Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J65a63n 19R29á51ž

1. 12. 2012 0:08

Já to vidím poněkud jinak. Vláda přece nikomu nenařizovala nucenou práci. Jen dala dva měsíce placenou šanci si sehnat práci a pak dala na  výběr: Buď budeš  vykonávat obecně prospěšnou práci a máš nárok na peníze se společného fondu nebo odmítneš a peníze dostávat nebudeš. Nucená práce je pouze ta, kde není možnost nařízenu práci odmítnout, kdežto v tomto případě volba byla.

Ale abych byl spravedlivý: Povinnost odpracovat si dávku by se neměla týkat lidí, kteří z objektivních příčin si jakoukoliv práci sehnat nemohou. Zejména lidé v předdůchodovém věku. Ale proč by  měl považovat obecně prospěšnou párci za nějaký trest mladý, zdravý člověk, který jen nechce pochopit, že k zajištění obživy slouží především odměna za vykonanou práci, ať je jakákoliv, a ne podpora v nezaměstnanosti, to nechápu.

1 1
možnosti
PB

Vy jste zřetelně článek nečetl. Velká část těch co museli na veřejnou službu již žádné peníze od státu nedostávala.( podpora je pouze pět měsícu). Živit je museli již rodiče, manželé a nebo žili s úspor ( nárok na soc. dávky v hmotné nouzi- max cca 3000Kč měsíčně mají jen ti co nemají žádné úspory či rod. příslušníky, kteří by je mohli živit). Tedy za vykonanou práci nedostávali vůbc nic, jen jím stát platil zdravotní pojištění. A to jistě uznáte za práci 20hod týdně, tedy 80hod měsíčně je směšně málo.vychází to cca 12Kč za hodinu

2 0
možnosti
AN

KarmaR^R^ Je to hnus, co si tahle vláda na lidi vymýšlí. Ať si došlápne na ty, co pracovat nechtějí a ne na ty, kteří ne vlastní vinou přijdou o práci, samotná ztráta práce je pro ně noční můra, natož ještě jak trestanec chodit zadarmo na nucené práce a hlásit se na poště. Stačilo mi, když jsem se dívala na pořad s ombudsmanem, jak tam nezaměstnaní vyprávěli, jak s nimi na veřejné službě zacházejí jak s otroky. Výborně to vystihl pan Varvařovský, který kritizoval donez, říkal, že mozek, který to vymyslel měl představu, že když přijde někdo na poštu v jednu hodinu, tak že pak už od druhé hodiny nemůže pracovat na černo. Práce na černo by se měla potírat úplně jinak, než buzerací lidí s donez na poštu. Ať si na poštu chodí podnikatelé, kteří vyžadují práci načerno, mohlo by se to jmenovat dopod.

4 3
možnosti
AN

A jestli se nepletu, tak myslím, že ombudsman pan doktor Varvařovský podal ústavní stížnost ohledně stupidního donez.

3 1
možnosti
Foto

Když mi na jaře sousedka sdělila, že její syn chodí sekat trávu a nedostává za to ani korunu, ani jsem tomu nechtěla věřit. Pak jsem ho několikrát viděla - v horku, zpoceného, jak seče. Tuhle nehoráznost vymyslel někdo v kanceláři, s kravatou, se stotisícovým platem, a když ho propustí z jedné kanceláře, už má další flek v jiné kanceláři... škoda mluvit. A takoví rozhodují a pindají něco o pracovních návycích. Mají vzít sami koště a jít příkladem...  

Autore, nebýt blížícího se konce této vlády, k tomuto osvobozujícímu kroku by nedošlo; naopak, otroků by přibývalo. Ale oni nechtějí, aby pak lidé řekli - otrockou práci zrušili socialisté nebo komunisté. Ne, otroctví bylo zrušeno ještě za jejich staré vlády.

5 3
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.