Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

No, zrovna tenhle piktogram mi tedy nijak zvlášť složitý nepřipadá...

0 0
možnosti
Foto

Jako architekt mám i dobrou prostorovou představivost. Ovšem něco takového zaměřit v obilném poli a navíc v noci s baterkou a někoho přitom navigovat k vytyčení tak četných bodů obrazce (bez vyměření zeměměřičskou technikou by přesné plošné útvary nebylo možno vytvořit), a potom s následnou bezchybnou realizací během noci, je mimo dosah normální lidské představivosti. Měřič by stál s přístrojem ve středu kruhu, ovšem ten s latí by se musel pohybovat po celé ploše zájmového prostoru a nutně by pošlapal i to obilí, které je ovšem v piktogramu nedotčené. A asi by tam byl minimálně ještě jeden člověk, který by zarážel do určených bodů fluoreskující tyčky, převyšující obilí. A co by jich museli mít s sebou (traktor s vlekem). 

A i kdyby se jednalo o nějakého takového génia, tak by byl naprostou výjimkou. Ty piktogramy se ale běžně vyskytují na různých místech po světě již po řadu let a mají velmi rozmanitou podobu.

1 0
možnosti
PB

Děkuji, že jako architekt potvrdíte to, co je podle mně jasné každému kdo se rozhodne používat zdravý selský rozum. Je opravdu absurdní představa, že tyto dokonalé obrazce vytvářeli lidé s prkýnky.

1 0
možnosti
MS

Bude zajímavé sledovat odezvu, až se v obilí objeví pitkogram. :-)

0 0
možnosti
PF

… i stalo se…

odkaz vložen 6.7.2014 15:28

(není to v obilí ale na louce (nic není dokonalé))

0 0
možnosti
Foto

Ha, někdo hledal v obilí album známek... Sorry, pane kolego Petříku, nešlo odolat. Nic ve zlém...;-)R^

1 0
možnosti
Foto

Na této fotografii nejsou dostatečně patrné přístupové koleje v obilném poli k obrazci (jen slabý náznak), na detailních fotografiích (viz stránky Boskovic) ale ano. Takže tvůrci se mohli k místu svého díla dostat těmito cestičkami v poli, aniž by vytvářeli svoje. Ovšem jak mohli vytvořit ze země a ve vzrostlém obilí, bez možnosti nadhledu a kontroly práce, v tak rychlém čase a v noci tak rozměrný, složitý a přesný geometrický útvar, je nepochopitelné. Z leteckého pohledu přesný kruh o průměru cca 44m (6000m2), symetrická hvězda a další prvky obrazce, bez možnosti plošné vyměry tak, jako na volné ploše, jsou opravdu záhadou. 

Když si člověk prohlíží ty různé obilné piktogramy (viz internet obrázky), vidí zde vedle geometrických ornamentálních obrazců i nejrůznější umělecké výtvory. Ty krásné, někdy i velmi rozvolněné ornamenty nejrůznějších nápadů, zase nevypadají na otisk stroje.

2 1
možnosti
Foto

Vrtá mi to hlavou, i když vím, že marně a zbytečně. Ten jednorázový otisk (nikoli postupný výtvor) v obilí asi nebude mít nic společného se znakem NATO. Ta čtyřcípá hvězda jej připomíná, ale to ostatní v obrazci je zcela odlišné. Vypadá to jen na otisk spodní strany stroje, na nějaký "grafický" výtvor ne. Na jiných místech jsou zase jiné geometrické útvary. Co my víme, nic!!!

0 1
možnosti
Foto

Ten obrazec skutečně trochu připomíná znak NATO. Ten je však mnohem jednodušší.

Mně tento obrazec spíše připomíná střelku ozdobeného kompasu, která ukazuje na všechny 4 světové stranu. Pokud tyto čtyři strany nesouhlasí se světovými stranami na místě, kde byl piktogram vytvořen, a POKUD jej vytvořili mimozemšťani, tak nám možná chtějí říct, že brzo dojde ke zmeně magnetismu na zemi, ke změně magnetických pólů.

