Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Zde už je jeden zásadní omyl a velká nezkušenost s chápáním světa, jež je někde na počátku. 

Lidstvo je umělý projev a je to o nezralém chápání světa, jež je položeno na lidské přírodní podstatě a jeho sociálního a instinktivního chování, kde jsou tyto artefakty chápání a myšlení. Vlastní rod, kmen, skupina, společnost, hierarchie, podřízenost, manipulace, ovládání, společný a sdílený přístup ke zdrojům, ochranářství, opečování, syndrom svatosti své skupiny a rodu, ideologie, náboženství, duchovnost.

V realitě jsou zde skupiny populací etnik na různé evoluční větvi, jejíž   tahem není jedna forma stavu a projevu, nýbrž reagují na životní, geologické a klimatické podmínky, jako ostatní živočišné druhy.

Vlastně plní to co ostatní živočišné druhy a vlastně vytváří onu druhovou a fantastickou rozmanitost přírody a a  funkčnost celého ekosystému planety.

Jen malá část lidské populace má tendenci rozvíjet svůj potenciál a tím je duševnost - duševenství, což je intelekt a osobnost, jež postupně rozvíjí lidský charakter, vytváří hodnoty skrz poznání a chápe věci a děje z mnohem větších hloubek a perspektiv, kde za vším jsou určité přírodní zákonitosti a řád.

Tento syndrom spásy světa a potřeby manipulovat s lidmi a dávat jim vlastní poziční pravdu i zkušenosti, vychází z postupného oslabování podřízenosti světa společnosti, jeho řádu, zkušenostem a úzusu o stavu světa. Vše se vlastně navíc opírá o sociální a instinktivní vědomí člověka,neboť duševní vědomí je zatím v plenkách. Vyspělá duševnost - duševenství je vlastně o plně rozvinuté osobnosti, občanských hodnotách a rozvinuté demokracii ... .

0 0
možnosti
MD

A nebylo by lepší začít studovat nějakou školu ? Tohle jsou pohádky jako na ČT:D.

2 0
možnosti
JT

Pekna mytologie. Libi se mi vic nez krestanske pohadky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 608
  • Celková karma 2,02
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.