Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Ten úvod až po citát z dopisu je pěkný úvod do problematiky a nenašel bych na něm mnoho kontroverzních věcí. I by si to zasloužilo karmu.

Bohužel ten dopis ve mně budí pochyby. Neříkám, že v té době neexistovala média, ale jejich vliv byl o několik řádů nižší než dnes ... existovaly účinnější způsoby ovlivňování mas. Zrovna tak netvrdím, že se tenkrát peníze nepůjčovaly, ale přeci jen měly úplně jiné krytí a opět půjčky byly řádově jinde než dnes, tudíž domnívat se, že s jejich pomocí půjde ovládat svět bylo hodně nadnesené.

0 0
možnosti
PB

Ty věci byly na počátku. Ten dokument se spíše obrací na příští dobu. Obdobně byly psány Protokoly sionských mudrců. Jsou někdy z roku 1900, ale vypadají jakoby je psal někdo o desítky let později. Jsou tam popsány věci, které přišly až po jejich publikování.

0 0
možnosti
BT

při příštím otevření lóže problém otevřeme ať se zasmějeme

0 0
možnosti
JK

Dobrý den, pane Bajnare,

vůbec nezpochybňuji fakta, která uvádíte ve Vašem článku. Jenom by mě zajímal zdroj textu ze "spisů", který uvádíte na konci článku. Děkuji.

0 0
možnosti
PB

P81e80t15r 80B53a79j55n54a97r

24. 4. 2015 11:47

Je to z knihy Jana Von Helsinga "Ruce pryč od této knihy". Nemohu sice si ověřit, zda obsah skutečně odpovídá skutečnosti. Nicméně existuje více obdobných vyjádření z jiných materiálů na internetu či v knihách, těch kteří jsou spojováni s ilumináty a obdobnými skupinami. 

Takže jsem přesvědčen, že tyto koncepce existují. 

viz. např. Protokoly sionských mudrců sice označované za podvrh, nicméně s detailně propracovanou koncepci dosažení světovlády skrze finančnictví a manipulaci lidí pomocí médií.

0 0
možnosti
IH

Podle té vaší definice byl nejznámějším illuminátem Lenin.

1 0
možnosti
PB

P39e47t30r 54B62a82j15n32a41r

23. 4. 2015 18:52

Ten byl spíše jen jejich sluhou.

0 0
možnosti