Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Nový spravedlivý řád?

Proboha jen to ne, to už tu bylo...

0 1
možnosti
PM

P82a42v39e61l 41M17a76c41h

16. 7. 2015 0:02

Nesmysly, nepresnosti, hlouposti a vymysly. Prosim vas, kdyz neco chcete napsat, tak si alespon overte fakta a take by neskodilo se podivat, jak se ktery statnik jmenoval (Francois Mitterrand). Jste bohuzel jen diletant.

0 2
možnosti
PB

Děkuji. Tím co jste napsal jste si taky udělal jistou vizitku. Škoda, že jen nepíšete konkrétně jaké hlouposti a výmysly kromě nepřesnosti ve jménu prezidenta Francie jsem napsal.

2 1
možnosti
JP

Vše souvisí se vším

   To nejpodstatnější je, že prožíváme návrat k bipolárnímu světu. Na straně členských států BRICS je partná snaha vymanit se z vlivu USD, v Evropě opět snaha vrátit se k národním měnám. Co je pro nás výhodnější? Zatímco s eurem se nedá volně manipulovat, s národní měnou to jde bez problémů. Rada ČNB v čele s panem SIngerem operativně sníží hodnotu koruny, pokud jsou nám navyšovány platy. Pro zahraniční vlastníky firem působícím v Česku, se tak náklady na pracovní sílu nemění. Iluze, že jsme dostali přidáno, je do druhého dne vyvrácena příslušným oslabením valutového kurzu koruny. Pokud jste nepostřehl, v průběhu uplynulých pěti let ztratila koruna 1/3 hodnoty vůči dolaru. Nevím, zda je právě toto, to pravé, ořechové. Vím, že propaganda je mocná čarodějka, ale měli bychom se v našem názoru chovat reálně, čili logicky. Pokud nám vše ze zahraničí podražuje vzhledem ke kurzu koruny, máme dražší (nejen) zahraniční dovolenou, pak naše chvalozpěvy na korunu zní poněkud falešně. Ten nádherný pocit, že se přesto základní životní potřeby (strava) nezdražují...? Pak vězte, že příčina tohoto blahodárného stavu je ve snižování kvality nabízených výrobků. A tak bych  nad korunou netančil vítězné tanečky. Za znehodnocenou korunu si těžko pořídíme stejnou kvalitu zboží za stejné peníze. Ono totiž vše souvisí se vším.

0 0
možnosti
PB

P21e20t94r 75B38a36j79n16a85r

15. 7. 2015 21:23

Já bych euro nepřijímal hlavně z důvodu toho, že tím ztratíme ještě víc suverenity, než jsme ztratili vstupem do EU a podpisem Lisabonské smlouvy. V dnešní EU bohužel převažují mocenské prvky a právo silnějšího.

3 0
možnosti
Foto

Ekonomický důvod byl, jednotlivé evropské měny nedokázaly oddolávat náporu spekulantů. Zkuste jenom něco dovážet a vyvážet, když marka bude jeden za 25 korun a druhý den za 45 korun.

0 0
možnosti
MT

S temi vykyvy jste to trochu prehnal. Nejste extremista ? Ja sleduji jiz 8 let kurs koruny,  dolaru US a dolaru Kanady, a ten vzajemne jdou sice nahoru, podruhe dolu ale  PEKNE POMALU.

0 0
možnosti
VV

Mate v clanku tolik chyb  a nepresnosti, ze ho lze oznacit za vymysl.

Pro informaci Euro a jeho pocatek se datuje uz do roku 1970 a vzniku EWS.

0 0
možnosti
PB

P26e40t64r 60B63a32j65n17a72r

15. 7. 2015 19:20

Typický přístup člověka věřícího pouze mainstreamu. Vše co mu odporuje a poukazuje nazve výmyslem. Ty média které přinášejí pouze mainstreamové informace označí jako seriózni. Ty které obsahují informace, které odporují oficiálnímu obrazu světa jsou označeny jako neseriózní.

Platí to o politice, ekonomice, historii, fyzice, psychologii, prostě všude.

Co se týče dějin eura, nešlo mi o školní referát o historii, šlo mi o to dát zajímavá fakta, která nám mohou mnohé napovědět. Ekonom nejsem. Pouze se zajímám o tuto oblast.

1 0
možnosti
JF

Asi bych se nechtěl dožít toho  "skutečně spravedlivého řádu" podle vašich představ....Rv

2 0
možnosti
PB

P69e63t17r 62B57a26j33n66a81r

15. 7. 2015 18:30

Já bych se toho dožil rád. Mně se více líbí společnost založená na pravdě než ta současná založená na lži. Nicméně chápu, že  každý má jiný vkus. A někomu může tato současná společnost byt bližší. Tím nemyslím, že Vám osobně je bližší lež než pravda.

Ps. Ta budoucí společnost nebude zase nějaký ismus. Tentokrát to již nebude jen z lidské vůle. Bude to ze zákonitosti přírodních cyklů, bude to duchovní jaro v platonském roce a bude to doopravdy na rozdíl od reálného socialismu minulosti.

2 0
možnosti
DB

Máte zajímavé informace, prosím doložte, že Thatcherová nařídila či donutila Němce se vzdát DM a nastolit Euro. Děkuji. Já to ještě vůbec nikde neviděl ani neslyšel. Bylo by to zajímavé. Díky ještě jednou.

0 0
možnosti
PB

P27e72t17r 93B96a64j86n90a66r

15. 7. 2015 18:25

Informace mám z Knihy Morrise Co nesmíte vědět.

Jinak teď jsem se díval na internet. Již euro hájící Kohl to nepřímo přiznal např. roli Francie ve věci přijetí eura jako podmínky sjednocení Německa.

Na dotaz, zda souhlasil s eurem výměnou za uznání sjednoceného Německa Francií, Kohl odpověděl: „Už žádná válka - to byla hlavní myšlenka pro lidi jako Mitterand a Kohl, kteří se v roce 1984 drželi za ruku na bojišti u Verdunu. V prvé řadě nešlo o sjednocení Německa“.

Kancléř však potvrdil, že Mitterand měl ze sjednocenéhoNěmecka obavy. „Mitterand byl rozpolcený...

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/298551-nemci-by-euro-nikdy-neprijali-musel-jsem-se-chovat-jako-diktator-priznal-kohl.html

0 0
možnosti