Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Pěkný článek. R^ Loni jsem se potkal s jedním Aztékem, fajn člověk. Vůdce, léčitel, duchovní učitel... Ta tisíciletá hluboká spiritualita a zkušenost vyzařovala z každého slova, gesta, činu...dalo se u něj vyčíst i určité poselství k nám, evropanům - třeba i varovné. Zanikla říše, lidé jsou tu pořád.

0 0
možnosti
PB
Foto

Ta závěrečná vize se mě velice dotkla a líbí se mi:

"Jenom ten je pravým prorokem, kdo už nic neříká. Z jeho aury září světlo a lidé intuitivně jdou za ním. Prorok už komunikuje s lidmi mentálně. Bude to období velmi intenzivní výuky, ale zároveň velké satisfakce všem těm, kteří se již dávno nechali intuitivně vést svou Duší ke Světlu. Nyní pro ně nastává chvíle, kdy mohou pomoci i ostatním. Ještě je daleko do rozuzlení."

R^!

0 0
možnosti

Něco podobného si říkali chiliasté už před tisíci lety. Dokonce i první křesťané před dvěma tisíci lety. Člověk je stále stejný a občas má pocit, že zrovna jeho doba je ta převratná.

1 0
možnosti
PB

Já o voze a vy o koze. Aztékové samozdřejmně byly zničeny Španěly kterým pomohli sousední kmeny. Já jsem mluvil o hlubších duchovním příčinách, kterým materialistická věda nevěří a neuznává je.

0 1
možnosti

Mayská civilizace zanikla dávno před Aztéky a nemusel ji nikdo dobývat. Prostě vyčerpala přírodní zdroje, a když pak přišlo sušší období, zhroutila se. Aztécká říše pak vznikla až někdy ve 15. století našeho letopočtu po spojení několika městských států. Poté rychle expandovala, ale než se stihla konsolidovat, přišel Cortéz. Takže žádná ztráta duchovního rozměru. Zhroutila se z týchž důvodů, jako zanikly barbarské říše ve Středomoří po pádu Západořímské říše.

3 0
možnosti
MR

M60i64l34a16n 30R10a84d73e24k

31. 1. 2014 23:58

nesmite cist bulvar, ale neco opravdoveho. Neznicily je obeti, ani par spanelskyv vojaku. Byla to shoda okolnosti, a to ze vsechny ostatni kralovstvi bylo pod Azteky nestastna, a proto se proti nim spiknuli. Jedni sli bojovat, druzi jim prestali posilat jidlo. Tenochtitlan se vzdal kdyz uz nemeli co do huby.

3 0
možnosti

Asi tak. Jejich říše by nebyla poražena, kdyby Cortézovi nepomáhaly některé Aztéky podmaněné národy. Mayská civilizace pak zanikla vlivem klimatických změn. Ostatně, o samotných Mayích se toho moc neví (je toho míň než u Aztéků, kde se aspoň zachovalo pár kodexů s vysvětleními v latince). Jejich filozofický systém je záhadou. Lze pouze usuzovat na základě jejich hieroglyfů, ale těm ještě stále nerozumíme. Proto ti, kdo píší zasvěcená díla o mayských proroctvích či o mayském duchovnu, jsou stejní šarlatáni jako ti, kteří si vymysleli filozofický systém Toltéků. Co se týče Mu, její existence nebyla nikdy prokázána a výskyt příbuzných druhů v různých kontinentech byl vysvětlen kontinentálním driftem. Atlantida je pak výmysl Platónův, neexistuje žádný nezávislý zdroj, který by o ní informoval, všichni odkazují na Platóna. Ten si Atlantidu vymyslel jako příklad klasického příběhu o zlatém věku, který přinesl pýchu a následný pád.

2 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.