Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J55a29n 53H77a96v73l71i69n73a

18. 6. 2014 10:57

a tim padem mame rozreseno, proc mame v nasi hymne...zemsky raaaj to napohled ;-) ja se obavam, ze to bude porad dokolecka, dokola....kruh......a nejsem si jist, zda ma clovek na to z toho kruhu vystoupit

0 0
možnosti
PR

Článek pěkný, ale co se týče protipólů, protikladů a dualit lépe popisuje tento článek:

http://novaduchovnicesta.webnode.cz/informace/a26-ktere-cinnosti-pritahuji-a-znovuobnovuji-zlo-/

A v něm rozhodně není dobro a zlo doplňujícími se protiklady jako třeba den a noc.

0 0
možnosti
TJ

Zajímavé, zda se bodem 5 /viz. níže/ budete řídit, až Vás postihne neduh a zároveň mně napadá po prokliku v článku na knihu pana Fajfra, zda J.Z. bral v úvahu karmické souvislosti při léčbě nemocí

5) Umělá léčba a obcházení karmy

    Neoprávněná léčba nemocí, snímání nemocí z člověka, aniž by byly brány v úvahu karmické souvislosti, které tuto nemoc vyvolaly. Obcházení karmy při léčbě nemocí, léčba nemocí levotočivými drogami v podobě léků. Podceňovat duchovní poselství nemocí a snaha řešit nemoci bez ohledu na karmické souvislosti umělými systémy léčby – tam patří všechny odrůdy medicíny.

0 0
možnosti
BD

Má někdo ze zdejších kritiků dar intuice ?  A chová se podle intuice ?

Zde nejde o nějaké šarlatánství ale o podprahové sdílení informací. Nemoci jsou vyvolány mnoha příčinami, ale lidí se dnes neumí sami léčit i když jiná cesta není..

0 0
možnosti
PR

Kdyby sme se řídili všichni intuicí tak by svět žil v naprosté harmonii. Bohužel většina lidstva se řídí mocí peněz a to i ta říkající o sobě, že je duchovní.

0 0
možnosti
LM

Koukám že autorovi někdo dal fakt dooost dooobrej vzorek :-D

0 0
možnosti
Foto

Popis je to hezký, ale chybí odkazy na zdroje a důkazy. A to, že dalším "vyvoleným národem" mají být Češi, jste vzal kde??

0 0
možnosti
PB

Dva odkazy tam mám. Co se týče Atlantidy jsou uvedeny v článku na který je podbarvený odkaz. Co se týče dalších důkazů, je třeba přemýšlet o světě.

A ten vyvolený národ. Jeden podbarvený odkaz a pak třeba viz.  http://www.dub.cz/cs/rip-prednaska-duchovni-univerzity-byti.php

Opět je to o přemýšlení, ne o pouhé víře.

0 0
možnosti

Tohle je vděčná teorie, už mnohokrát v minulosti se objevila náboženství a vyznání založená na dualitě dobra a zla - manicheismus, gnosticismum, ebjónité. Čas vždycky ukázal, že to není příliš životaschopné a neustojí to konkurenci jednoznačného světa. Ale pěkné. Už jsem ale trochu zhýčkaný, takže jak tam nejsou ještěrci nebo ilumináti, tak to pro mě není ono:-). Je škoda, že lidé mají tak malé povědomí, co se týče jejich vlastní kultury, jinak by vás to nutilo být pestřejší.

0 0
možnosti
PB

Dvojnost je základem světa: jin-jang, dostředivost-odstředivost, klid-oheň, den-noc, rození-umírání, rozum-cit, částice-vlna, konstrukce-destrukce, dobro-zlo. Jednota těchto principů je základem Boha. I když veškeré dělení je jen věcí nedokonalého lidského vjemu, který vše vnímá v dualitě.  To není jen o učení manicheismu jehož učení neznám, je to poznání všech, kteří pronikli ke zdroji Bytí a stali se zakladateli hlavních nauk a náboženství.

0 0
možnosti
JC

Manicheismus i katarský blud byly dávno vyvráceny. Je s podivem, s jakou úporností se ten omyl stále vrací.

