Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Jak zjistili i vyšetřovatelé v Holandsku, údajná raketa BUK explodovala naprosto nepochopitelně v bezprostřední blízkosti kokpitu a předku letadla. Na to upozorňovaly alternativní média už v červenci minulého roku! Výrobce systému BUK, ruský Almaz-Antey, kategoricky vyvrátil tvrzení západních vyšetřovatelů, když uvedl, že z technického principu je systém BUK navržen pro sestřelování letadel ZEZDOLA a trychtýř šrapnelů je v hlavici raket směrován vzhůru a do stran. Výrobce uvedl, že naváděcí systém vede raketu z pozemního stanoviště podle radarového odrazu od největší plochy objektu ve vzduchu, takže střely vybuchují zhruba 20 METRŮ POD centrálním trupem letadla, protože tato část stroje vrací největší radarový odraz. Raketa je vedena vždy pod centrální trup letadla. NEMŮŽE SE DOSTAT NAD KOKPIT LETADLA PŘÍDĚ LETADLA.

Let MH17 byl ale sestřelen výbuchem přibližně 80 cm NAD LEVOU HORNÍ stranou kokpitu. Raketa SA-11, kterou systém BUK používá, to tedy být nemohla, protože ta by se neměla jak nad kokpit dostat, fyzikálně je to vyloučené, bez ohledu na to, že letadlo letí vpřed a radarový obraz z pozemního navaděče zaměřuje raketu na spodek centroplánu, tedy do míst, kde je hlavní podvozek a kde jsou křídla připojena k trupu letadla.

Tuto teorii používala až dosud všechna média, kdy zobrazovala na grafických modelech raketu BUK, jak vybuchuje pod letadlem. Takto opravdu BUK funguje. Jenže let MH17 byl sestřelen zásahem nad kokpitem, čímž došlo poškození přídě a nasáni množství vzduchu. Tím došlo k rozlámání trupu letadla ještě ve vzduchu. Tedy žádná exploze zezdola na trup letadla nepůsobila.

Raketa ze systému BUK tak rozhodně nestála za zkázou letu MH17.

1 2
možnosti
Foto

Ano, toto bylo několikrát uváděno, a to i v našich mediiích, i našimi odborníky na tyto systémy. Též bylo uváděno, že destrukční materiál měl být tyčový, resp. obohacem, či přímo vyroben z titanu. Toto vše se poněkud vytratilo. Místo exploze vedle kabiny by mohlo odpovídat i samonaváděcí infra střele- blízkost motoru. Zda a jak, pokud vůbec byl i motor destruován v důsledku výbuchu není též uváděno, ač by musel být též onou explozí a úlomky značně poškozen a stopy by měly být dohledatelné. Jinak - cokoli chcete. Od fantazií, přes spekulace až po mnoho i důvodných otázek. Že by střela BUK explodovala a vymetla výhradně do strany fragmenty, či náplń, je  též je otázkou. Tak trochu ,,soudce mlha";-)

0 2
možnosti
JF

Doufejme, že ten tribunál, kterému se rus tak brání, bude....

2 0
možnosti
Foto

A což tak policejní vyšetřování, které údajně již probíhá. A bez politic. i propagandist. podtextů?

0 2
možnosti

P67a70v58e52l 98Č70e22r16n77ý

14. 10. 2015 16:07

Vyčítat ukrajinskému řízení letového provozu, že neuzavřelo vzdušný prostor nad východní Ukrajinou, mi přijde dost nefér. Neboť není pravidlem, že se ze všech vzdušných koridorů nad bojovými zónami světa, dělají zóny bezletové. Potvrdili to různí experti na leteckou dopravu. A jeden z nich se zmínil i o tom, že dosavadní praxe se velmi pravděpodobně nezmění ani po tragické zkušenosti se sestřelením civilního letadla nad Ukrajinou, neboť ekonomické a organizační náklady, s tímto preventivním opatřením spojené, mohou být pro letecké společnosti potenciálně likvidační. Konkurence je prostě nemilosrdná - vyhrává ten levnější, a dopravce s vyššími provozními náklady zaniká.Kritiku ukrajinských řídících letového provozu považuji za zbabělý ústupek putinským banditům.Rv

7 2
možnosti
Foto

Myslíte, že závěry pověřené komise jsou ,,komusi" úlitbou?8-o

2 5
možnosti
Foto

Pokud znáte tzv. matematickou indukci, tak zkuste uvažovat takto: nad územím ovládaným povstalci bylo sestřeleno několik ukrajinských letadel. Povstalci bylo sestřeleno první, pak druhé, pak třetí (nepamatuji si, kolik jich opravdu bylo). A pak to n+1 (en plus první), shodou okolností nikoliv ukrajinské. Takže - někdo tu pálí po všem, co létá. A Vy se nás snažíte přesvědčit, že zrovna v tomto případě tomu bylo jinak.

Samozřejmě to možné je. Ale ta pravděpodobnost a další okolnosti tomu nenasvědčují.

Separatista osvěžený několika stakany samohonky někde něco zmáčknul.

Takže viník je: výrobce samohonky a výrobce BUKů.

A nejspíš i výrobce samotných separatistů.

7 2
možnosti
Foto

přání někdy bývá otcem myšlenky.

