Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P12e39t80r 31B67a60j42n14a66r

13. 9. 2014 10:37

Článek jsem ještě doplnil poznámkou. 

Poznámka na závěr: Článek by mohl vyznět tak, že levice je dobrá a pravice zlá. Tak tomu však není. Levicový a pravicový pohled musí být v každé společnosti spojen v podobě důrazu na sociální stát a rozpočtovou odpovědnost. V článku jsem psal spíše o jednostranně pravicovém pohledu části obyvatel, který se vyznačuje necitlivostí k sociální situací jiných lidí a lhostejností k ním. To samozdřejmně neznamená, že jednostanně levicově smýšlející lidé mají lepší charakter a jsou citlivější vůči jiným lidem. Naopak. Často u nich převládá závist a nenávist vůči všem těm, o kterých se domnívají, že se jím v životě daří lépe.

1 0
možnosti
Foto

Super článek. Trochu zjednodušujete, ale v principu to tak asi je.

Překvapuje mne, že evropští politici (např. Angela Merkel)  USA poslouchají a dělají to, co američtí politici chtějí. Ještě před několika týdny byla většina např. německých a nizozemských politů proti sankcím. Nizozemsko mělo do sankcí mnohem větší obchodní obrat (hlavně dovoz) s Ruskem než s USA. O ten obrat teď Nizozemsko částečně přijde. Např. Nizozemsko dováželo z Ruska za 9 miliard eur ročně plyn, který pak v Evropě prodávalo dál a na tom vydělávalo.

Nizozemsko je však připraveno na (skoro) všechny varianty vývoje. Nizozemci umí obchodovat a budou na obchodu asi vždy vydělávat. :-) V Rotterdamu už jsou postaveny obrovské kontainery na zkapalněný plyn z USA. Měl by se začit dovážet od r. 2017. Je však jasné, že tento plyn bude dražší než plyn z Ruska. A tak na tom obchodě (i když dojde asi k poklesu spotřeby plynu) Nizozemci vydělají ještě více. Je to smutné, platit to budeme všichni a ekologii to neprospěje.

0 0
možnosti

J30a85r62a 47R89a88n49k

12. 9. 2014 20:12

Tady mate celkem zajimavy clanek z druhe strany pokud chcete byt objektivni, mel byste srovnavat!!

Watching the Eclipse - The New Yorker

http://www.newyorker.com/magazine/2014/08/11/watching-eclipse

Aug 11, 2014 - The state media were under close watch by the authorities, and there .... and the host, on Sunday nights, of the TV magazine show “News of the

1 1
možnosti
Foto

J35i62r33i 83B47i31l85i19n40a

12. 9. 2014 16:13

Ano, Rusa se musime bat a musime se pred nim jiz tradicne hrbit. Ukrajinu at si klidne vezme, ruske tanky na hranicich se Slovenskem nikomu vadit nebudou. Kdyz budeme poslusni, vystoupime z NATO a sami si nainstalujeme nejakeho dalsiho Husaka, (navrhuji pana Vyvadila nebo soudruzku Semelovou) Rus je k nam mozna znovu ani neposle. :-P

8 3
možnosti

V roce 2003 nám mainstreamova média tvrdila, že když se nezaútočí na Irák, pak Sadam Hussain nás pohřbí ZHN. V roce 2008 nám bylo tvrzeno, že bez amerického radaru na nás pošle rakety Irán. Nyní se tvrdí, že bez sankcí nás ovládné Rusko. Všechno jsou to nesmysly a dovolte a bych se tomu vysmál.

1 1
možnosti

Já sankce proti Rusku podporuji všema dvaceti. Jako první  bych zakázal dovoz kriminality z Ruska a jeho satelitů. Pak zakázal vývoz polský potravinářských výrobků a odůvodnil bych to humanitárním důvodem, aby ruské obyvatelstvo (to přece za imperialistického Putina nemůže) nebylo náhodou ohroženo technickou solí. No jako protiopatření čekám to, že Půťa nám přiškrtí kohoutky s plynem. Ale na toto jsem připraven. Jamile v zimě budu klepat kosu (kosami jsem předzásoben), budu kosy dodávat do obilnice Evropy (Ukrajinu) a bártrově za to budu dovážet obilí, které obratem bouchnu do USA. Mám to vymyšleno dobře, že;-D;-D;-D

4 0
možnosti

Ukrajinci Vám to kazí. Spálili si vlastní pole, takže obilí letos moc nebude:-/

1 0
možnosti

M67i90l44o56š 64F21i31a80l94a

12. 9. 2014 14:14

Já je podporuji všemi deseti.

6 0
možnosti

ekonomická nevýhodnost sankcí je zřejmá, ale v současném systému mohou nahradit silové řešení.. Pokud připodobníme mezinárodní právo k vnitrostátnímu, tak je opravdu velmi drahé držet policii, justici a vězeňství, ale žádného člověka při smyslech nenapadne trvdit, že vymáhání vnitrostátního práva jsou zbytečné výdaje.

 Podobná krize příznačně např. Krymská vyústila logicky do válečného konfliktu velmocí. Zatím je to daleko levnější e méně bolestné než válka. Potvrzuje se ale ruská kritika západu jako zhýčkané civilizace. Zatímco Rusku umírají synové a stoupají ceny, tak Západu možná výhledově ubyde 0,01% pracovních míst. Rusové jsou ovšem v euforii ze svého vůdce a obyvatelé západu už fňukají.. :-/

6 1
možnosti
Foto

Mezinárodní právo opakovaně a věrolomně porušuje západ.

Je tedy správné, že si Západ prostřednictvím Ruska uvalil sankce sám na sebe.

Víte, proč jsou Rusové v euforii ze svého vůdce?

Protože je v naprostém právu.

Právním i morálním.

A proč obyvatelé západu fňukají?

Protože vědí, že nejsou v právu, že jsou na straně bezpráví a zločinu.

5 5
možnosti

Vcelku jasné - podporují je hlavně ti, kterých se to nikterak nedotkne. Takový Schwarzenberg je ukázkový ...

10 4
možnosti
Foto

Kdybyste poctivě pracoval a měl našetříno, tak by Vám to taky nevadilo. A ještě byste mohl podporovat chudé. Jenže ono je jednodušší nic nedělal a závidět.

5 1
možnosti

Víte co je sranda? Jedním ze silných zastánců Ruska jsou SSO

Každopádně, sankce podporují lidé, kteří se bojí ruské rozpínavosti. Podporují je lidé, kteří vědí, že když někoho praštíte, budou Vás bolet klouby. Riskujete i zlomené zápěstí, pokud budete nešikovný. Ale vědí, že nečinnost by byla ještě horší.

Co se Vašeho návrhu týče, ptáte se na nesmysly. Proč by pravicově smýšlející lidé měli podporovat levicové myšlenky? Příště se jich zeptejte, zda by věnovali část svého platu třeba na opatření, aby se délka průměrného soudního řízení pohybovala kolem jednoho měsíce. Bylo by to v souladu jak s levicovým, tak pravicovým myšlením a přineslo by to mnohem více pracovních míst, jak všechny dotační programy které dodnes vláda realizovala.

10 1
možnosti

Sankce nemůže být pravicový výmysl, ale levicový, protože omezuje svobodu. Kapišto?

3 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.