Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

A on vás někdo drží doma? klidně jděte ven a nechte na sebe prskat a chrchlat všechny retardy, kteří nejsou schopni si dát ruku přes hubu. Akorát až pak budete sám zahleněný, jděte domů a neroznášejte to dál, nebo si vemte roušku. A propo kolik nemocných lidí nosí venku roušku? Já - narozdíl od vás - nechci ani chřipku, ani covid 19 a nemám ani důvod se omezovat. Ať se omezí ti co riskují. Stát má chránit zdravé občany před nemocnými a ne naopak.

0 0
možnosti
Foto

Tak se neomezujte a klidně odjeďte na víkend do Číny.

0 0
možnosti
Foto

No, ke kolapsu společnosti myslím nedochází ani nedojde. Přibývá nemocných, přibývá úmrtí na koronavirus a ekonomika se díky omezení cestovního ruchu, leteckých spojení, výroby v Číně, obchodu atd. mírně propadá.

Indexy akciových burz minulý týden významně klesly, o více než 10%. Včera FED snížil úrokovou sazbu o 0,5%, takže indexy burz zase začaly stoupat. Včera Bidden porazil socialistu Sanderse na jihu USA. Takže se snížilo nebezpečí, že tento pán by se mohl stát prezidentem USA a začne v USA budovat "kapitalismus s lidskou tváří" (například extrémně zdraží bohaté) a burzy kvůli tomu ještě více stouply. Co tím vším chci říci. Svět je propojený a složitý. Roli hraje mnoho věcí a korona virus a jeho šíření je pouze jedna z nich.

Dle mne lidi by měli být opatrní a na druhou stranu nepanikařit.

Je mi nad sedmdesát let, takže v případě nákazy, byť jsem vzhledem k svému věku poměrně zdravý, mi hrozí větší nebezpečí. Přesto se nijak extrémně nebojím. Pokud nemusím, nechodím teď mezi lidi, určitě ne do uzavřených prostor. Když však musím, tak si dávám pozor, aby na mne nikdo nekašlal apod. a držím si od lidí odstup. Ruku teď nikomu nepodávám. Důkladněji a častěji si myji ruce a pro jistotu jsem přestal chodit plavat.

Za dva měsíce se oteplí a chřipky a nejspíš i počet nových nakažení novým korona virem se sníží. V tropickém pásmu a na jižní polokouli, pokud vím, zatím žádná korona epidemie není. Na podzim a v zimě se však asi korona epidemie na severní polokouli vrátí. Za rok až dva nejspíš bude proti němu dostupná a otestovaná vakcína.

0 0
možnosti
Foto

Takže si jako podle vás máme říci - nu co, každý rok umře 2000 lidí na chřipku, tak teď umře každý rok 4000 lidí, 2000 na chřipku a 2000 na koronavirus. Protože tento nový virus se šíří stejně snadno jako chřipka, takže když se na to vykašleme tak to skončí tak že promořenost populace bude stejná jako u chřipky. A kdo ví zda celková úmrtnost v takovém případě u toho koronaviru nebude ještě vyšší než u té chřipky ...

0 3
možnosti
Foto

Taky můžeme oprášit heslo: "Poručíme větru, dešti!";-D

2 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, i pro armády je horší panika ve vlastním vojsku než nepřítel. Taková auta zabíjí víc lidí než čínská chřipka a nikdo nevolá po jejich zákazu!!

2 0
možnosti
Foto

V Číně by se měli zamyslet nad stravovacími zvyklostmi a jejich vůdci nad kvalitou životního prostředí. To má podíl na vzniku i hrozivými následky této nemoci.

0 0
možnosti
JL

Na něco musíme umřít, že?

0 0
možnosti
  • Počet článků 608
  • Celková karma 2,02
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.