Diskuse

Modleme se!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tragédii Bílé hory žádná tragédie nebyla, ale požehnáním pro naši zemi.. T.G.Masaryk byl člověk z masa a kostí ,měl své záporné stránky, tak jako každý jiný. Jan Hus, nebyl žádný náboženský reformátor a podle tehdejší zákonů byl kacíř. K tragédii Mnichova jsme si dopomohli sami, svoji politikou. První kdo přišel s nápadem odstoupit naše území byl Beneš.RvRvRv

0 3
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi. Je to jako v lidském životě - o prncipech. "Spoléhej sám na sebe a pán Bůh ti pomůže." Dnes máme největší svátek v roce, 28. říjen, Den samostatnosti.

Vznik Československa je neoddělitelně spojen s osobností prvního prezidenta T.G.Masaryka. Masaryk byl v evropské politice moderních dějin unikátem. V čele žádné evropské země ve 20.století nestal muž, který by byl více filozofem než politikem.

Zdroj: https://bajnar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=759881

Jeden z citátů T.G. M.

"Byl jsem čtyřikráte zvolen presidentem naší republiky; snad mi to dává legitimaci, abych Vás poprosil a celý národ (československý) i spoluobčany národností ostatních, abyste při správě státu pamatovali na to, že státy se udržují těmi ideály, z nichž se zrodily. Sám jsem si toho byl vždycky vědom."

Zajímalo by mě, co by nám všem poradil prezident T. G. Masaryk v této dnešní složité době. [>-]:-/

1 0
možnosti
Foto

Díky a karma, pane Bajnare. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.