Diskuse

O psychologii

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A to se dá lehce předpokládat, že psychologie je plná chyb. Ale poučka je poučka a je třeba ji znát ...

Třeba svého času se sexualita brala jako základna Freudovské psychologie. Vycházelo se asi z posloupnosti, že bez sexu bychom nemohli ani exitovat. Nenarodili by jsme se.  Jenže se opomnělo, že zrození nepředchází sex toho kdo se narodil. Takže sexualita má blíže k zábavě. Jinýčlověk  třeba jen rád rybaří.

Si vzpomínám na nějaké starší číslo časopisu Psychologie, jak věnovali Bémovi několik stránek a ten místo drogové problematiky probíral jak mu smrdí EU. Anebo jak známý psycholog Höschl " odborně " zdůvodňoval, jak je závadné kritizovat Klause ( přitom šlo o spor správnosti anglických novotvarů páně Klause ).

Já bych řekl, že v psychologii máme dosud nevyzrálý obor se spoustou nevyzrálých lidí. Kdyby takoví byli doktoři, tak běhají po náměstí a nahodile dávají lidem ruce do sádry.

0 0
možnosti
KB

Na testy se vykašlete, po prostudování příslušné literatury je lehce vyplníte. Spíš odpovězte, zda si troufáte po ukončení studia vyléčit neurotiky či lidi s poruchou osobnosti, kteří k vám kdy dorazí. Anebo dobře poradit lidem vybrat si vhodné zaměstnání podle jejich schopností.

0 0
možnosti
PB

P33e48t56r 46B86a60j49n91a20r

11. 5. 2013 14:23

Ano a to je ta věc. Nemyslím si, že by současný systém psychologického vzdělání mně naučil lidem s těmito problémy lidem účinně pomoci. Ty otázky jsem zde umístil abych ilustroval odlidštěnost vzdělávání a současné "oficiální" psychologie.

0 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.