2 0
možnosti
Foto

podle znalců systémů BUK se omyl konat nemohl. Naváděcí aparát umí rozeznat civilní letadlo a vystřelit na něj se dá jedině, když se tato schopnost vypne. Takže uvažujte o úmyslu. Ani Ukrajina, ani Rusko zájem mít nemohly, protože jim muselo být jisté, že by špína ulpěla na obou. Je jen jeden třetí, který se vyžívá v organizování "majdanů", likvidaci Kadafiů, organizaci protestních demonstrací v Egyptě, Jemenu, Sýrii, kdo dokáže i vyvolat záměrně světovou ekonomickou krizi nakamuflovaným bankrotem banky

3 8
možnosti
Foto

zbraňový systém Buk může pracovat i bez přehledového radaru a nic to nemění na jeho bojovém nasazení. Ten radar je pojistka proti malérům.

A ta vaše domněnka o vašem "někom třetím", je docela úsměvná.

4 1
možnosti
KS

Letadlo sestřelil hvězdný křižník Spojené federace planet.

2 0
možnosti
Foto

J14a38k53u57b 65R52o72t62h

14. 10. 2015 14:35

Máte kliku, že to neházíte na nás, Klingony. not toj tlhInganpu'! ;-D

1 0
možnosti
JH

Celkem mne pobavilo dnešní, údajné prohlášení holandských vyšetřovatelů, že z těla kapitána letadla byly někým a taky se spekulovalo kým, posmrtně odstraněny střepiny z rakety Buk. Možná nějaké střepiny v těle kapitána byly a pokud tam alespoň některé zůstaly a daly se jednoznačně identifikovat jako střepiny z rakety Buk, nebylo třeba označovat někoho, že je odstranil. Pokud tam žádné nebyly, jak mohli vyšetřovatelé určit, že byly odstraněny a rovnou, že pocházely z rakety Buk. Toto, však není nejzásadnější problém, že bylo letadlo sestřeleno se ví již od jeho pádu, základní otázka zní, kdo jej sestřelil? Nějaká fakta se asi nikdy nedozvíme, nikdo se nepřizná, že se to třeba stalo omylem nebo nedopatřením, takže na to musíme jít z opačné strany. Cui bono? Kdo by mohl mít z tak hrůzného činu prospěch? Rusko nikdy, proč? Povstalci jej mohli sestřelit omylem, ale nepřiznali to, takže zbývá ilegální ukrajinská vláda, která jej taky mohla sestřelit omylem, ve válce se fatální chyby stávají nebo úmyslně s pokusem hodit tento incident na stranu povstalců a tím je zdiskreditovat v očích světové veřejnosti. Skutečnou pravdu se možná dozví až naši potomci, do té doby bude probíhat vzájemné osočování, házení viny na všechny strany, jak ze strany politiků, tak novinářů, dle ideologických pokynů.

2 6
možnosti
JJ

J57a71n 23J53o66s88k34a

14. 10. 2015 13:59

Bože to je žvástů jen aby se obhájil rusák. Prý  cui bono? Nikomu, prostě ho sundali putinovi grázlové omylem a ještě se k tomu přiznali, tak si nevymýšlejte kraviny.

6 2
možnosti
Foto

J48i50r37i 96B33i10l50i22n51a

14. 10. 2015 12:50

Milej "experte", sanci ze by nektery spionazni satelit snimkoval sestrel letadla prave v dobe kdy k tragedii doslo je podle odborniku 1: milionu.

Vzhledem k tomu ze se k sestrelu okamzite priznal jeden z vudcu separatistu a agent GRU Girkin-Strelkov, je vinik znamy uz od zacatku.

Sporne je jen to, kde separatisti ten Buk vzali. Mohlo se totiz jednat o valecnou korist, ukradenou ukrajinske armade.

Vsechny dukazy ale nasvedcuji tomu, ze Buk dodala a hned po sestrelu zase zabavila armada Ruske federace. O tom svedci ostatne i serie lzi a dezinformaci vypoustena ruskou propagandou.

Ty lzi si navzajem odporuji a muze jim proto verit jen naprosty hlupak. Rv

5 0
možnosti
Foto

,,Sítˇ" satelitů je dnes natolik hustá, že jejich pokrytí celého zemského povrchu je v každém okamžiku. (Jako malý příklad lze uvést i ,,meteodružice"). A zaznamenají prakticky každý odpal rakety. Kdekoli na zeměkouli. Totéž se týká i sítě syst. ,,AWAKS". O místech konfliktů ani nemluvě. Sleduje  je,,kde kdo". To, co je dnes běžně dostupné i na NETu, co se týká např. letec. dopravy, to mají v násobcích k dispozici mnohé státy v oblasti vojenské.

1 2
možnosti
Foto

jen tak na okraj - dnes se objevila informace ze zprávy holandské komise, kde se konstatuje, že někdo manipuloval s ostatky prvního pilota. Údajně došlo k pokusu, odstranit z jeho těla střepiny.

Komu by posloužila skutečnost, že zmizí stopy po střele???

0 0
možnosti
LK

To je nelogické. Hlavice raket systému BUK-1(M1) má více jak 6500 ks šrapnelových fragmentů. Spíše to vidím na sběr vzorků mimo linii vyšetřování.

1 0
možnosti
JF

Myslím, že se fyzického viníka všichni dočkáme velmi brzy, souběžné kriminální vyšetřování pokračuje velmi intenzivně a má prý slušné výsledky...R^

1 1
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.