Diskuse

Putinova éra

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako zdroj informací výborné. Karma.

Závěry ať si každý udělá dle svého gusta.

0 0
možnosti
PB

..... velmi poučné,- série článků na dané téma (základy státu, historický vývoj, panovníci, expanze, sociokulturní faktory atd. atd.).jsou "pastvou pro oči". Skvělé ! Netřeba komentovat. R^

1 0
možnosti
FK

Presne tak, dokonala kopie nastartovani Nemecka pred 2. svetovou valkou Hitlerem. Diky za dalsi stripky do mozaiky zrcadloveho podobenstvi techto dvou panu.

0 2
možnosti
PB

P98e62t54r 52B53a58j86n51a56r

26. 5. 2014 20:38

Ano. Ale pak to zhnojil válkou. Prý Hitler dělal obrovské rozpočtové deficity? Dělá je Putin?

2 0
možnosti
Foto

Já Vám za Vaše články dávám karmu. Na mnoho informací, které tu zveřejňujete jsem sám při četbě různých publikací, narazil.R^

5 0
možnosti
Foto

Hitler vzestup Německa taky pěkně nastartoval...........i pád;-)

2 0
možnosti

Bože, to je tak jednostranné, to jste určitě opsal z nějakého oficiálního ruského serveru, že? Nejdříve píšete o tom, že Putin opět chce z Ruska učinit globální velmoc, což bez jisté rozpínavosti nelze (a Putin se opravdu snaží rozpínat - třeba vytvořením Eurasijského svazu z postsovětských diktatur), ale najednou obrátíte, že se Putin rozhodně nechce rozpínat a donutil ho k tomu Západ. Čistě hypoteticky, kdyby se Ukrajina dobrovolně, bez jakéhokoli nátlaku rozhodla pro připojení se k Západu, co by podle vás udělal Putin? Nechal by ji, nebo ji prostě donutil, aby si to rozmyslela? Putin samozřejmě vykonává agresivní zahraniční politiku. Zahájil ji již zdrcujícím útokem na Čečensko, které se pokusilo osamostatnit (v tomto případě je asi separatismus špatný, zatímco ten na Ukrajině či v Gruzii nevadí, že?). Mimochodem, Čečensko je dnes islamistická diktatura, kde režim prezidenta Kadyrova běžně prosazuje právo šaríja, mladé dívky jsou unášeny a nuceny ke sňatkům, apod., ale protože zde Putin ve volbách pravidelně získává 101% hlasů, nechává to Putin na pokoji. Aspoň je tam klid. Dále Putin pokračoval v Gruzii. Zde se nejednalo o ochranu Rusů. Ruské "mírové" sbory Jižní Osetii (obývanou Osetinci) a Abcházii (obývanou Abcházi) obsadily již na během občanské války na začátku 90. let. Zde byla napáchána spousta křivd (např. vyhnáno dvě stě tisíc Gruzínců z Abcházie, kde tvořili většinu obyvatelstva), ale spory postupně utichaly a Gruzie s těmito regiony stále více spolupracovala.

1 2
možnosti

Putinovi ovšem nevyhovovalo, že se chtěla Gruzie integrovat do EU a vstoupit do NATO, proto začal Abcházům a Osetincům masivně vydávat ruské občanství. Osetinští radikálové poté organizovali stále větší provokační akce, což vyvrcholilo minometnou palbou z Jižní Osetie. Saakašvili na to zareagoval vojenským útokem, ale padl do léčky, protože hned za Kavkazem už byla přichystána silná ruská armáda, která okamžitě zahájila protiútok pod záminkou ochrany ruských občanů (kteří ovšem z větší části získali ruské občanství až v posledních letech). Cílem nebyla okupace Gruzie, ale zostudit prozápadního Saakašviliho a zemi destabilizovat, což se nakonec povedlo. Nyní už má proruského prezidenta a věřím tomu, že pokud by se rozhodl integrovat zpátky do Ruské říše (pojmenované dnes Eurasijský svaz), asi by se mu podařilo časem vyjednat navrácení Jižní Osetie a Abcházie. No, a ta Ukrajina. Problém je, že bývalý agent KGB Putin je stále deformován studenoválečnickým myšlením. Ačkoli mu EU nabízela těsnou spolupráci a případnou pozdější integraci, pro něj bylo pohodlnější vybudovat v Rusku opět diktaturu. K tomu je samozřejmě potřeba masivní propaganda - a k jaké sáhnout než k té studenoválečnické? Problém ale je, že podobné rozdmýchávání nacionálního šovinismu, jaké Putin nyní předvádí, může být strašlivě nebezpečné (nacistická expanze začínala stejně). Ještě se můžeme dočkat opravdu divoké budoucnosti.

1 2
možnosti
AM

Mno, spíš než že ruská armáda Groznyj dobyla by asi bylo lepší říct, že ho rozstřílela na cucky a zabila tisíce nevinných lidí.

A i o těch atentátech v Rusku jsou opravdu velké pochybnosti - spíš než na čečenské islamisty to vypadá na prácičku FSB.

1 1
možnosti
AM

P.S. S tou antigravitací jste mě vážně dostal. ;-D;-D;-D;-D

2 0
možnosti
MV

M13i57l90a48n 87V16i65k

26. 5. 2014 19:33

"Silvestr roku 1999 byl ve znamení nejen oslav konce roku, ale i tisíciletí." Tak po tomto nesmyslu jsem už ani dále nečetl. Konec tisíciletí byl rok 2000 (nebo u Vás desetiletí končí devítkou?)!!

0 0
možnosti
PB

P44e73t43r 74B52a79j21n67a25r

26. 5. 2014 19:36

No samozdřejmně že tisíciletí končí devítkou-koncem devítky. Nakreslete si číselnou osu a bude Vám to jasné.

0 0
možnosti
MR

M56i97l72a41n 91R81a34d43e89k

26. 5. 2014 19:29

kope za svoji zem, pravda. Ale dopousti se stejneho omylu jako kazdy kdo spoleha jen na vyvoz surovin, neco jako Arabove. Nic netrva vecne, ani laske k jedne slecne. Na to doplatilo Spanelsko a Portugalsko. Proc delat prumysl kdyz se vse da za bohatsvti z Noveho Sveta koupit? A pak slo jejich hospodarstvi do kopru, naopak od Francie, Britanie nebo Holandska, take meli kolonie, ale budovali si prumysl. Kolonie sly do kopru, oni ne. To se stane Putinovi take. Je to docasny uspech, na to nepotrebujete studpovat ekonomii na Harvardu, staci ZSR - zdravy selsky rozum

0 1
možnosti
PB

P31e91t28r 16B37a34j77n40a79r

26. 5. 2014 19:41

Jistě, že nic netrvá věčně. My všichni umřeme a jednou i naše země zanikne. Předpokládám však, že desítky let ještě budeme suroviny produkované z Ruska užívat. A nebo přijde nějaké kataklyzma a všichni klesneme na úroveň doby kamenné-Rusové i Američané.

1 0
možnosti
Foto

vrcholně zajímavé R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.