Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Těší mě, že jsem Vás inspiroval....:) Nicméně za svými tvrzeními si 100% stojím a to na základě vlastní zkušenosti. Nejsem bůhví jak průbojný člověk. Dlouho jsem v období krize nemohl najít práci (spíš bych to napsal obráceně, že žádná práce si mě nenašla). Byl jsem na tom hodně podobě jako Vy a odůvodňoval jsem si svůj neúspěch hodně podobně jako Vy. Namlouval jsme si, že za můj neúspěch na pracovním trhu můžou všichni okolo jen ne já. Moje frustrace ještě byla umocněna tím, že moje vysněná práce (konstruktér) nebyla v oboru který jsem vystudoval. Myslel jsem si, že firmám bude stačit vysokoškolský diplom (z jiného oboru) a o zbytek se postarají (naučí mě 3D software, zaučí mě postupně, atd....). Bohužel po několika měsících jsem si začal uvědomovat, že takto svět nefunguje. Zaměstnavatel není zvědavej na nesebevědomého uťáplého týpka. I sebeprezentace se dá do určité míry naučit. Též sem se sám přes internet naučil základům 3D modelování. Začal jsem poté bombardovat firmy životopisy a zanedlouho se mi naskytla práce konstruktéra. Sice za mizerné peníze ale potřeboval jsem nabrat zkušenosti. Pak zafungovala karma či vyšší prozřetelnost a najednou mi po několika měsících co už jsem pracoval jako konstruktér začaly chodit daleko lepší pracovní nabídky samy od sebe. Když člověk začne myslet pozitivně najednou žasne jak se svět kolem něj začne měnit. Přicházejí správní lidé s úžasnými nabídkami. Dnes mám supr práci, za výborné peníze a stačilo jen změnit myšlení a trošinku jít štěstí naproti. A dokázal to nýmand jako já daleko po třicítce věku.

0 0
možnosti
PB

To je Vaše zkušenost. Ale jiní mohou mít jinou. Představte si třeba někoho, kdo v minulém životě vytuneloval několik firem. V tomto životě pravděpodobně neuspěje i kdyby se na hlavu stavěl. Jeho osud mu to nedovolí. I tak se na věc musíte dívat. A pak také, každý prostě nemá inteligenci a výdrž jako Vy, musíte se do jiných vcítit a ne vnímat vše skze sebe a svou zkušenost.

0 0
možnosti
OP

Člověk přece nežije proto, aby se naučil čemukoliv. Je samozřejmě žádoucí, aby od mala každý chápal, že se nemá omezovat v touze po vědění, ale pokud to jde, je také žádoucí, aby se každý mohl věnovat tomu, k čemu je nadán a to rozvíjel :-)

0 0
možnosti
PB

To jistě máte pravdu. Nemusí každý umět malovat, o tom článek nebyl. Má pouze možnost se to naučit, pokud bude hodně chtít.

1 0
možnosti
JB

To je strašná blbost. Průměrné IQ je 100, půlka populace je pod. Opravdu si myslíte, že lidi, kteří nejsou schopní pochopit zlomky by byli schopní rozumět moderní fyzice?

2 0
možnosti
PB

P74e70t38r 10B52a28j26n80a77r

29. 1. 2019 19:22

Možná jsem se nevyjádřil v této části úplně přesně. Jistě člověk se základním vzděláním se nezorientuje na přednášce univerzitní fyziky. Nicméně i on může proniknout do hloubi poznání reality, jež je předmětem zkoumání fyziky někdy i mnohem hlouběji než univerzitní profesor fyziky. Hodnota IQ získaná v testu inteligence s tím až tak moc nesouvisí, neboť nezohledňuje emoční inteligenci bez které pochopení reality světa není možná.

1 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.