Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Pěkné poděkování za výborný článek a v novém roce vám přeji další autorské úspěchy.   :-)

0 0
možnosti
ZK

Z83d38e35n70a 25K41o72č51í

2. 1. 2014 11:16

Tachyonový konvertor skutečně fungoval ?

0 0
možnosti
PB

Já ho samodřejmně neviděl, jako jsem neviděl atomovou bombu a její účinek. Vědomosti v obou případech čerpám z jiných zdrojů. Tak např. je tu článek http://tachyon-ostrava.webnode.cz/news/tachyon-meni-vse-podle-larryho-johnsona-synergy-magazine-1993/

0 0
možnosti
BD

Obdivuji Edisona jako genia využitelnosti a Teslu jako genia vizí. Jediná výhoda je fakt, že kdyby nebyl Edison a Tesla, tak by byli jiní.Takový je již vývoj a dnes je Teslů i Edisonů dost- již to začíná fungovat.V Obama a ani Zeman to nezarazí.

0 0
možnosti
PB

Jak naznačují fakta z článku, Edison měl problematickou povahu z hlediska morálky a i jeho vynálezy byly obvykle do jisté míry zlepšovací návrhy, brzy překonané. S Edisonem by jsme dodnes museli tahat tlusté kabely na stejnosměrný proud. Myslím, že Teslův přínos technickému rozvoji byl mnohonásobně vyšší než Edisonův. Edison byl pouze lepší obchodník. Tesla se o kšefty moc nestaral.

0 0
možnosti

Obávám se, že platí, co napsal John G. Trump: „Jeho myšlenky a snahy za posledních 15 let byly především spekulativního, filozofického a poněkud propagačního charakteru, často spojované s výrobou a bezdrátovým přenosem energie; ovšem neobsahovaly nové, rozumné a funkční principy a metody k realizaci těchto výsledků.“ Fyzika až doposud existenci Pjakési volné energie, kterou by bylo možné bez omezení využívat, neprokázala. Pokud říkal: "Zemi obepíná energetické pole, které zásobuje energie například moře, větru, dále třeba sluneční energie atd. A tato celková energie je zde stále, je jí dost bez toho, aniž bychom něco ničili nebo pálili atd.", tak se prostě mýlil. Energie moře pochází ze slunečního záření a sluneční a měsíční gravitace. Totéž platí o větru. A radioaktivitu vcelku dobře popisují stávající rovnice, není potřeba do ní zapojovat ještě nějakou další, neznámou energii.

0 0
možnosti
PB

Já s tímto hodnocením Tesly nesouhlasím. Třebaže nejsem odborník v oblasti domnívám se, že kolem nás je skutečně nekonečný zásobník čisté energie kterou lze zcela ekologicky a bezodpadově čerpat. Jde jen o technické řešení. Co by jme dělali ale s ropou atd., že ano? Takže si myslím, že se musí změnit politicko-ekonomický systém a pak se objeví tyto technologie v praxi.

0 0
možnosti
Foto

J69a61n 82R90ý85z49n66a56r

31. 12. 2013 16:35

Výborný článek o pomíjeném průkopníkovi.

Nechat si za svou práci dobře zaplatit je také velké umění .....

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
PB

P62e31t55r 26B33a59j63n14a22r

29. 12. 2013 9:34

Děkuji Vám. Přínos Einsteina jsem nemínil snížit. I on byl velkým vědcem, který podle mého názoru poznal víc než publikoval. I jemu jsem věnoval svůj článek. http://bajnar.blog.idnes.cz/c/269416/Albert-Einstein-a-jeho-cesta-od-fyziky-k-vire-a-filozofii.html

0 0
možnosti
MP

Tesla byl skutečný genius, například dokázal vyrobil elektřinu ve velkém množství a chtěl ji jako idealista zdarma pro celý svět. Dokázal ji vyrobit ze země. Ale bohatí mu ti zarazili. Řekli, musí být dráty  lidi budou platit. Jeden jeho vynález je bohužel zneužíván jako HAARP.

0 1
možnosti

Myslíte ten projekt na výzkum vrchních vrstev atmosféry? V čem jsou v rámci tohoto projektu zneužívány Teslovy objevy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.