Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Jarba

13. 4. 2012 22:48
Milý autore,

což se takhle naučit trochu lépe česky?Rv

0 0
možnosti
PB

poutnikus

16. 4. 2012 9:42
Re: Milý autore,

Když někteří diskutéři nenacházejí věcné argumenty, jak shodit pisatelův článek ve kterém jsou myšlenky které se jím nelíbí, pak reagují podobnými způsoby.

0 0
možnosti
MH

Gondolier

10. 4. 2012 20:00
Fakta

Vazeny pane, trochu faktu do Vaseho temna. Z te oceli, ze ktere byl vyroben Titanik byl mimo jine ve stejne lodenici vyroben i rusky ledoborec Krasin, ktery jak je Vam doufam znamo, zarucoval volnou plavbu v polarnich vodach jeste hluboko do tricatych let minuleho stoleti. Takze Vas argument o krehke oceli diky studene vode je nesmysl.

Jak ukazaly zabery mnoha expedici a nasledne vypocty, zpusobil naraz ledovce 4 otvory ve vrchni casti trupu s celkovou plochou max. 1,5 m². Temito otvory natekalo ca. 400t vody za minutu. Proto take potopeni lodi trvalo skoro tri hodiny. Kdyby ta trhlina v trupu byla tak dlouha, jak uvadi mnoho jinych zdroju (i Vy) byl by Titanik pod vodou behem nekolika minut.

Nektere "zahady" se daji dost rychle vysvetlit. Jenom jsou potreba solidni reserze, a ne pohledy do kristalove koule.

0 0
možnosti
PB

poutnikus

10. 4. 2012 20:21
Re: Fakta

Před lety jsem pracoval ve výzkumném ústavu, kde jsem mimo jiné měřil závislost vrubové houževnatosti ( práce potřebné pro přetržení zkušebního vzorku ) na teplotě tzv. Vidalovu křivku. Každý materiál má určitou tranzitivní teplotu, kdy přechází houževnatý lom ve křehký. U oceli z Titaniku byla tranzitivní teplota výrazně nad nulou a tak daná ocel byla v mrazu již extrémně křehká viz http://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_soubor_verejne.php?file_id=31398,(str 26-27) z této práce jsem vycházel.

1 0
možnosti
IO

Neal C.

10. 4. 2012 18:59
New Foundland

Neberte to jako výtku, ale spíše jako informaci. Správně se ten kus země jmenuje Newfoundland, ev. New-found-land a znamená to nově nalezená zem. Starý Foundland prostě nikde není. Nic ve zlém.

0 0
možnosti
IO

Neal C.

10. 4. 2012 19:11
Re: New Foundland

Nějak se to nepovedlo odeslat a tak ještě jednou: Nemíním to jako výtku, ale spíše jako informaci. Ten kus země se jmenuje Newfoundland, ev. New-foun-land a znamená to prostě nově nalezená zem. Starý Foundland nikde nenajdete.

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.