Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Stále přemýšlím, co člověka dovede k tam stupidnímu blogu. Mohl bych sport obhajovat, argumentů tisíce. Sport je médium, které vytváří tolik práce pro lidi na celém světě, že autor vůbec netuší, o čem plácá. Dlouho mne tak nic nenaštvalo.

0 0
možnosti
PB

Článek není proti sportu, jen proti jeho různým podobám pane Mojmíre. Myslím, že sport by mohl vytvářet ještě více pracovních příležitostí, kdyby byl provozován v čisté podobě.

0 0
možnosti
JR

J81a25n 76R68á14ž

7. 2. 2014 16:39

Problémem současného sportu je, že se pořád pletou pravidla platná pro amatérské sportovce do toho, jak reálně funguje profesionální sport. A tak se kontroluje, zda profík dopuje nebo jestli je reprezentantem země, kde má občanství nebo té, která mu dá lepší podmínky, rozuměj víc peněz. A při tom je jasné, že diváka, který očekává vrcholný výkon, pokud možno překonávající lidské možnosti, tyto „detaily“ nezajímají!  A tak např. o  dopingu všichni ví, že není profík, který by nic nebral a  problémem sportovcova týmu není, že jejich svěřenec dopuje, ale jak doping utajit. Kuriózní tak je, že stejné prostředky, které se dávají na výzkum stále účinnějšího dopingu se vydávají na prostředky sloužící k jeho utajení. Vždyť je to hloupost. Koho, kdo fandil v kopcích Pyrenejí Armstrongovi při Tour zajímalo, že byl našlapaný díky EPO?  Profi sport je byznys, dále podívaná pro ty, kteří jsou ochotni naivně věřit, že vyhrává skutečně ten nejlepší a pak hlavně se z profi sportu stala obrovská pračka peněz,kde se před "berňáky" schovávají nezdaněné miliardy a další se perou pro zločinecké mafie. Takže nedělejme si iluze, že olympiáda může být něco jiného.

1 1
možnosti
MS

Jasně, zrušíme OH, dále všechny ligy, extraligy, mistrovství světa a Evropy všech sportů a budeme čučet jen na přiblblé seriály a v hospodě se bavit jen o tom, jak to zase Kalousek někomu natřel ve Sněmovně. To bude zábava. :-P

3 1
možnosti
MS

No pravda.Fakt si neumím představit, jak bych přežil bez televize,bez seriálů,fotbálku. Ach jo:-)[>-]

0 0
možnosti
MS

Kdysi jsem běhal stovku za 12,1, Rumenige za 11,8. On ještě navíc uměl kopat a já jsem kopal, ale nic nevykopal. Každopádně jsem notnou část svého života věnoval sportu. Často prohrával a někdy vítězil. A na to vítězství jsem se namakal ...

Dnes sleduji sport poloprofesně, ale pokusím se popsat všem, kteří mají jasno o olympiádách a jiných akcích namátkou poznatky z vývoje minulých dvaceti let.

Sportů je moc, nelze se zabývat všemi. Vyzkouším některé vybrat.

Házená. Pouze díky otevřeným celosvětovým turnajům dnes začínají být týmy severní Afriky a celého blízkého a středního východu skutečnými favority a novou konkurencí.

Volejbal. Doména Evropy je na kolenou, ještě neleží. Otevřené turnaje dávají možnost vyniknout Iránu nad Itálií . atd.

Hokej. Před dvaceti léty hokej hrálo špičkově do desetí týmů- Kolik je jich dnes? Fotbal. Sport číslo jedna. Hráči se pohybují po celém světě, neexistuje žádné omezení, že v evropských klubech mohou hrát 3 cizí hráči. Obchod číslo jedna. Basketbal. NBA úspěšně narůstají konkurenční ligy v Evropě, Austrálii a v Asii, Severní Afrika má zásobu talentů na sto let. Čína, Korea, Filipíny, Irán, SA, nové ligy, noví hráči, nová konkurence. Všude svobodný trh, marketing, reklama, propagace zemí, o kterých se nám ani nezdálo. Propagace jejich kultury, nové obchodní vztahy, nové pracovní příležitosti, spolupráce. Neexistuje jediný důvod zrušit olympijské hry. Žádná organizovaná pomoc vesnicím v Africe jim nemůže pomoct jako fandění u televize a následný růst sociálních sítí. Vždycky jsem zděšen, když nějaký humanista živ ze státních peněz bez obchodní odpovědnosti předkládá lidem návody na zákazy a příkazy.

