Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J77i79r37i 21T49i73c22h52y

1. 1. 2022 16:23

Jen jsem si povsiml .... "soucasna klimaticka katastrofa". Klimaticke zmeny se v historii zeme vyskytovaly a opakovaly, ovsem v daleko vetsim meritku, nez v soucasnosti. Ty soucasne mnohe ovlivni, nekter i kladne, o zadnou katastrofu nejde. Navic, jestli se ovzdusi ohreje o dalsich1.5C, ti co s tou katastrofou strasi se odstehuji na Mars.

0 0
možnosti

Co je spíše potřeba pochopit, že nejde tak o realitu, či nástin reality, ale o pohled dotyčného, to jak filtruje skrze svůj originální vývoj vědomí, vnější realitu, to je jedna část, druhá část, pak jsou samotné vývojové fáze vědomí – neuronové sítě, které mají určité typické znaky chování, vnímání, které tíhne k určitým aspektům světa. Kdyby tomu tak nebylo, tak každá další generace má zcela jiný vývoj a pohled na svět, a lidstvo by nevytvořilo společnost, civilizace. Tedy je zde určitý genetický kód, jež vlastně usměrňuje, vývoj generací, dětí, jež se narodí s nulovým vědomím, a vede je k fázím kde se učí chodit, mluvit, vnímat sebe sama, druhé atd. Dříve tyto fáze většinou končily v bodě založení rodiny a výchovy potomků, ale dnes kde je svoboda, vzdělání, finanční zajištění, tak to jde dále k rozvíjení vlastní existence, jež má opět typické fáze. My to ale nevnímáme, neboť nemáme dostatečné inteligence, zde vnímání plno časové reality, kontinuality existence, co si pamatujeme z druhého dne, co z minulého měsíce ??? Tím pádem se vlastně odstředivou silou, oddělujeme od kontinuální poločasové reality, do své vlastní, kde ona odstředivá síla je ještě v našich životních potřebách a perspektivách, tedy zaplatit složenky, dát dítě do školy ... To nás někdy zcela pohltí a k tomu svět medií, tak že jsme vlastně v umělé, své realitě. Nemáme přehled o tom, co kde se říká, děje v kontinuálním vývoji čase, jež může být roky, desítky let ... Pokud je na této podstatě vytvářen pohled na svět a realitu, k tomu je zde tah určité fáze vývoje vědomí, osobnosti, vnímat určité aspekty, třeba ekologii, hrozba islámu, konspirace, multikulturalismus, duchovnost ..., tak svět je vlastně takto z generace na generaci vlastně rozbíjen a ničen, jen tím že někdo je v určité fázi vývoje vědomí, ve vlastní sebe realitě, oddělen od kontinuální plno časové reality, to jsou ony černé dějiny lidské společnosti a odkazy předchozích generací ...

0 0
možnosti

Náš pohled na svět je nutně subjektivní a poznání dílčí, vždy se díváme na věc z určitého úhlu. Plně pravdivé poznání je možné, ale to je již jiný level. Je to vnímání na úrovni čtvrtého rozměru a to není možné uskutečnit při zapojení našeho mozku.

2 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.