Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Proč ti imigranti nevloží ty peníze do podnikání v nějaké relativně svobodné africké zemi? Pak by si přivedli svoje rodiny... Tak buď jsou tam lidi mezi sebou dost nesnášenliví a hákliví na svoje kmenové kořeny, nebo ty penízky jsou imigrantům udělovány účelově a dokonce možná i formou jakési zápůjčky, splatné nějakou dohodnutou formou. Obojí by nás ale vyvazovalo z jakékoliv povinnosti pomoci jim. Copak asi dělají tajné služby?

4 0
možnosti
PB

..... titulkem bych vyztužil řádný sociologický průzkum, ...... je zajímavé, že na toto "horké" téma dosud žádný seriozní průzkum v ČR neproběhl (by se divil aj Palata)

0 0
možnosti
EC

Ceti emigranti navíc dostali zdarma vzdělání, a to i velmi nákladné, které cssr nikdo ze západu nerefundoval (to byl i hlavni důvod železné opony), narozdil od současných migrantu z Afriky.

0 1
možnosti
JC

To tedy rozhodně nebyl hlavní důvod železné opony.

1 0
možnosti
Foto

Pokud si pan Palata a lidé podobných názorů bude pouštět každý den před spaním tohle video: https://www.youtube.com/watch?v=_e9b4dyu7Bs , možná se mu rozsvítí v halvě a nebude psát takové bludy :-(

0 0
možnosti
Foto

"Aby se utečenci do Evropy dostali, tak musí zaplatit velmi vysoké částky pirátům a převozníkům. "  ISIS má dost peněz, aby to financovala

3 1
možnosti
SB

Máte pravdu, ale já přidám ještě jeden argument proti tomu nesmyslu, že jsme prý povinnováni přijímáním uprchlíků, protože naše lidi přijímal v dobách komunismu svobodný Západ.

Často se argumentuje tím, že ti lidí však měli své pracovní návyky a schopnosti. To tady bylo řečeno mnohkrát, že to ani nebudu rozvádět.

Napíši jiný argument:

My, kteří nyní máme přijmout Afričany v ČR, tady žijeme právě proto, že jsme neodešli jinam. Kdybychom tehdy byli odešli, žili bychom nyní jinde. A když jsme neodešli, tak se nás netýká povinnost nějaké vděčnosti. Proč mám být vděčný za to, že Německo přijalo našeho souseda Ludvíka Pospíšila a Švýcarsko přijalo mého spolužáka Zdeňka Brodského? Nevyčítám ani těm dvěma, že odešli, ani příslušným zemím, že je přijaly. Nevyčítám jim to, ani jim za to nedávám jedničku z hvězdičkou. Prostě se mě to netýkalo. Ale ani z Ludvíkovy, ani ze Zdeňkovy emigrace jsem neměl žádný prospěch. Ten prospěch měli oni dva. Tak proč bych měl kvůli tomu cítit závazek?

Ten závazek by mohli připomínat němečtí a švýcarští sluníčkáři v příslušných zemích těm dvěma: "Tys byl před léty také přistěhovalec, tak mlč, když teď sem přicházejí jiní."

Ale nás, tedy těch deseti milionů, kteří jsme nikdy neodešli a kteří žijeme tady, se to netýká.

14 0
možnosti
JC

Tak.

Přesně tak to je.

1 0
možnosti
VK

Hm - osobně si myslím, že bychom odtamtud neměli přijímat ani ty případné vědecké a technické odborníky. Tím je jen připravíme i o to minimum lidí, kteří něco umějí... takhle se z toho srabu nevyhrabou nikdy...

6 0
možnosti
PB

To má logiku. Mohli by jsme jím doporučit vrátit se apelací na jejich svědomí vůči vlastnímu národu.

2 0
možnosti
JS

Zdá se, že metody vedení válek se stále zdokonalují. Za druhé světové války existovaly zajatecké tábory. Válčící strany zde poražené  izolovaly a někdy se i o zajaté nějak staraly. Válku v Iráku, Lýbii, Afganistánu rozpoutaly a vyhrály každému známé mocnosti.. Místo vybudování zajateckých táborů poražené odzbrojily a ponechaly je vlastnímu osudu. Místo zajatců je nazvaly uprchlíky a snaží se péči o ně vnutit státům, které s tímto dobrodružstvím neměly nic společného.

8 0
možnosti
Foto

On ještě někdo pochybuje, že je nemáme přijímat?

14 1
možnosti
JN

J11i88ř81í 66N81o19s44e63k

9. 6. 2015 11:38

Očividně Palata a Poche a Jandourek, ba i kníže. Ti nepochybují, ale jsou si tím jisti. Rv

13 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.