Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

člověk z novinek

1. 5. 2012 12:25
Jak je to s reinkarnací?

Souhlasím s Vámi v tom, že praktiky magie nebo okultismu jsou nebezpečné – nejen z hlediska duchovního, ale i psychického.

Ovšem Váš reinkarnační pohled nesdílím. Na konci třetího odstavce vpodstatě říkáte, že určitá forma tělesného postižení odpovídá adekvátní formě provinění v minulém životě. Dle této analogie slepý člověk patrně v minulém životě někoho připravil o zrak. Takový pohled na lidi lze považovat za nebezpečný. Proč? Protože se na postižené lidi můžete dívat jako na někoho, kdo trpí oprávněně, logicky a zaslouženě, a kdo utrpení potřebuje pro vylepšení karmy.

0 0
možnosti
JS

člověk z novinek

1. 5. 2012 12:26
Re: Jak je to s reinkarnací?

V Bibli nalezneme příběh, který tento problém vysvětluje. Kristus se svými učedníky potkali slepého mladíka a ptali se Krista: „Mistře, kdo se prohřešil, že se ten člověk narodil slepý? On sám, nebo jeho rodiče?“Ježíš odpověděl: „Nezhřešil ani on ani jeho rodiče; je slepý, aby se na něm zjevily skutky Boží. Musíme konat skutky toho, který mě poslal, dokud je den. …

Závěr tedy je, že musíme konat skutky Boží. Vůbec bychom se neměli zabývat tím, proč někdo trpí nebo zjišťovat jeho vinu – to není naše starost a je to doslova hřích, po kterém tvrdne naše srdce. Jedinou naší starostí by mělo být toto: pokud můžeme postiženému nějak ulevit nebo pomoci, měli bychom to udělat. Kristus ze své moci vrátil slepému mladíkvi zrak. My bychom měli být schopni slepému alespoň podat ruku, když o to požádá – to je právě také Boží skutek.

Kristus mladíka uzdravil a také stovky dalších. Jejich utrpení tedy nepovažoval za něco prospěšného.

0 0
možnosti
MP

sem tam

30. 4. 2012 21:37
Porozumění

Kdybych tak věděl, co že to mám zlepšit.

0 0
možnosti
PB

poutnikus

1. 5. 2012 13:42
Re: Porozumění

Jo to je těžký úkol pravdivě poznat sám sebe.

0 0
možnosti
A

Antarr

30. 4. 2012 19:43
Souhlas

Rozumná úvaha v mnohém určitě shodná se skutečností.

1 0
možnosti
D

Draggo

30. 4. 2012 17:34
to jsou zase ptakoviny!

je videt, ze uhodilo jaro a neni radno zustavat dlouho na slunicku. :-P

1 0
možnosti