. A i kdyby to nakrásně uniklo vám, předpoklad, že by taková skutečnost nezajímala židovské kněžstvo, je k popukání. A tomu - nezlobte se -se říká účelová lež. A ta jaksi neharmonuje s duchovní vyspělostí.

2 0
možnosti
PB

poutnikus

26. 4. 2012 11:54
Re: Pane autore

Nepovažuji se za duchovně vyspělou bytost. Jinak dnes toho tolik nečtu- mám svůj směr. Jsou to spíše vzpomínky na doby hledání, nyní tyto myšlenky případně pouze vyhledávám na internetu.

To ostatní komentovat nebudu.

0 0
možnosti
JS

člověk z novinek

25. 4. 2012 20:25
Zase zakázaná diskuse?

Pokud autor u svých článků neotevírá diskusi, pak má na to samozřejmě právo. Ovšem nevidím v tom žádný smysl, pokud diskuse chybí u mimořádně zajímavých témat, která se přímo dotýkají smyslu lidského života (viz autorův nový článek Životy minulé a životy budoucí). Autora přece nikdo nenutí, aby se diskusí účastnil. Zakázaná diskuse podle mne svědčí o tom, že autor článků nejenže není schopen své názory obhájit, ale nedokáže unést ani pouhou přítomnost případných kritických názorů. A je nutné říci, autorův nový článek si tyto kritické názory rozhodně zaslouží.

Pokud autorovi vadí případné invektivní projevy některých diskutujících, možná by si měl vzít místo nauky o reinkarnaci k srdci Kristova slova z biblických evangelií, která říkají, že nás neznečišťuje to, co do nás vchází, ale co z nás vychází. Slovní útoky znečišťují toho, kdo je vyslovil, nikoli toho, ke komu jsou směřovány.

2 0
možnosti
PB

poutnikus

26. 4. 2012 11:58
Re: Zase zakázaná diskuse?

Jsou důvody proč a proti diskuzi. Zhlediska mně u některých témat z důvodů které jsem uvedl v článku vedlo k rozhodnutí diskuzi uzavřít. To co k tomu převážilo byly lživé napadení mého zdroje- p. Zezulky některými diskutéry nutícími diskuzi neustále sledovat a lži uvádět na pravou míru.

Máte právo na svůj názor a z vašeho pohledu ho chápu.

0 0
možnosti
JS

člověk z novinek

23. 4. 2012 18:31
Která evangelia jsou autentická?

Evangelium Esejských (a také Ebonitů) nelze považovat za autentický pramen. Pravost těchto textů je velmi sporná a byla zpochybněna. Jeví se spíše jako snaha vytvořit novou náboženskou nauku v moderní době. I kdyby tyto texty byly pravé, nikdy se nestaly takzvaným "živým textem", tedy textem, který se spontánně šířil po celém tehdejším starověkém světě. Starověkých zlomků známých čtyř evangelií, které jsou součástí dnešní Bible, se zachovalo přes dvacet tisíc (Evropa, Asie, Afrika) a vykazují mimořádnou shodu, čtyři tisíce textů je úplných. Ostatní evangelia byly objeveny buď velice nedávno a nebo jde o texty, jejichž opisy (!) vznikly mnoho set let po událostech, které popisují (Tomášovo evangelium, Mariino evangelium, Jidášovo evangelium…). Celý Nový zákon (v dnešní podobě) lze navíc sestavit pouze z citací starověkých autorů, tedy i bez existence všech těch dvaceti tisíc dochovaných zlomků. Lepší důkazy autentičnosti nenaleznete.

1 0
možnosti
PB

poutnikus

24. 4. 2012 8:43
Re: Která evangelia jsou autentická?

Je pochopitelné, že tato evangelia musí být považována za neautentická. Narušují stávající učení církve.

