Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Hezké ráno.

Také jsem si jej pustil a to dvakrát. Odkaz na IDnes a "originál" na Rossia1. A také jsem se nestačil divit. Jistě lze nesouhlasit s názorem toho pana seržanta. Byl to jeden člověk v dokumentu. Další vyslanec NATO v Moskvě, pak několik ruských a zahraničních historiků. Vše o Varšavské smlouvě. Dokonce se tam mluvilo, i od ruských historiků, že Varšavská smlouva byla agresívní organizace. Pak tam byly ukázky o tehdejší propagandě  sovětských veřejných médií po přepadení vojsk Varšavské smlouvy Československa. Poté jeden účastník zasedání o jednání zrušení paktu vojenského popisoval tuto událost. Tehdy vládl Gorbačov.Jooo ještě jeden bývalý ruský generál, který vzpomínal na časy Varšavské smlouvy, kde, dle něho všichni si byli bratry a měli vynikající pracovní a ideologické vztahy. Tudíž můj názor na dokument. Je to film vyrovnaný. Jen našim "najednoudemokratům" není jasný. Neb si jej nepromítli. Ani nemůžou...neumí rusky.....A tak propadají propagandě jako za svých mladých let. Jsou stejní.

2 1
možnosti
MJ

A jistě náš paqn ministr zahraničí si drbe hlavu, že ze sebe udělal blbce. Pokud ten dokument viděl. Věřím, že si jej po návštěvě velvyslance pustil a seděl u něho překladatel. Poté se rozplakal :-))))

0 1
možnosti
PB

Pro ty co v tom nevidí rozdíl: Je docela významný rozdíl říci: Ruská televize natočila lživý dokument o srpnu 1968 v Československu a ruská televize odvysílala dokument o historii V.S. ve které byly překrouceny informace o srpnu 1968 v Československu. Rozdíl je v tom, že ta věc má hodně rozdílnou váhu a sílu, což myslím jde cítit. 

Pokud by těm, kteří říkají, že jím jde o zmírnění konfliktů šlo o to skutečně, pak by použili druhou formulaci.

2 1
možnosti
Foto

Když jsem tu radostnou zprávu zachytil na Novinkách i na idnes, tak tuším, že bylo uvedeno, že jde o pořad o historii Varšavské smlouvy.

1 0
možnosti
Foto

Tak ještě jednou pro ty pomalu chápající.

Rusové to napsali podle dobových dokumentů, které prostě byly jiné než ty naše.

0 4
možnosti
MR

Tak to psali narodni socialiste taky, jejich dokumentybtake byly jine. Mimoto, ze jste jeste nevydrzkoval Zemana, ten se proti tomuto dokumentu ohradil take

3 0
možnosti
MD

No ba, kdyz se lze a nedari se, je roztrpcenost. Pro vas karma.

3 2
možnosti
MS

Nechápu, v čem vidíte problém. To, že pasáž o roce 1968 zabrala jen 5 minut z celého dokumentu, nemění nic na tom, že to byla lež. Když někdo v hodinovém projevu pronese lživou větu, že "Petr Bajnar je zloděj", nebude to pro vás důvod dělat z toho vědu jen proto, že to byla jen jedna věta z celého projevu? 8-o

4 0
možnosti
Foto

A to jako myslíte, že ti dotyční znají tu jedinou správnou pravdu, a přesto tvrdí docela něco jiného?

Věta "Petr Bajnar je zloděj" není lží, pokud se ten mluvčí domnívá, že tomu tak je.

Je snad lží věta "Slunce se točí kolem Země".

1 0
možnosti
Foto

Pohled SSSR a ČSSSR se v roce 1968 naprosto lišil.

Proč by měl být dnes jiný?

0 2
možnosti
PR

československásocialistickástbáckárepublika -už jsme někde jinde;-D

4 0
možnosti
PR

Pátá kolona začíná mít protilátky8-opo průjezdu armády svobodného světa zalezli do kanálu na 14 dnů,po ostudném lhaní ruské státní tv už vystrkují z deklu hlavy po týdnu.;-D

4 1
možnosti
Foto

Proč by se ta pátá kolona měla účastnit porušování mezinárodního práva, kterým průjezd cizí armády byl bez souhlasu Ruska, Číny, Francie, Velké Británie a USA?

Armády mají sedět doma a byl by ve světě klid.

1 2
možnosti
MM

Dokument o historii Varšavské smlouvy, jehož součástí jsou lživá tvrzení o událostech r.68 u nás. To vám nevadí? I Zeman prohlásil, že ruská televize lže, a to co provedl SSSR byl zločin.

9 0
možnosti
PB

Já s tím nepolemizuji. Píši pouze to, že onen dokument není primárně o roce 1968, ale o dějinách Varšavské smlouvy. Tečka.

3 2
možnosti
Foto

Co to je "aktivní špion"? Taková věc nemůže na Internetu vůbec existovat.

0 5
možnosti
VR

Asi jako tajný konfident....

3 0
možnosti
PR

Aktivni rusky spion v nemecku=-O? Tomu se ted rika politologie?

4 2
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.