1 1
možnosti
Foto

Sport už hezkých pár let nesleduji, třebaže jsem dříve byl velkým sportovním nadšencem i aktivním sportovcem.

Jenže vrcholový sport je dnes pouze o byznysu a dopinku.  Doby, kdy se hrálo o čest (např. MS v hokeji 1969) jsou dávno pryč. Já měl to štěstí, že když jsem sportoval a divil se, proč nemám výsledky odpovídající tréninku, tak jsem v době svého mládí netušil, že tajemství úspěchu je v dopinku.

0 0
možnosti
MS

Ale motor Vám ještě funguje se standardním olejem. Já bych řekl, že Váš stupeň vítěze je cennější. Chodite, klusáte, myslíte.

0 0
možnosti
TB

Původní olympijské hry se konaly na jednom místě a nikam se nestěhovaly, jako nyní. Měly i svá, neměnná,  pravidla. Jedno z nich bylo, že v době konání olympijských her se nesmělo nikde válčit. Která země toto pravidlo porušila, byla napadnuta všemi státy, které v té době existovaly.

 Další krásná byla věc, že vítěz dostal za cenu vavřínový věnec, žádnou jinou odměnu od pořadatelů nedostal. Jeho obec mu postavila pomník a dostal doživotní prebendu v podobě věcí,ale ne peněz.

 Účastníci se scházeli dřív do dějiště her,třeba o měsíc,kde trénovaly do doby zahájení. Tak takové hry nevadily. Ale nyní, kdy se stěhují z místa na místo a po skončení se budovami prohání jedině vítr, považuji olympiadu za zbytečnou v obecném slova smyslu

0 0
možnosti
Foto

...a k jakému ,,modelu" se podle Vás lidstvo obrátí? K modelu pazourku a oštěpu...?

3 0
možnosti
Foto

Co takhle společnost soukromého práva?

0 0
možnosti
Foto

Chybí mi tu logika...proč rušit jen olympiádu a ne tedy veškerý vrcholový sport? :)

4 0
možnosti
PB

Jistě chápu. Jak jsem psal. Název článku byl zvolen záměrně, aby vzbudil pozornost a vedl lidi k zamyšlení. V článku jsem psal, že totéž platí o vrcholovém sportu. A nikde jsem nepsal o úředním zrušení, myslel jsem tím, že společnost prostě o tuto podobu sportu přestane mít zájem.

1 0
možnosti
JH

J10a16n 71H33l46e44d47í96k

7. 2. 2014 12:40

musíte vycházet z reálu, většina lidí se nezabývá filosofií a vědami, nýbrž po práci jde na pivo, na fotbal, na zahrádku, na ryby, za ženskými atpod., chtějí se odreagovat a sledovat sportovní výkony k tomu slouží. Určitě je lépe investovat do sportovišť, hotelů, silnic, než do modernějších zbraní a do financování záškodnické činnosti v cizích státech. ((U nás dokladem je ruská akce "US radar" --Brdy a dostavba "Temelína".))-----  Ono to krásné motto zakladatele SOKOLA Mir. Tyrše::  NI ZISK-- NI SLÁVU :: opravdu neplatí.

2 0
možnosti
Foto

Ne lepší je nechat ty peníze lidem aby mohli sami rozhodovat co za výrobky, služby a zábavu se má produkovat.

0 0
možnosti
DP

D44a29d43a49k 24P14e11t86r

7. 2. 2014 12:17

Nejenom olympijské hry, zrušit vše. Počínaje MS v kopané, házené, odbíjené, košíkové, zápasy,  box, spírání, hokej a další desítky sportů.  Důvod je stejný. Samý profík, samý profík. Nakonec si  přece vystačíme okresními přebory, že autore?

3 0
možnosti
PB

Jistě něco takového nejde zrušit nějakým nařízením. Vychází to ze zájmu lidí a skončit to může tehdy když lidé přestanou mít o vrcholový sport zájem. Ten název jsem zvolil záměrně provokativně, aby jsme se občas zamysleli nad věcmi které považujeme za běžnou součást života, ale které když se nad nimi zamyslíme jsou mnohdy absurdní, jako třeba ceny za přestupy fotbalistů či hokejistů.

1 1
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.