Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jarcho

11. 6. 2012 13:34
Středoškolský učitel?

A napíše "odličtění"?

No tak to nevím, čemu se ještě máme divit. Nejen v resortu školství, ale v celé společnosti.

2 0
možnosti
PB

poutnikus

11. 6. 2012 14:06
Re: Středoškolský učitel?

Váš příspěvek je typickou ukázkou neetického chování části společnosti. Místo toho, aby jste autora upozornil na pravopisnou chybu, využijete ji k jeho shození.

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

11. 6. 2012 12:56
ten odkaz na článek dole

je skutečným příkladem toho,že drábkové nápady jsou šílené. takové metody bysnad šly jen použit pro ty,kteří pradovat nechcou.jenže stát dává všechny do jednoho pytle...o tom,že se snažíte hledat práci nikoho nezajímá.max. že přinesete razítko.kde vezmu prachy na neustále dojíždění k zaměstnavatelům a na poštu už tát taky nezajímá.to má člověk neustále škemrat rodičům od prachy?

0 0
možnosti
MT

Fermi

11. 6. 2012 12:52
Kritické myšlení

Je docela vtipné, když zastánce astrologie, homeopatie či alchymie požaduje vedení žáků ke kritickému myšlení. Nepřijde Vám to paradoxní...

2 0
možnosti
PB

poutnikus

11. 6. 2012 13:03
Re: Kritické myšlení

V alchymii, astrologii či homeopatii nevidím žádný rozpor s kritickým myšlením. Rozpor však vidím v myšlení řady tzv. vědeckých skeptiků, kteří na jedné straně odmítají tyto obory jako pavědecké s odůvodněním, že popírají kritické myšlení a na druhé straně dogmaticky věří v zázraky a další křesťanské pravdy.

0 0
možnosti
JJ

jita

11. 6. 2012 12:50
Jak mohou lidé, kteří nevědí co je analytické myšlení,

ho vyžadovat a učit u jiných? Vezměte si klasický příklad - film Marečku podejte mi pero. V hodině literatury žák řekne, že 19 století je století páry a jak na to reagoval učitel. To je přesně ono. Děti se učí o stejném období v několika předmětech a pokaždé se učí něco jiného. Neumí si to dát dohromady a vlastně nevidí jaká byla společnost, jak lidé žili, jak to vypadalo venku - já si u 19 století vybavím obrázky z verneovek. Přitom tohle je cesta, aby si to lépe zapamatovaly. Nikdo po nich nechce, aby si to spojily - tedy nejen analytické myšlení, ale i syntetické myšlení je potřeba - vlastně kombinace obou. Ze základní školy se umí naučit na písemku na zkoušení a ne naučit se, aby si to pamatovali a nemuseli se to učit znova. Vezměte si vlastivěda, dějepis, literatura a i fyzika, zeměpis ale i biologie a matematika. Všude tam se objevují stejné údaje v jiných souvislostech. A na prvním stupni se dějepis jmenuje vlastivěda a je to více spojené dohromady.

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

11. 6. 2012 12:56
Re: Jak mohou lidé, kteří nevědí co je analytické myšlení,

to ale není úplné řešení problému

0 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.