Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

poutnikus

15. 3. 2012 11:51
Dodatek navíc

Synchronicity pokračují hezky dál. Dívku o které jsem se v článku zmínil a kterou jsem potkal na inzerát jsem dnes po několika letech co jsem jí neviděl potkal v ulicích Ostravy. Osud tropí legrácky.

Co se týče reakcí na článek:

Einstein kdysi řekl "Bůh nehraje v kostky". Nic v životě a ve světě není podle mně náhoda. Všechno má svojí příčinu, důvod a smysl a vše je nakonec propojeno ze vším. Řekl bych možná podle Einsteinova stylu " Bůh není lempl". Jinak řečeno prochází a naplňujeme osud ve kterém není žádná chyba či nedokonalost. Ta zdánlivá nedokonalost a náhodnost osudu je dána omezeností našeho vnímání, myšlení a chápání.

0 0
možnosti
MR

iluminat

14. 3. 2012 21:40
to o JFK a Lincolnovy je VELMI NEPRESNE

A ZKRESLENE, racte se vice informovat, je to urban folklore.

Ale jinak nahody se deji

1 0
možnosti
L

Lev-__z--_Rožmitálu

15. 3. 2012 1:39
Re: to o JFK a Lincolnovy je VELMI NEPRESNE

náhody neexitují

to si pouze materialistickou vědou otupělý moderní "člověk" vysvětluje jisté věci aby nad nimi nemusel přemýšlet

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 3. 2012 15:31
nic proti pojmu synchronicita

Tak jak ho Jung definoval, tedy jako "akauzální  setkání událostí v čase,které tím na úrovni prožívání subjektu získávají význam."..K takovému setkání událostí občas dochází a  my je zaregistrujeme jako významné.To   je podstatné, protože  mnoho různých synchronicit  kolem nás  může probíhat,ale my je nevnímáme. A naopak ta kterou vnímáme, nemusí mít skutečná,protože vnímáme jako společné pouze určité význačné znaky.

Ale zase není nutné pod tím hledat něco víc, je to o matematice velkých čísel.  Není ale nutné propočítávat pravděpodobnost, protože my nikdy předem   "nehlásíme" jakou synchronicitu očekáváme, zaregistrujeme libovolnou  až se nějaká stane. Takový příklad, lze si spočítat - poměrně malou pravděpodobnost, že dostanu při rozdávání karet tři esa. Ale mě stačí libovolná trojice, třeba pětky šestky, nebo i dvojice vysokých,abych měl šanci s nimi vyhrát poker

0 0
možnosti
VM

hippon

14. 3. 2012 14:27
Synchronicita

Zajímavý článek. Také mám řadu zkušeností se synchronicitou a možná je mají všichni lidé (např. s přemýšlením o nějakém člověku, který najednou stojí před námi, apod.) Svět se evidentně řídí i jinými zákony než jsou ty, které je s to popsat "materialistická" věda...

0 0
možnosti
W

Wolf778

14. 3. 2012 17:28
Re: Synchronicita

"Svět se evidentně řídí i jinými zákony než jsou ty, které je s to popsat "materialistická" věda..."

 

Šlo by to "evidentně" nějak rozvést, nebo to znamená "mám takový pocit"? Tisíckrát jsem myslel na někoho, kdo se vzápětí přede mnou neobjevil, takže jsem to samozřejmě nijak neregistroval. Po tisící prvé to zrovna vyšlo a já to samozřejmě ihned zaregistroval - ejhle synchronicita. Co to ale vypovídá o světě a nějakých mimofyzikálních působeních? Naprosto nic.

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.