Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Protože nejsou tak ukecaní jako jsme my... ;-)

0 0
možnosti

Text obsahuje některá značně spekulativní tvrzení:

1) "Vznik života nemohl být náhoda." Co když byl? Co když je pravděpodobnost vzniku života tak nízká, že je ve vesmíru pouze několik souběžně existujících civilizací a dělí je taková vzdálenost, že se o sobě nedozvědí?

2) Telepatie nebyla nikdy prokázána a z pohledu vědy neexistuje.

3) Neexistuje žádný věrohodný důkaz, že Zemi kdykoli v minulosti navštívili mimozemšťané.

0 0
možnosti
PB

P59e92t74r 80B59a91j58n13a42r

14. 1. 2014 16:35

1. Když uvidím skleněnou vázu a dostanu na výběr z možností: a) vznikla práci skláře nebo b) náhodným spojením skleněného prachu při letu volím a). Asi takový vnímám rozdíl mezi zákonitým a náhodným vznikem života i když jistě s nepatrnou pravděpodobností může nastat možnost b

2 a 3. Obávám se, že pro jistou část dnešní  vědy aby uznala tyto dva jevy nebude žádný důkaz dost věrohodný. Záměrně říkám část, protože i mezi vědci jsou vyjímky, kteří by s Vámi nesouhlasili. Nicméně na svůj názor máte právo.

0 0
možnosti
MS

Co se týká telepatie a mimozemšťanů, za výstižný považuji obrat "vyvolávání mimozemšťanů".

1 0
možnosti
MP

Pokud jde o UFO, určité důkazy jsou od pilotů i kosmonautů, ale zveřejnují se velmi opatrně, až jsou dotyční v důchodu. Jinak by samozřejmě byli propuštěni. Proč by si všichni vymýšleli? O UFO bylo natočeno mnoho videí. Jsou to všechno jen zfalšované videa? A proč by všichni dělali padělané důkazy? Ufoun samozřejmě bude vypadat zcela jinak, vůbec nemusí mít 4 končetiny, hlavu atd. Jaké tvory neuvěřitelných tvarů máme v moři. Proč by tak nějak nemohl vypadat mimozemštan? Je zvláštní, že nás dosud nekontaktovali. Proč by museli být nebezpeční, jak tady někdo naznačil? Jistě nemají sobecké myšlení jako člověk.

0 2
možnosti
PK

P82a68v61e69l 18K48u46r10a14l

11. 1. 2014 22:06

Na téhle planetě se ovšem žádná "nesobecká" životní forma nijak dominantní nestala.

Největší analytické schopnosti na téhle planetě mimochodem prokazují masožravci a všežravci- na to aby něco přežilo žvýkáním trávy moc velký mozek nepotřebuje... na to aby někdo něco ulovil je třeba poněkud více mentální kapacity.

Neexistuje prakticky žádný důvod proč by prostá statistika toho co přežije a jaké znaky se budou geneticky vyselektovat měla vyjít v dlouhodobém měřítku někde jinde ve vesmíru jinak než tady na zemi....

(A mimochodem- člověk je až extrémně nesobecký živočich ze všech ostatních co existují... ale nic se nemá přehánět- pták dodo byl taky neuvěřitelně nesobecká životní forma, a moc užitečné mu to k přežití opravdu nebylo)

0 0
možnosti
VS

Z empirického hlediska jsme ve vesmíru sami, protože doposud nebyl život jinde objeven. Pravděpodobnost života jinde vychází z předpokladu, že život vzniká zákonitě. Důkazy o návštěvách mimozemských civilizací neexistují. Jsou to pouze bláznivé spekulace na úrovni různých konspiračních teorií. Ten kdo chce věřit v existenci mimozemských civilizací je vidí všude. Svým způsobem je to takové náboženství.

1 0
možnosti
Foto

I98v58o 71C85i54l78i54c90h

11. 1. 2014 20:07

Potkají se dvě planety a baví se, jak se jim daří. “Ále”, řekne jedna. “není mi nějak dobře, chytila jsem lidi.” “To znám”, odvětí ta druhá, “to brzy přejde.”

1 0
možnosti
PP

Proč mimozemšťané mlčí?   

Co pak se také bavíte s hmyzem ?

0 0
možnosti
MS

Jakékoliv vzdálenosti na Zemi jsou vzhledem k rychlosti světla tak zoufale malé, že lze s úspěchem pochybovat o tom, že by někdo změřil a dokázal, že přenos telepatií je rychlejší, než rychlost světla. O nějakých pokusech s přenosem informací pomocí telepatie např. z Měsíce mi není nic známo. Dál se člověk nedostal.:-)

0 0
možnosti
PB

Něco o pokusech s telepatií z Měsíce jsem slyšel, nemám ale zdroj. Každopádně se nejedná o přenos elm. vlněním, to by odstínila Faradayova klec a to se nepodařilo. Existuje ve fyzice EPR experiment dokjazují okamžitou komunikaci částic hmoty nadsvětelnou rychlostí přes hyperprostor. Možná, že i telepatie se uskutečňuje obdobně. Na neviditelné úrovni je vše propojené, včetně myslí.

0 0
možnosti
JM

no podívejte se na to z hlediska paleontologie   nebýt mnoha náhod tak homo sapiens vůbec nevznikl, navíc z lidstva je schopno komunikace jen jedna desetina populace... jinak země se prozrazuje záením televizním

1 0
možnosti
Foto

Ale oni třeba nemlčí. Jen pro vysílání používají prostředky, které my ještě neznáme. Třeba se ve vesmíru elektromagnetické vlnění považuje za jakousi obdobu gramofonu. Používají ho akorát milovníci starých časů, podivíni - jo a pak ještě ty cvoci na třetím šutru od Slunce...

0 0
možnosti
PK

Zajímavý článek, ale mám k němu dvě připomínky:

1. Telepatie - myslím, že v padesátých nebo šedesátých letech se s tím hodně experimentovalo jak v USA tak v CCCP a výsledek byl na obou stranách v podstatě stejný. Celkem jasně bylo prokázáno, že to prostě NEFUNGUJE.

2. „Vysvětlovat vznik života na Zemi pouhou náhodou znamená jako od výbuchu v tiskárně očekávat vznik nového slovníku“ - ano, to je celkem správná úvaha, nicméně nevyplývá z ní jen jeden možný závěr. Kromě toho, co jste uvedl, mě napadá minimálně ještě jeden, ze kterého mimochodem téměř plyne nesmyslnost existence jiných životů a civilizací.

Tak doufám, že jsem vás neodradil od pokračování :-)

1 0
možnosti
PB

P93e83t52r 50B10a44j30n35a71r

11. 1. 2014 18:03

Jen poznámku k telepatii. Ve svém životě jsem jí několikrát zažil v různých podobách, bez toho, že bych měl nějaké zvláštní schopnosti. Tak osobně vím, že existuje a myslím, že důkazy pro její existenci najde každý kdo je najít chce. Jen tak mimochodem např. ve vztazích mezi lidmi a jejich domácími mazlíčky jsou případy telepatie dobře známy- psy často přesně vycítí, kdy se jejich majitel vrací domů.

1 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.