Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zeptám se hloupě. Jak vůbec může existovat přitažlivá síla? Odpudivá síla je něco jako když stříkám hadicí na míček,ale přitažlivá? Jediná možnost je že vesmírem lítá něco křížem krážem,ze všech stran,a buší to do hmoty a pokud tu zakreje něco (jiná hmota) tak to dělá dojem že se ty dvě hmoty přitahují. Ve skutečnosti se ale nepřitahují.Jsou k sobě přitlačovány. Nebo existuje nějaká jednoduchá mechanická představa jak funguje přitažlivá síla?

0 0
možnosti
PK

Jako že s tou temnou hmotou bude něco špatně, si myslím taky. Ale řešení patrně nebude tak jednoduché, jak si myslíte. Problém je v tom, že některé galaxie "obsahují" té temné hmoty více a některé méně. A jsou dokonce i galaxie, v kterých se hvězdy pohybují zcela spořádaně dle našeho známého newtonova zákona. Takže v nich jakoby ta temná hmota není vůbec. Rozhodně si tento fenomén ještě zaslouží hodně vědecké pozornosti, než bude nějak uspokojivě vysvětlen, pokud vůbec někdy bude.

2 0
možnosti
BD

Bohužel je to tak, že co chceme naměřit,to také naměříme.A ve vesmíru není nic absolutně dáno a tak jsou vše jen úvahy.Osobně jsem velký optimista a věřím,že právě poznání gravitace postrčí lidstvo kousek dál a nebudeme se strašit nedostatkem energie,fosilních paliv,vody a jídla.V

0 0
možnosti
KN

K57a14r55e47l 91N74o64v70á41k

14. 8. 2013 14:03

Nějaké WIMP se možná najdou v LHC.

Teď ho rozjedou na plný výkon, tak uvidíme.

0 0
možnosti
JT

To mate docela popletenou teorii. Pohyby teles ve vesmiru ovlivnuje prevazne gravitace. Obas pak i ruzne vybuchy supernov, slunecni vitr apod.

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.