Existuje malá kniha Je bible zfalšovaná? Kdysi jsem jí měl půjčenou z knihovny a je to nejzajímavější líčení osudů vzniku bible. Ježíše jako řezníka si opravdu nedokážu představit.

1 0
možnosti
JS

člověk z novinek

23. 4. 2012 18:29
Biblická citace o pojídání masa

V Bibli je ohledně pojídání masa přesně toto (Genesis 9,3-4): "Každý pohybující se živočich vám bude za pokrm; jako zelenou bylinu vám dávám i toto všechno. Jen maso oživené krví nesmíte jíst."

Čili Bible nezapovídá pojídání masa, jen pojídání syrového masa, respektive pití krve živých zvířat.

Navíc člověk i zvířata jsou v biblickém podání jen prachem ze země – naše těla jsou pomíjivá.

Kristus říká přesně toto: "Ne co vchází do úst, znesvěcuje člověka, ale co z úst vychází, to člověka znesvěcuje."

To nepotřebuje komentář.

2 0
možnosti
PB

poutnikus

24. 4. 2012 8:25
Re: Biblická citace o pojídání masa

K tomu dodám jen jedno. Před časem jsem viděl dokument o italském knězi Piovi. Byla zde popsána jeho vize. Viděl Krista, který pohlédl na zástupe kněží. A s opovržením řekl " Řezníci, nic než řezníci to jsou".

1 0
možnosti
WAC

www adnes cz

23. 4. 2012 14:53
Evanglelium Ebionitů

Drahý blogere, Ježíš odmítl obětiny nikoliv proto, že by byl vegetarián, nýbrž proto, že to z pohledu jeho učení byla modloslužba, viz Epiphanius 30,16 (a doporučuju originální text, nikoliv překlad), třeba zde:

http://www.textexcavation.com/ebionitegospel.html

1 0
možnosti
PB

poutnikus

24. 4. 2012 9:11
Re: Evanglelium Ebionitů

Víte to je podle hesla "Podle sebe soudím tebe". To, že nám je utrpení zvířete, které musí jít na oběť lhostejné, neznamená to, že to bylo lhostejné Ježišovi. Rozumíte co vy vlastně říkáte o muži, který přišel na Zemi hlásat lásku.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

23. 4. 2012 9:00
Nevidím na této diskusi nic závadného

naopak je chytrá a poučná R^

1 0
možnosti

oldiess

23. 4. 2012 8:17
Pane autore, vy jste mi ale vtipálek

když už máte článek o internetové diskusi, mohl jste tam i povolit abyste zjistil, co na to ostatní.

2 0
možnosti
PB

poutnikus

23. 4. 2012 8:21
Re: Pane autore, vy jste mi ale vtipálek

Nemusel. Věděl jsem, že budete psát zde.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

22. 4. 2012 22:17
To se nám po tom přehledu ulevilo

Vegetariánství jak vidno - po tisíce let - nikdy plošně nefungovalo a taky nebude.;-D Guru meditující pod fíkovníkem (nic proti němu nemám), by rychle sáhl po kusu masa, kdyby dělal na stavbě, nebo s motorovkou v lese. Jezte si co chcete, ale nelžete. Všežravectví není nezdravé, je pro nás přirozené.

Lžete i o těch 'Zidech. Ti se mají vyvarovat pouze krve. Jinak by od moudrého pána na obláčku nedostali podrobný seznam, která zvíařata požívat  a která ne. Což jistě pramenilo z nějakých hygienicko-dietických poznatků.

Vy se tváříte nadřazeně - duchovně nadřazeně. Je směšné věřit tomu, že člověk, který si k obědu nedá husí stehno, je jen z toho důvodu duchovní bytostí. Duše (chcete-li) ve střevu nesídlí. Hledejte,  jistě mezi vegetariány najdete spoustu kreténů, psychopatů, různých cvoků i osob fyzicky chorých. Tak jako mezi lidmi mormálně se stravujícími. Možná víc.

1 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.