Diskuse

Panika z Řecka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J91a70n 91R75á75ž

30. 6. 2015 19:20

V EU by měla platit především odpovědnost, dodržování uzavřených smluv a dohod......a teprve pak solidarita. Být solidární s někým, kdo není odpovědný a nedodržuje uzavřené smlouv je hloupost. A politická hloupost je komunismus, systém s absolutní solidaritou, což je zřejmě systém, ve který věří Merkelová a tak si i představuje fungování EU.

Podivné je, že to Němcům nedochází!

0 0
možnosti

Řecko dluží neuvěřitelných 323 miliard Euro a nemá ani na to aby tento týden zaplatilo ty milardy  dvě. A ještě řvou-nedáme se vydírat věřiteli! 

Tož, co k tomu dodat?

0 0
možnosti
MT

To protoze se spláci staré dluhy novými dluhy, ktere pak narustaji do biblickych rozmeru. Vsechny staty k tomu smeruji...  ;-D

0 0
možnosti
RS

Musime vychazet z toho ze SYRZA jsou nacionalni komuniste, kteri chteji predelat Evropu podle jejich predstav. A Recko ktere patri do tretiho sveta chce met zivotni uroven jako industrielne vyspela zeme. K tomu neni co dodat

0 0
možnosti
JT

Ano,Řecko zoufale potřebuje investice do průmyslu,který by generoval zisk potřebný k umořování dluhu.Místo toho,a obávám se že cíleně, protekla celá pomoc z eu přes Řecko zpět k věřitelům a 25 procent práceschopné populace se doma poflakuje na dávkách.Mezitím ECB za nově natištěné peníze skupuje přebytkové dluhopisy a Řecku zbyl jen původní dluh obohacený o částku finanční pomoci.Řecký průmysl se na tvorbě HDP podílí pouhými patnácti procenty.

1 0
možnosti
VM

V84l57a85d25a 50M40u95s33i64l

30. 6. 2015 11:39

Hodnoti   situaci podle toho jak to presentuji  media...

   Auzore, tohle přece  plaTI    vice  než   50  let...-

1 0
možnosti
JB

Jak dlouho se dají ještě lít peníze do bezedné díry? Týdny, měsíce, roky? Jednou to stejně skončí - tak proč ne hned?!

1 0
možnosti

Já bych odpověděl otázkou. Komu se to hodí?

1 0
možnosti

Já to vidím trošku podobně. Před 5-ti lety, vlastnily dluhy banky. To byl průšvih, protože soukromí bankéři si platí vlády, aby nepřišli o peníze. Proto se do Řecka 5 let valily peníze. Teď vlastní většinu dluhů ECB. Banky o nic nepřijdou, ale politici se snaží hodit vinu na Řeky, protože až to vlády budou muset zamáznout, tak to bude řev.

2 0
možnosti
IH

To je zas kvalitní příspěvek.

Vy znáte nějaké jiné než soukromé banky? Snad jedině na Kubě nebo v KLDR.

A nikdo z mého okolí neschovává výplatu pod polštářem, všem chodí peníze do banky.

Čili peníze napůjčované Řecku nejsou nějakých bankéřů, ale jsou to peníze běžných střadatelů. Takže nesplácením dluhu o peníze nepříjdou žádní bankéři, ale normální lidi.

1 0
možnosti
Foto

Zase operujete s větou vystřiženou z kontextu:

„Pokud euro zkrachuje, zkrachuje i Evropa,“ zdůraznila kancléřka Merkelová. „Pro naše vzájemné porozumění (v eurozóně) je bytostně nutné, abychom na jedné straně byli vzájemně solidární, na druhé straně ale aby každý přinesl svůj vlastní příspěvek k řešení problémů. Solidarita a vlastní odpovědnost jsou dvě strany téže mince,“ uvedla dále kancléřka.

Já to vnímám jako vzkaz Řecku: "Nemůžete očekávat solidaritu ostatních, pokud nebudete sami odpovědní." Takže Merkelové jde především za záchranu eura i za cenu ponechání Řecka svému osudu.

2 0
možnosti
PB

Ano jistě. Solidarita a odpovědnost jsou dvě strany jedné mince. Souhlasím. I ta odpovědnost chyběla a chybí na obou stranách.

0 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.