Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Nesouhlasím s poslední odstavcem, konkrétně s druhou větouRv

0 0
možnosti
DR

Přečetl jsem si oba vámi napsané články o V.H. a oceňuji v nich snahu o objektivitu.

5 0
možnosti
RM

Je to jednoduché. Havel věnoval Českou republiku korporacím. A nejenom to, zasloužil si o EU tak, jak funguje v současném stavu po Lisabonské smlouvě. Lisabonská smlouva umožnila korporacím zcela ovládnout trhy v Evropě a posunout transatlantické vztahy do vztahu mafiánského korprativního fašismu. Vidíme to na dotačním systému, ovládání potraviného trhu, GMO, paliv, u automobilového průmyslu, stavební průmysl, chemie, farmacie atd. Všechno ovládají nadnárodní korporace a navíc ovládají politiku a finanční trhy.

Bylo by fajn, kdyby si autor přečetl více projevů Václava Havla, včera jsem doporučoval projev z roku 1993 (http://www.vaclavhavel.cz/Index.php?sec=3&id=1&kat=1&from=200#) pod jiným článkem.

Havel a Klaus se lišili ve dvou základních věcech: Havel moc integroval a Klaus jí rozbíjel. Klaus podporoval trh s malými hráči, Havel podporoval ideu korporativníhu fašismu. A také EU je podelem této myšlenky, postačí si porovnat ideje Havla, Mussoliniho a třeba Babiše. Výsledek vyjde stejný. Proto má Babiš tak blízko k sociální demokracii. Sociální demokracie potřebuje proletariát, naopak Klaus byl vždycky prosazovatelem svobodnějších ekonomických podmínek.

Velmi dobře si pamatuji Klausovo vyjádření:

Velké korporace budou vždycky usilovat o zisk co největší zisk ekonomické a politické moci, parlamentní demokracie je tady od toho, aby tyto snahy zásadním způsobem korigovala. To je rolí politiků.

Havel byl neekonom a byl aktivní postavou v prosazování korporativního socialismu. Nakonec je dostatek zdrojů, které uvedou zájemce k informacím o tom, že Bush nebo Gates jsou jména, která figurují v americké politice přes sto let. Zájemci (nikoliv intelektuální barbaři) si také najdou jasné spojitosti s fašismem a NWO a postavami a rodinami jmenovanými výše.

3 4
možnosti
JN

J37o29s59e27f 23N40o56v94á19k

23. 11. 2014 15:18

1) 90% sudetských němců se k Hitlerovi nepřidalo. Koukněte se např. na volby v 37. Byla to většina, ale rozhodně ne 90%.

2) I kdyby, tak Havel se omlouval především za divoký odsun. A ten je prostě neomluvitelný, ať se děje co se děje. Dokud budeme tvrdit, že zbytečné násilí je ospravedlnitelné jiným zbytečným násilím, tak popírámé samotné základy, na kterých je vybudována evropská civilizace.

3) Rusko na Krymu jednak s Havlem nesouvisí, jednak tam jaksi žádní občané Ruské federace v den anexe nebyly. A nikdo je neohrožoval. Tady jste vše zmotal. Navíc srovnávat Krym a Kosovo nelze: zásah v Kosovu zastavil vleklou a stupňující se válku. Zásah na Krymu válku rozpoutal (Strelkov otevřeně přiznal, že čekal stejnou pomoc od Rusů i v Donbasu a že do Donbasu přišel z Krymu).

8 2
možnosti
RH

Doplnil bych, že SdP v roce 1937 proklamovala stále státotvorné postoje a volba SdP neznamenala nutně podporu nacismu.

1 0
možnosti
Foto

Jinak ta fotka je výmluvná. Autor ani nemusel psát blog.

4 1
možnosti
JR

J15a18r39a 16R32a79n47k

23. 11. 2014 18:52

Kamaradka je na fotgrafii s anglickou kralovnou, dokonce dotek ruky.....nic vic mi to nerika, nez takovy normalni s tastny a prejici pocit pro ni.

1 0
možnosti
Foto

Podle toho jak je neadekvátně jeho skutečným zásluhám oslavován v USA naznačuje, že pro USA byl důležitou figurkou, která na příkaz chlebodárce prosazovala tady věci v jejich zájmu, viz likvidace zbrojařského průmyslu. Rovněž měl, když viděl tu špínu, která se tu děje v rozporu s jeho chápáním světa, abdikovat z funkce prezidenta, aby s tím nebyl spojován. Prohlašoval li Pravda zvítězí měl se chovat pravdivě i ke své první manželce.

3 1
možnosti
JR

J42a55r95a 75R32a34n40k

23. 11. 2014 18:54

Ale on byl oslavovan ne Svycarsku, Nemecku, Rakousku, Kanade a znamy byl vsude oproti tomu, co prislo po nem, zrejme mel ze zdravotnich duvodu drive odstoupit, ale to by mel ten nynejsi take!!

0 0
možnosti
JR

J58a57n 75R26á36ž

23. 11. 2014 14:54

Dobrý článek i když samozřejmě rozporuplný podle toho ze kterého tábora čtenář je.

Vyplývá z textu pro mne:

1) Komunistická propaganda se v hodnocení Havla hluboce mýlila když tvrdila, že chtěl budovat kapitalismus. To rozhodně nechtěl.

2) Obdiv k USA byl u něj, stejně jako u mnohých jeho spoluobčanů, včetně mne, obdiv k jinému státu, než jsou USA dnes. Tehdy ještě v USA byl v celkovém politickém i společenském povědomí Reganovský duch pro kterého byla občanská svoboda posvátná. Ale na druhé straně si nejsem jist, zda by Havlovi obamovská socialistická tvář USA nevyhovovala víc, i když je podstatně méně demokratická a omezující občanské svobody daleko víc, než byla v době, kdy Havel USA navštívil.

Ale i tak: Karma!

6 0
možnosti
PM

P19e30t50r 15M23u42r63č33e21k

23. 11. 2014 14:49

Naprosto přesně.R^

3 0
možnosti
Foto

Nechci Havla hájit, jen chci podotknout jedno:

Díky prosazování pacifismu ovlivnil negativně těžký a zbrojní průmysl zejména na Slovensku.

Jenže nebyl v tom sám.

Doteď vidím TV záběry, jak Klaus a Dlouhý jedou rozbít RVHP a jak se s obrovskou slávou a vítězně vrátili. Jenže se úplně zapomnělo, že tím republika přišla i o tradiční trhy.

3 0
možnosti
SB

Velice by mě zajímalo, jak se asi mohlo udržet RVHP a jak si Československo asi tak mohlo udržet tradiční trhy ve chvíli, kdy nejen nám, ale i našim dřívějším partnerům z RVHP se otevřely trhy západní.

Zapomínáte, že maďarské, polské, východoněmecké nebo i sovětské trhy nám byly poměrně snadno dostupné proto, že příslušné země byly za stejnou železnou oponou jako my a neměly tak snadný přístup na jiné trhy. A když nemohly kupovat od Siemensu, tak jim nezbylo než obrátit se na plzeňskou Škodovku. V okamžiku, kdy železná opona byla zvednuta pro nás, byla zvednuta i pro ně. Ono to nešlo mít výhody existence železné opony a současně i výhody toho, že se železná opona zvednula.

To platí, ať už hodnotíme Havla, nebo Klause.

2 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.