1 0
možnosti
TJ

Nejsem sice věřící člověk, ale pokud píšete, že se jedná o omyl, tak to by mně zajímalo, kde berete tu drzost si myslet, že pouze ta Vaše "pravda" je ta jediná správná. Nikdy jsem nekouřil a nepil, ale vždycky mně pobaví, když lidé závislý na nikotinu a alkoholu brojí proti ostatním drogám, které jsou rozdílné pouze tím, že nejsou legální, ale konečný účinek není při časté konzumaci o mnoho rozdílný. Je to stejné jako když stoupence manicheismu potírali stoupenci zoroastrismu, buddhismu, taoismu či konfucianismu. Mimochodem dodnes je ve Vietnamu manichejství zakázaným náboženstvím. Pokud tedy platí Vaše teze, že byly dávno vyvráceny bludy heretických náboženství, tak si nejprve přečtěte, o co že vlastně v jejich učení jde. A zjistíte, že jejich základem je totéž co najdete v křesťanství a jiných světových náboženstvích, jež vyznává stále většina lidí na světě. Je to jak s těmi drogami, některá náboženství jsou státem uznána /u nás z heretických hnutí jde o husitskou církev, kterou na rozdíl od katarů se křižákům nepodařilo utopit v krvi, ale to ještě neznamená, že mírou správnosti či nesprávnosti myšlenky je jeho násilné vyvrácení/ a jiná jsou státem potírána. Pokud došlo k vyvrácení jak uvádíte katarských bludů a manicheismu, tak jste vedle, protože to by muselo platit, že byly vyvráceny základní principy všech světových náboženství. A budete se divit i naše civilizace stojí na principech křesťanství a na myšlenkách řeckých filozofů, kteří své vědomosti nabývali pomocí užívání drog při eleusinských mystériích: http://www.academia.edu/2147570/Eleusinska_mysteria_Povstala_evropska_kultura_z_ritualu_s_psychedeliky

Osobně se mi může aplikace drog příčit a neužíval bych je, ale to ještě neznamená, že budu jako Vy tady tvrdit, že jde o omyl, který byl dávno vyvrácen. Manicheismus spojuje základní prvky gnosticismu, zoroastrismu, křesťanství a buddhismu a ty jsou dle Vás vyvráceny? A čím pak jste je vyvrátil? Nemůžete vyvrátit myšlenky, kterým nerozumíte, protože jste nestudoval

1 0
možnosti
JP

J27a30n 44P16ě61k93n27í43k

13. 6. 2014 10:19

"atlantidu" raději ne, fungoval tam stabilní "dokonalý fašizmus" v obecném smyslu, rozdělení společnosti na "rasu bohů" a "rasu dobytka"... v současné civilizaci to jde v přeneseném významu také částečně pozorovat a tvrzení že je to dědictví z Atlantidy není daleko od pravdy, bohužel smutné dědictví, jehož by se civlizace měla ve vlastním zájmu zbavit.

Co se týká otázky "kdo vládne světu", určitý obrázek dává vygůglení termínu "globální prediktor". Na "smutné dědictví atlantidy" dává také nějaké relevantní výsledky (poslední gambit).

1 0
možnosti
TJ

Poslední dobou, zvláště po obsazení Krymu, se stalo populárním opět slovo fašismus. Přečtěte si, prosím, znovu pozorně Platona a jeho dialogy Timaios a Kritias, které jsou jediným zdrojem informací o Atlantidě. Zjistíte, že se nemusíte ničeho Vámi uvedeného obávat, protože s fašismem to nemá nic společného. Pokud si ovšem i po opětovném přečtení Platona /nedovolil bych si Vás podezřívat z toho, že zde rozebíráte myšlenky Platona, aniž by jste je četl/ budete myslet, že ideálním státem dle něj je stát, jak píšete, stabilního "dokonalého fašismu" tak existují vcelku finančně dostupné vzdělávací kurzy klasické řecké filozofie, kde to Vám pomohou uvést na pravou míru, aby jste nežil do konce Vašeho života v bludu, že Platon je propagátorem fašistického státu. Pokud ovšem nevycházíte ve Vašem nesmyslném srovnávání z myšlenek, které s Platonem nemají vůbec nic společného a stejně jako Vy tak jediný zdroj informací o Altantidě, kterým jsou spisy Platona, překrucují k nesmyslným pokřivením ideí, na kterých stojí naše civilizace.

0 0
možnosti
Foto

Světu vládnou daňové farmy kde je chován lidský dobytek, jemuž byl implementován skrze média a školství pocit svobody.

4 0
možnosti
TJ

Inu je na čase milý blanický rytíři, aby jste naleštil svoji zbroj, která se Vám koukám leskne již trochu matně a probudil svatého Václava, aby vedl Vaše udatné voje s hrdinským pokřikem Hrrrr na ně, nepřátel se nelekejme a na množství daní nehleďme jste začali plenit finanční úřady a defenestrovali místní zlolajné berní úředníky. Přece nás nenecháte trpět pod jhem nesvobody, co do nás zasela média a školství. A až začnete opět chrastit sudlicemi a plnit kádě v Táboře, kde prosadíte společenskou i majetková rovnost, tak Vám třeba sociální demokrati dovolí používat jejich oslovení bratře a sestro, nebo že by jste si raději říkali soudruhu a soudružko?

0 1
možnosti
Foto

Taky si myslím, že nadvláda Čechů je na spadnutí.

Po Bratrstvu světla a Bratrstvu temnoty je konečně na řadě Bratrstvo kočičí pracky. Však Bohouš už je předsedou vlády a to je jen dvě povýšení od Ředitele severní polokoule.

7 0
možnosti
  • Počet článků 608
  • Celková karma 2,02
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.