Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Karel2002

11. 9. 2012 19:36
Jsou to spojenci, když se to hodí

Podívejte se na 3. díl Ramba, kde se tento přitroublý, ale svalnatý hrdina ma konci objímá s talibancema a možná i s Bin-Ladinem. USA a její evropští spojenci se snažili militantní muslimy poštvat na své potencionální soupeře, kde to jen šlo. Co se říká o Bosně a o Kosovu v amerických, britských, německých...a našich novinách je jen lež. Stejně, tak povídačky o hodných a demokratických muslimských Čečencích. V případě bosenských, kosovských a čečenských muslimů..se západní vlády a novináři (včetně samozřejmě našich z Mladé Fronty, LN...) neštítily chválit i jejich masakry. Když však v podstatě titíž muslimové 11. 9. zaútočili na New York a Wahington, tak se Američané mohli zbláznit. Pan Brzezinski, polský architekt této ubohé a odporné doktríny, pak musel zdlouhavě vysvětlovat, že vlastně neudělal žádnou chybu. 

V podstatě tato taktika existovala i kdysi dávno (zaútočit na "podbříšek Ruska" pomocí nastrčených a vyhecovaných muslimů)

0 0
možnosti
E

ELAPHURUS

11. 9. 2012 18:13
Jsou to

SPOJENCI

0 0
možnosti
MR

iluminat

11. 9. 2012 16:45
jo, ti dablelske USA se radi scuchavaji

s takovyma lidma, napriklad druha svetova valka, scuchli se se Stalinem, ponivadz chteli odrovnat soudruha narodniho socialistu Hitlera. Pacholci. To uz maji v krvi.

0 0
možnosti
KB

Karel2002

11. 9. 2012 19:39
Re: jo, ti dablelske USA se radi scuchavaji

Hitler je od r. 1939 postupně ohrožoval daleko více než Stalin. Nezapomeňte, že Velká Británie byla jejich nejbližší spojenec. Ale předtím ještě v r. 1938 USA nevnímaly hitlerovské Německo zas tak negativně. Dokonce byl Hitler v r. 1938 vyhlášen v časopisu Time mužem roku.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

11. 9. 2012 16:11
myslím

že americká administrativa nějakou demokracii x nedemokracii neřeší, pro ně je důležité aby přesvědčili místní, že jejich země leží na americké ropě či něčem jiném. A proč nezabrali i Saúdskou Arábii? Jednoduše proto, že jejím obsazením by si moc nepomohli, páč to tam musulmani považují za svoji ručníkářskou svatou zemi a pak by nevyšli z průšvihů

0 0
možnosti
JS

člověk z novinek

11. 9. 2012 15:32
Co s islámem?

Dávat na jednu úroveň "demokratický deficit" v USA s demokratickým deficitem v islámských zemích, je nesmysl.

Stav lidských práv, stav ekonomiky, stav sociální sféry i zdravotnictví je v islámských zemích oproti USA nebo Evropě naprosto a bez přehánění katastrofický. Například kdybychom na relativně vyspělý Egypt použili evropské parametry, mohli bychom tuto zemi označit pouze za ekonomicky a sociálně zcela zničený a nefunkční stát.

V islámských zemích mnohem více dětí umírá na podvýživu, běžné průjmy nebo třeba chřipku, než na cokoli, co je spojeno se střelami s ochuzeným uranem. Koaliční vojáci v Iráku nebo Afghánistánu stavějí školy, nemocnice, snaží se vybudovat infrastrukturu, aby ty země stabilizovali. Každá "normální" země by měla z takové "okupace" radost. Když USA obsadili po 2. sv. válce Německo, provedli nejprve denacifikaci – tedy postavili všechno nacistické mimo zákon. Zbohatli na tom všichni. Jenže co s islámem?

2 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.