- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
OBECNĚ ZNÁMÁ fakta k otázce zda je člověk od přírody stvořen jako masožravec jsou uvedeny na této adrese:
Vyplývá z těchto nezpochybnitelnýchfaktů, že člověk je od přírody stvořenjako masožravec ??
Člověk je podle mého názorutypický plodožravec - proč? Cituji z uvedených stránek:
BÝLOŽRAVCI: dusají kopyty po trávě, drsnýmjazykem spásají trávu či listí, a jejich žaludek může být komplikovaný - s vícečástmi.
PLODOŽRAVCI: mají pravidelný chrup a schopnostpolykat malá sousta dobře rozmělněmé potravy.
LIDÉ: žaludek má člověk jednoduchý, tenké střevomnohem delší než masožravci, tlusté střevo do tvaru obráceného U. Střevočlověka je obaleno třemi svalovými pásy, má lískovitou výstelku a je kapsovité(zvrásněno do váčků) - není hladké, jako u jiných živočichů. Střevo pojmestravu objemnější než maso, ale méně objemnou než je tráva. Nejsme tedy typičtíbýložravci, nýbrž -ve svém základu a prapůvodu- cosi jako speciálnírostlinno-plodožravci! Ruce člověka přímo vyzývají k trhání rozmanitých plodů ajejich vkládání do úst. Člověk tedy nejen že není masožravec, ani typickývšežravec, ale není ani typický býložravec. "Bližší než tráva jsou námplody stromů, keřů a země."
A ješte jeden citát:
Většinou jsou ze své podstaty nejpřirozenějšími lidmi malé děti - jejich přirozené instinkty jsou ještě zdravé. Harvey Diamond píše v knize Fit pro život: "Zkuste dát svému malému dítěti do ohrádky živého králíka, a zralou čerstvou broskev. Když si za svou potravu nezvolí sladké a voňavé ovoce, ale vrhne se na králíka, zardousí ho, roztrhá svými zuby a sní ho syrového i s krví a vnitřnostmi, koupím vám nový luxusní mercedes."
Závidím tu lehkost bytí lidem, kteří znalosti nahrazují vírou. Vždyť je to přece tak jasné, vy bloudi
Když slyším nebo čtu návody na správnou výživu, vzpomenu si na svého dědu. Kdykoliv jsem za ním přišel, tak jeho uvítání bylo: Pojď, zakrojíme kousek špeku nebo uzeného, k tomu jednu nebo víc štamprliček slivovice a dáme řeč, jak se má rodina.
Kdyby v 95letech nespadl při trhání jablek ze stromu, zakrojoval by špek ještě dlouho, jak byl zdravý!
Oblíbený argument. Jistě. Třeba i mezi kuřáky a ochlasty se najdou dlouhověcí, průměr takových lidí však je někde jinde. Je to o Gaussově křivce pane Ráž.
asi jste chtěl napsat že dříve bylo maso na talíři jednou týdně a ne denně. Maso člověk potřebuje, jen se s ním nesmí přejídat. Za zdravé nepokládám vegetariánskou, ale pestrou stravu, podle rčení jez do polosyta, pij do polopita.
Mám jiný názor. Domnívám se, že člověk je přirozený vegetarián stejně jako jiní primáti.
Ano, stačí se trochu zamyslet. Ještě před sto lety byla veškerá strava téměř výhradně bio, neboť prakticky neexistovala témeř žádná éčka a uzeniny si pravidelně mohl dovolit málokdo. A lidé se tehdy dožívali podstatně nižšího věku než dnes.
Kdybych byl stejný dogmatik jako vy, autore, tak bych z toho udělal jednoznačný závěr - to, co prokazatelně prodlužuje život, jsou přece ta éčka :-).
Průměrný věk a to slovo bych chtěl podtrhnout byl jistě nižší než dnes. Dnes však není vyšší proto, že by jsme byli zdravější. Je díky pokrokům medicíny hlavně v léčbě infekčních chorob, v hygieně a dalších medicínských oborech. To jistě moc dobře víte.
...člověk není býložravec...člověk je všežravec...HOWGH...!!!
Člověk není býložravec, je fruktivor-plodožravec. Ukazuje to stavba jejího těla: tvar zubů, délka trávicího traktu, složení trávicích šťáv a pod.
Všežravec je tvor poněkud sešlý z cesty přirozeného vývoje. Ať se jedná o opici či člověka. To je můj názor.
Takovym zpusobem bylo pred asi 30 lety ve FVinsku zhruba 16 kreat viced infarktu, nez v Bulharsku. Ovsem na co ti lide zemreli to snad vi jenom Buh a redaktori Idnes..-
Je to take dano statistikou. Pred temi 100 lety lidi/ kdyz to meli platit/ nechodili k lekari. No starsi clovek mel bolesti, dal si zbrdolec no a púak umrtel. Doktor napsal selhanio srdce/ mechanismus smrti jke vzdy ze se zastavi srdce/.
Nezbývá než odkázat na http://www.pust.cz/forum/viewtopic.php?f=2&t=90&view=print
Myslím, že je to dobře ilustrativní.
On ten výskyt rakoviny také kopíruje nárůst automobilové dopravy, nebo třeba nárůst škodlivých sacharidů ve stravě. Máte snad nějaké poznatky o tom že by Eskymáky kosila rakovina? Nebo, že by umírali na rakovinu domorodci odkudkoliv po světě, u nichž převládá masitá strava?
Automobilová doprava jistě neprospívá. Ale
Eskymáci, kteří se živí převážně masem, stárnou díky skladbě své potravy velmi rychle. Jejich průměrný věk činí pouhých 27,5 roku. Kyrgyzové, nomádský kmen obývající východní oblasti Ruska, jejichž stravu tvoří téměř výhradně jen maso, stárnou také předčasně. Umírají velmi brzy, málokdy se dožijí ...věku přesahujícího 40 let.
Naproti tomu v údolí Hunzy v Himalájích žijí lidé až 140 let. Jejich dlouhověkost studují i vědci a kupodivu nejí téměř žádné maso.
viz http://www.pust.cz/forum/viewtopic.php?f=2&t=90&view=print