Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Johny__S

21. 5. 2012 17:47
Opět nesmysly.

Srovnávat "bolest" rostlin a fantómové bolesti s vysvětlením, že evidentně sídlí paměť i mimo mozek - vždyť je to kravina. Fantómové bolesti vznikají tak, že končetina zmizí, ale část mozku, která ji inervovala, ne - takže fantómové bolesti jsou jednoznačně funkcí mozku. A rostliny mají paměť samy o sobě - proto se posmívám různým vegetariánům, jelikož rostliny svým způsobem cítí i bolest.. Ta paměť také funguje na fyzikálně-chemickém principu, ale jinak než mozek. Článek tedy opět směšuje dvě navzájem nesouvisející věci.

1 0
možnosti

Johny__S

21. 5. 2012 18:02
Re: Opět nesmysly.

P. S.: Ostatní nesmysly je těžké komentovat - např. "rodinná" paměť, kdy dochází k přenosu určitých nešvarů z generaci na generaci, je celkem snadno vysvětlitelná výchovou či nápodobou. Autor tam však vidí jakési duchovno.

0 0
možnosti
MR

rodd

20. 5. 2012 15:18
Osobně mám zato

že to tak není tak paměť, ale něco jako gravitační síla, jejíž mocnina na platformě vesmíru vytváří stavy hmoty či energie, planety. Zde ale nevytváří, ale je průvodním jevem procesů, jež začaly "rozpadem" kontinua formou velkého třesku. Sice se kontinuum rozpadlo, ale nezmizelo a  navíc v sobě vlastně nese i "plán" formování univerza. Čím posléze se projevy stávají složitější, tím se opět více "skládá" původní kontinuum a vzniká určitý charakteristický projev a i komunikace. Hvězdy, planety, život. Toto původní rozpadlé kontinuum, navíc vytváří tímto projevem opětovné kontinuum a je to dáno tím že zde nedošlo k žádné ztrátě či inflaci stavu, jen projevu a procesu tvoření. Je to docela na hlavu uchopit :-). Jsou zde vlastně dva stavy kontinua a přitom jeden, když sloučíme, konstanty, jako je čas, prostor, gravitace atd., tak je to kontinuum jež má v sobě proces kontinua, tak jako budík jako stroj ukazuje čas, přitom má tu schopnost vždy ukázat všechny časy na ciferníku.

0 0
možnosti
MR

rodd

20. 5. 2012 15:31
Dokončení.

Náš aktuální vesmír vlastně je v poločase, kdy už zde není protonová polévka, ale složité stavby hmoty a energie, hvězdy a planety. Tedy i podstatnější proces složení původního kontinua, což vytváří určité gravitační kontinuum jež má zde schopnost určité inteligence a navíc je takové veličiny, že se sem prostě "stavbou" nevejde a je mimo, respektive vytváří další veličinu či dimenzi. Tedy zdánlivě se odděluje od stavu a vytváří i ono vědomí, zde záleží na optice pohledu a schopnosti pojmout tento proces. Proč zde říkám gravitační ? Nejlépe to vystihuje stav jež to vytváří, jer to vlastně i stav oddělení od všudypřítomného kontinua a to na bázi obsáhnutí původní konstanty, jež nám vlastně dává gravitaci, tedy oddělení od ... . Obdobně to dělají hmotná tělesa s prostorem.Stačí změnit nepatrně gravitační statut našeho kontinua a obsáhneme určitý stav porocesu vývoje vesmíru, nebo se propojíme se vším. Mnozí z nás to zažívá a je to ono osvícení ... . Zde je to brzděno schopnosti mozku.

0 0
možnosti
BR

Stobka

20. 5. 2012 13:18
jak může tak inteligentní a informovaný člověk

věřit v Boha

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

20. 5. 2012 19:47
Re: jak může tak inteligentní a informovaný člověk

Záleží na tom, co si kdo pod Bohem představuje.

Albert Einstein také v Boha věřil. Bůh dle jeho představ nebyl někdo, kdo sleduje každý detail toho, co se v kosmu děje. Spíš někdo, kdo dal světu řád a zákony. Já bych to pro jistotu nazval kosmické zákony, aby nedošlo k nedorozumění s církevními a jinými zákony.

Také jsem v Boha věřil, byť jsem Bibli nebral doslova. Před lety jsem se stal agnostikem. Tj. v Boha nevěřím, ani jej nevylučuji, byl bych však jeho existencí překvapen.

Pokud však za Boha považujeme univerzální kosmické zákony, tak se ateismus, agnostismus a víra v takového Boha sobě blíží. Evangelium sv. Jana začíná verši: "Na počátku bylo Slovo a to Slovo bylo u Boha a to Slovo byl Bůh. To bylo na počátku u Boha. Skrz něj vše učiněno jest a bez něho nic nebylo učiněno, co učiněno jest." Nejstarší známá verze tohoto je v řečtině. V ní není používáno "Slovo" ale "Logos". Logos znamená slovo ale také logiku a univerzální zákony. Verše byly převzaty do Evangelia z řecké Stoi.

2 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.