Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Ta fotka mrtvého dítěte je aspoň z Ukrajiny?

Já nevím, prám se , protože po netu kolují tisíce fotek údajně z Ukrajiny, ale jsou většinou z Čečenska, Grruzie, Sýrie.

0 0
možnosti
PB

Tak se podívejte co dělají "demokraté" na Ukrajině, za podpory USA.

http://www.youtube.com/watch?v=1sv5-umbDls

0 0
možnosti

Co byste tedy Porošenkovi poradil? Já osobně vidím jen tři možnosti. Pokud vidíte ještě nějaké, rád je uslyším

1) Sundat separatisty silou

2) Předat východní Ukrajinu Rusku bez bojů

3) Nechat vyhlásit separatisty nezávislost a tím předat východní Ukrajinu bez bojů Rusku

0 0
možnosti
PB

Teď je každá rada drahá. Kdyby Ukrajina nebyla hnána do situace : buď na Západ, nebo k Rusku pak by k této tragédií nedošlo. Ukrajina je země tvořena dvěma protikladnými částmi. A jediná reálná politika která mohla udržet zemi byla být mostem mezi Evropou a Ruskem.

Takže nyní bod 3 bych radil. Jsem si však vědom toho, že kdyby tak udělal, byl by svržen za pár dní jako Janukovyč a musel by utéct někde do zahraničí. Mimo to je na něho jistě vedena celá řada spisů o jeho zkorumpovanosti v minulých letech, které by vyšly na veřejnost, kdyby přestal dělat to, co se od něj očekává.  V jeho práci by pak pokračoval někdo jiný. Porošenko není svépravný politik, je to někdo kdo jen slouží cizím zájmům-možnost volby již nemá. Zavinil si to však sám, když přijal prezidentskou kandidaturu, za podmínek, že bude sluhou brutálních cizích zájmů, s vědomím své korupční minulosti. Musel vědět, že se od něj očekává špinavá práce. 

Není to však o prezidentovi. Je to o ukrajinském národu. Ten musí pochopit, že většinově skočil na špek západním imperiálním zájmům. Pak je teprve naděje na rozumové řešení. Jinak to skončí pro ukrajinský národ katastrofou, i kdyby zabili všechny proruské separatisty..

4 0
možnosti

Končí krize, je potřeba nový začátek a tedy smazat dluhy a rozjet nové zisky.

Silnější a mocnější, má vždy více lokajů.

Překážející Rusko je slabé a bez Ukrajiny, bude Rusko ještě slabší a tím přestane překážet. Už teď na Ukrajině se mlátí bratři Rusové navzájem. 

Pak stačí rozložit komunistickou Čínu, která si to sama zaplatí a uhradí všechny dluhy. Nakonec stačí usměrnit přelidněnou Indii.

Někdo na tom světě přece musí vládnout a rozhodovat. 

Buďte rádi, že vás nechají žít. I mezi státy platí základní pravidlo kapitalismu - silnější a bezohlednější vyhrává stejně, jako mezi lidmi, kteří ve své slabomyší válce o spokojený život, se slepě perou o slunce nad obzorem. Za ten historický rozbor - karma pro autora. R^

1 0
možnosti
FP

Ukrajina  měla pro  Rusko negativní ekonomický význam. Pokud si udrží Krym tak s jeho odstraněním budou problémy a pro udržení Krymu nebude váhat použít svých  minimálně10 000 jaderných hlavic. Tento fakt asi sdělil  prezident Putin , tomu zlýmu negrovi, proto ten ujišťuje, že proti Rusku nepoužije silových, ale ekonomických prostředků.

0 0
možnosti
MN

Díky za skvělou exkurzi do historie Ukrajiny. Karma.

Vypadá to, že územím dnešní Ukrajiny probíhá odjakživa střet dvou společenských tektonických desek. Výrok Bismarcka je až hrůzostrašně aktuální, zdá se, že ho současné západní elity převzaly snad doslova.

4 0
možnosti
EP

To se jeste uvidi, zatim dostavaji Kacapove solidne napraskano.

0 1
možnosti
PV

Pěkný pohled na tuhle ukrajinskou patálii. R^

2 0
možnosti
MP

Těsně po revoluci byli naši zemědělci na vysoké úrovni a jejich produkty skutečně stačily uživit náš stát. pak jim EU omezila produkci mléka atd. atd...ČSSD v EU velmi špatně nastavila podmínky. Tak, že jsme měli nejnižší dotace. Takže nutně naše zemědělství muselo krachovat.

0 0
možnosti
Foto

Jenom jedna koruna vyprodukovaná socialistickým zemědělstvím nás stála koruny dvě. Tak obrovské dotace do zemědělství se musely projevit jinde - zaostáváním průmyslu a vnitřním dluhem - dodnes se nepodařilo napravit katastrofální nedostatky a chyby v infrastruktuře,  které vznikly za minulého režimu.

Dodnes je nedostatek bytů, nekvalitní "dálnice", železniční síť, po které lze někde jezdit jen průměrnou rychlostí cca 40km/hod (trať Praha - Liberec), vodovodní řad, kterým uniká 50% vody atd.

Na nápravu do úrovně evropského standardu si ještě 20 let počkáme. A současná Ukrajina je na tom ještě hůř, protože Velký Bratr tam měl blíže.

0 1
možnosti
Foto

Výborně napsáno, naprostý souhlas.

Jen jsem zvědavý, zda si USA postaví na východě Ukrajiny vojenské základny, podobně jako na Srbském území v Kosovu. Docela logicky se dá říct, že NATO napadlo Srbsko proto, aby si tam USA mohly postavit vojenskou základnu Bondsteel, což by Srbové nikdy nedovolili.

Putin se již nechal slyšet, že se bude orientovat na východ a ne na Evropu a Američané potřebují Putina zatáhnout do války stůj co stůj, tak budou provokovat dále: http://czech.ruvr.ru/2014_07_05/Vladimir-Putin-Zahranicni-politika-Ruska-zustava-i-nadale-nezavisla-2501/

Ještě je otázkou, zda si diktát USA nechají líbit i Němci s Francouzi, který je jasně proti jejich zájmům.

Karma R^

8 0
možnosti
ZM

pane Bajnare, souhlas... a malé doplnění: v roce 2013 se rozpočet Ukrajiny na obranu pohyboval okolo cca 1,8 mld. USD (pro srovnání CR 2,2 mld. USD)... počítám, že letos už zainteresovaní klepou na příslušné dveře v Kyjevě s nabídkami úžasných půjček a ještě úžasnějších rozvojových programů, které případné díry v rozpočtu zalepí a přispějí k rozvoji demokracie....

1 0
možnosti
MP

Je naivní, kdo si myslí, že spojenectví EU s Ukrajinou přinese Ukrajině zlepšení životní úrovně.

6 0
možnosti
Foto

A proč ne? Dokažte to!

0 6
možnosti