Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Všechno chce objektivivu, ne jen černobílé vidějí a Dvojí Metr..

7 zemí do 5 let - Generál Wesley Clark mluví v roce 2007 o politickém puči v USA - cz titulky -  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=an3A3hRA8_M

0 0
možnosti
Foto

V ČSSR bylo před odchodem sovětských vojsk 2500 agentů (!) KGB. Ruské velvyslanectví má v ČR přes 120 lidí (americké kolem šedesáti). Společně se dvěmi konzuláty (Brno, Karlovy Vary) mají u nás Rusáci přes 200 lidí. Naše BIS odhaduje že cca 2/3 jsou špioni. Ovlivňují, spíše by se mělo říci OTRAVUJÍ, českou politiku, média a veřejný život v ČR. Používají  osvědčené nástroje: úplatky, propagandu, vytvářením atmosféry nedůvěry a podezřívavosti - osvědčily se jim v matičce Rusi.

Proč bychom jako Češi neměli mít rádi Rusáky ;-D??

0 0
možnosti
JK
PB

no, myslím si, že jako příslušníci malého národa zrovna ty velmoce nemusíme. Ale mám silný pocit asymetrie, když se zeptám, co daly tyto země světu v posledním období. Ještě tak do 19. a počátku 20. století mělo Rusko své velikány jak v umění, tak vědě a technice. Ale po II. světové válce? Akorát kopírovali. Když se podíváme na laureáty Nobelových cen, nevyjdou z toho rusové moc dobře. Na námitku, že američané kradou mozky celého světa bych odpověděl, že rusové by to asi velmi rádi dělali také..  Vlastně tím chci říci, že ten americký systém - přes všechny chyby a nedostatky - funguje zřejmě lépe

2 0
možnosti
Foto

Nez budete tvrdit o tom jak Rusko "akorat kopiruje", doporucuji shlednout dokument "Hon na Lisku":

https://www.youtube.com/watch?v=EHqTIGa0v28

1 0
možnosti
LV

Článek je založen na předpokladu, že kdo nevyznává putinovské Rusko je milovník USA. To je milný základ, který dělá z článku blábol.

A k tomu koho mít raději nám Rusko moc na výběr nedává a žene nás do náruče USA a Západní Evropy, kde vedeme prostopášný život. Ach já jsem slabá povaha a nemám na to ale vám bych přál mít se jako v Rusku "obyčejnému" člověku. ;-)

6 1
možnosti
ZB

Váš článek je trošku demagogie. Zásadní rozdíl mezi Ruskem a evropskými státy, potažmo USA je naprosto zásadní v tom, že Srbsko ani Irák nebo Afghánistán natrvalo nikdo neokupuje a nepřipojil ke svému státu, na rozdíl od Ruska a Krymu.

9 1
možnosti
Foto

Pripojit zadne uzemi neni treba, protoze USA ma uplne jinak propracovany system.

Jinak doufam ze nejste jednim z tech, kteri se stale domnivaji, ze USA se nezistne a bez ohledu na sve strategicke zajmy angazuji v konflikech po celem svete, jen a jen pro blaho tamniho obyvatelstva a ve jmenu "demokracie"... protoze v takovem pripade by byla jakakoli diskuse asi zbytecna.

Takze nalejme si cisteho vina..USA je velmoc, ktere jde predevsim o rozsireni a udrzeni sveho vlivu a svych mocenskych zajmu.

Pokusim se vysvetlit pouzitim citatu z knihy Zbigniewa Brzezinskeho, jehoz kniha "Velka Sachovnice" je povazovana za neoficialni prirucku zahranicni politiky Americke vlady:

"Geopoliticke paky jsoustaty, jejichz dulezitost neni dana jejich silou ale jejich sensitivni polohouz toho duvodu, ze tyto staty hraji klicovou roli, ktera definuje pristup kdulezitym oblastem, ci k upreni zdroju pro dulezite hrace".

V praxi to znamena, ze tyto zeme uplne staci dostat do sve sfery influence. 

Nejoblibenejsi metoda jak toho dosahnout je system takzvane "barevne revoluce".

V cilovem statu nejprve financuji takzvane pate kolony, ci "neziskovky", ktere maji za ukol organizovat demosntrace a rozdmychavat vasne proti vlade ciloveho statu. (samozrejme vse ve jmenu "demokracie")

Pote vyzbroji takzvanou "umirnenou" opozici (jako treba ISIL v Syrii, UCK v Kosovu, ci radikaly a vyznavace nacistickych kolaborantu na Ukrajine) a rozjedou stvavou medialni kampan proti vlade onoho cileneho statu, ve ktere jsou oznaceni za diktatory ci valecne zlocince (i kdyz jim to vubec nevadilo v dobe, kdy se s temito diktatory ci valecnymi zlocinci kamaradili), zatimco "umirnena" opozice je postavena do pozice bojovniku za svobodu a demokracii.

Pak uz jenom staci sesmolit nejaky projev, ve kterem se to hemzi slovy jako "demokracie" ci "lidska prava" a muzou zacit padat Americke bomby za souhlasneho hykani propagandou vymytych primitivu, kterym staci precist tendencni titulky hlavnich medii a hned maji ve vsem jasno.

