Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

"abychom jako společnost zmoudřeli a opustili dekadentní filozofii založené na boji a soutěži"

Bez soutěže přichází stagnace. Já si ještě jak to vypadalo před 89 pamatuji. Děkuji nechci.

0 0
možnosti
PB

Asi nás v budoucnu bohužel čekají mnohem těžší zkoušky, než nás to donutí opustit filozofii soutěže.

0 0
možnosti
FL

Soumrak civilizace? Virus v nejhoším případě zabije 2% lidí většinou ve věku kterého by se v minulosti, bez technické civilizace, stejně nedožili. S větší pravděpodovbostí budeme mít za pár měsíců vakcíku a infekce se zastaví. To pak můžeme brát jako další doklad úspěšnosti technické civilizace.

2 0
možnosti
PB

Jo zastaví. Ale pak přijdou další průšvihy, dokud nezmoudříme.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JL

Kvůli koronoviru se uplně zapomnělo na klimatické změny, kvůli kterým se mladí hysterici a mladé hysterky přivazovali kde se dalo... Lidé Západu jsou zhýčkaní a potřebují procházet podobnými stresy. Patří to k životu. Život není selanka.

1 0
možnosti
PB

P59e20t32r 37B60a93j25n81a33r

15. 3. 2020 13:28

A přitom klimatické změny jsou jinou podobou jednoho obecného jevu. Ano jsme hodně pyšní a zhýčkaní, podobné události nás z toho vyléčí.

1 0
možnosti
ZD

Četl a dovolím si s něčím polemizovat. Nazývat stávající opatření drastickými zásahy je velké přehánění nebo nevnímání významu "drastické".

Dále píšete o tisíciletých periodách různých katastrof a zmiňujete Bibli. Ano ta má výhodu ve své dlouhověkosti a tím i zachytává zmíněné periody. Jelikož ale to co nazýváme periody nepřichází v předem definovaných obdobích je téměř nemožné se na podobné problémy připravit. Povodně nás zastihly dvakrát a značně nepřipravené. V té souvislosti je aktuální stav připravenosti výrazně lepší. Znáte společnost, která by byla připravena na vše co se tady za dobu existence lidstva vyskytlo? Je vůbec na nějakou takovou přípravu možno myslet nebo ji provést? Lidé, organizace, státy se mohou připravovat na ledacos - pravidelně ale na situace, které jsou jakž takž v paměti předků nebo dokumentech té doby. Vypadá to, že jsme nepoučitelní. Nedovedu si ale představit, že bychom měli být připraveni na vše co může přijít. S přáním hezké neděle ZD

1 0
možnosti
  • Počet článků 608
  • Celková karma 2,02
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.