V každém případě je to tak složitý a rozpracovaný obrazec, že se mi zdá, že nemohl být vytvořen náhodnými atmosférickými poruchami na místě.

Takže buďto vtipálci případně političtí aktivisté. Nebo skutečně mimozemšťané. Nebo tajná práce NATO a CIA, aby dali obyvatelstvu Česka jasně najevo, že patří do NATO. To vše sice všichni Češi vědí, ale možná tyto organizace chtějí zapůsobit na podvědomí (teď se tomu myslím říká nevědomí) obyvatel, aby si to časem náhodou nerozmysleli. Všichni víme, že Češi kdysi říkali, se ... na věčné časy a nikdy jinak. A pak si to rozmysleli. To rozmýšlení politických názorů není jen problém Čechů. Například Francouzi jistou dobu milovali Napoleona. Když prohrál a byl uvězněn na ostrově, tak byl mnohými Francouzy považován za zloducha. Když pak znovu Francii ovládl, tak o něm noviny psaly dobře. Tytéž noviny, které jej dříve kritizovaly!

Také mne napadlo, jestli to není práce duchů?

Nebo projekce z něčeho z hyperprostoru? V každém případě by bylo dobré, aby pokud se někde obrazec v obilí vyskytne, aby policie nebo jiná instituce obrazec prozkoumala a zveřejnila, o jaký druh obrazce jde: jak jsou stébla poškozena atd., tak jak v článku píšete.

2 2
možnosti
Foto

Ten piktogram u Boskovic je velmi zvláštní. Zajímalo by mne, jestli jsou obilná stébla cele či v nějakém směru položená nebo různě zlámaná. V tom druhém případě by mohlo jít, vzhledem k vyloženě technickému až strojovému, nikoli uměleckému charakteru obrazce, o kolmé dosednutí létajícího stroje na zem (otisk jeho spodní části). Na nějaké jiné a postupné tvoření takové stopy to nevypadá. Pokud je obilí položené v určitém směru, mohlo by to být způsobené proudem vzduchu nebo jiného plynu, vycházejícího ze stroje.

0 2
možnosti
Foto

Tak rozměrné, přesné a složité geometrické obrazce nemohl vytvořit člověk či více lidí, šlapající v obilí a manuálně pokládající jeho stébla pomocí nějakých plochých předmětů, a navíc v nočních hodinách. Jde s největší pravděpodobností o zásah speciální technologie a techniky, provedený ze vznášedla. Vrtulník by se nejspíš prozradil hlukem i světlem a balón v nočních hodinách? Na to by se asi také rychle přišlo a navíc s tímto výtvorem nejde příliš dohromady. Neznám vlastnosti a možnosti létajících balónů, musel by se ukotvit, aby jej neodnesl vzdušný proud a já nevím, i v nějaké výšce, aby nespadl do obilí? 

To vznášedlo se pohybovalo tiše, rychle a svou práci provedlo také rychle. Pokud by to byl nějaký známý letecký stroj, bylo by již dávno po záhadách. Přesto ale nevěřím na zásahy mimozemšťanů.

0 3
možnosti
PB

Jistě, představa, že takové obrazce plné přesných geometrických zákonitostí vytvoří někdo s prkýnkem, kterému se navíc podaří nepoškodit klasy a ještě k tomu v piktogramech vytvoří fyzikální anomálie je úsměvná.

3 2
možnosti
Foto

Pěkný obrazec byl také nedávno u Jenišovic (u Turnova). Pokud jde o činy vtipálků, moc by mne zajímalo, jak dokáží některé dost složité obrazce vytvořit - tzn. rozměřit, a pak nějak vyšlapat, aniž by si toho někdo všiml. Třeba v noci? Já za tím vidím spíš nějakou sofistikovanou techniku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.