5 6
možnosti
LZ

Drahý autore, přestože ne vždy souhlasím se všemi kroky zahraniční politiky USA a potažmo celého západu (např. v případech, jakými bylo napadení Jugoslávie, či Iráku apod.) stojím na straně USA a západu, protože jsem zastáncem demokracie, lidských práv a svobody slova. I když ani USA či západ nefungují vždycky ideálně, pořád jsou pro nás lepší variantou než ruská politika.

Co naší zemi ruská politika kdy přinesla užitečného? Zatažení do sféry svého vlivu, totalitu v podobě těžkého komunismu, bídu, okupaci od r. 1968, celkový vývojový regres jak po technologické stránce věci, tak i po té sociální - nejzávažnější bylo narušení mezilidských vztahů. A že byli jedni z těch co nás osvobodili od nacismu? No bylo by to ještě hezčí, kdyby se nechovali jako pra.sata (krádeže, znásilňování apod....). Nedivte se autore, že spousta lidí ruskou politiku nenávidí a orientuje se na západ.

Záměrně říkám "ruská politika" protože řada lidí proti obyčejným a normálně smýšlejícím Rusům nic nemá,... naopak, oni jsou největší obětí dřívější i současné politiky Kremlu. Nikdo tady neslučuje ruskou kulturu a normální Rusy s komunismem - je to stejně nesmyslné jako slučovat nacismus s německou kulturou a normálními Němci. Komunismus i nacismus jsou ideologie, kterému mohou podlehnout jakékoliv národy. Jedno mají ale společné - pro myšlení lidí jsou jako rakovina,... moc dobře víme, jak to vypadá, když se takové ideologie "utrhnou z řetězu".

Zastáncům USA a západu nevadí Rusové jako takoví, po právu jim vadí ruská politika, Putin a ta jeho sebranka. Konec konců, to že se politika západu a USA nechovala vždy adekvátně v žádném případě neomlouvá a vůbec nesnižuje závažnost chyb a zločinů, kterých se dopouštěla a stále dopouští politika Kremlu nejen vůči ostatním zemím, ale často, bohužel, i proti obyčejným Rusům!!

6 0
možnosti
VJ

Já také preferuji naši demokracii, ale těžko ji můžeme svévolně "vyvážet" do jiných suverénních států. Stejnou logikou by si třeba Čína nebo Rusko mohli říci, že jim vyhovuje jejich diktatura a tudíž ji vyvezou do jiných zemí. Ne že by se to nedělo, ale pak naše moralizování má asi stejnou váhu jako říkat krtkovi, aby se odstěhoval na sousedovu zahrádku.

Existují dva přístupy k zahraniční demokracii...první je vojenský a druhý je příkladem prosperity. USA jede vojenský způsob a zatím to nenese jen nenávist, terorismus, nestabilitu a strach. PS: i v druhém případě je třeba mít armádu, jen se nesmí používat k útoku na vše co se nám zrovna nelíbí. ;-)

1 1
možnosti
MS

Na to, aby člověk nesnášel Rusko (=dnešní ruské vedení), nemusí být stoupenec USA. :-P

6 2
možnosti
Foto

Rusko mi nevadí, nemám ráda Rusy, kterým se nedá věřit. Američané nás nikdy neokupovali, nestříleli mi do oken a neohrožovali na životě. O Rusech to říct nemůžu. Američani nikdy nezabíjeli své odpůrce na rozdíl od Rusů. Proč tolik Rusů uteklo do Ameriky, to vám není divné?

Nejste náhodou agentem Ruska? Vůbec bych se nedivila. RvRv

10 4
možnosti
JFB

Takže všichni, kdo jsou s V8mi v rozporu jsou agenti Ruska? Kdy jste vrátila legitimaci KSČ? Takové myšlení mají jen komunisté a exkomunisté.

2 7
možnosti
PT

Akorát byste si měl uvědomit že srovnávat se dá jen srovnatelné a ono anektovat Krym (jinak řečeno uloupit území, včetně movitého a nemovitého majetku) a potom vést zákeřnou válku s "vojáky na dovolené" jejímž cílem je loupit další území není jedno a totéž,  jako někde sesadit diktátora, udělat svobodné volby a potom léta pomáhat se stabilizací demokraticky zvolené vlády.

Když někde přijde rusák, tak jedině loupit, krást nebo utlačovat a vnucovat vojenskou silou svoji primitivní ruskou totalitu.

Máme s tímhle bohaté zkušenosti 40 let,  dneska Rusák dělá to samé na Ukrajině, jen proruský kolaborant tomuhle může tleskat.

USA jaksi dělají naprostý opak,  který vidíme na zásadním rozdílu jak dopadli po válce země osvobozené nebo okupované USA, tam zažili 40 let demokracie a prosperity, kdežto  tam kam vkročil rusák zažili 40 let útlaku, nesvobody a zaostalosti. Ale tohle přes rudý šátek zřejmě není vidět, přes ten ani nelze poznat jaký je rozdíl mezi spojencem a okupantem. ;-D

6 4
možnosti
JFB

Hmm, srovnávat činy USA před 70 lety a teď, to nedopadne moc dobře.

2 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.