Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrá úvaha až na tu 1WW.

V roce 1914, chtělo válku Německo a Rakousko. Chtěli získat kolonie ve východní Evropě. "drang nach osten" tehdy nevyšel, protože Anglie se obávala přílišného posílení Germánů.

Pak se v pád do Ruska nevydařil Evropě sjednocené Hitlerem.

Nyní vše naznačuje že se chystá recidiva.

Což v jaderné epoše může skončit fatálně.

1 0
možnosti
OP

Tak nějak ze všeho toho dění vyplývá, že američtí generálové se jen třesou na jakýkoliv konflikt, v jejich zájmu je válečné harašení i klidně nějaký konflikt. A když bude velký, představují si i svoji velkou zábavu a posléze slávu. A to by měli mít na zřeteli všichni, kdo mohou budoucnost ovlivnit.

3 3
možnosti

Hlavně nelze dopustit snížení "pohádkového" vojenského rozpočtu USA.

0 0
možnosti
Foto

V principu s Vámi souhlasím.

Jen s tou první světovou válkou to bylo trochu jinak. Není pravda, že ji nikdo nechtěl. Někteří němečtí a rakouští generálové si ji přáli. Určitě též německý císař, který chtěl, aby Německo ve světě získalo více prostoru a moci, například získalo kolonie na úkor Británie a Francie. Vlastně i Britové se rádi na válku připravovali. Byli však za Německem pozadu ve vývoji a produkci zbraní. Nakonec Němci válku prohráli. Sice ne na frontě, ale v zázemí, kde řádil hlad a stávky, stávky například ve fabrikách na výrobu nábojů. V době uzavření míru, fronta neprobíhala Německem, ale Francií.

Stejně je to asi i teď. Někteří generálové se na válku připravují a těší. Arogantně podceňují soupeře. Zbrojní průmysl a zbrojařská lobby z přípravy války a lokálních válek těží. Taktéž bankéři, kteří zbrojení financují.

Je to never ending story lidstva. Vlastně je to důsledek darwinismu, boje o přežití (na úkor jiných). Dovedl bych si představit lepší model světové společnosti. Nejspíš se však mýlím. Ten boj o přežití nutí lidi nezakrnět a vyvíjet se. Války jsou však hodně tvrdá metoda.

Situaci ve světě navíc komplikují některé rigidní ideologie a dogmatická náboženství. V Iráku, Sýrii a Libanonu mezi sebou bojuje zhruba 20 náboženských sekt.

Na závěr dotaz. Náboženství existují strašně dlouho. Víte někdo, kdy vzniklo první náboženství? .... Odpověď: Když první podvodník potkal prvního hlupáka. ;-)

PS. Nemám nic proti dobrým věřícím, kteří svou vírou nikomu jinému neškodí.

6 1
možnosti
Foto

Něco si o první světové válce přečtěte. Třeba knihu "Rozpad Rakouska - Uherska a vznik Československa 1918" Je vidět, komunistické školství ve vás zanechalo hlubokou stopu.

3 5
možnosti
DR

Konečně na toto téma od někoho alespoň pokus o nějakou objektivitu. Zatím jsme tu totiž četli pouze samé osobní blogové výkřiky autorů.

5 1
možnosti
Foto

Kásima Sulejmáního byl vůdce íránských elitních jednotek Al-Kuds Al-Kuds je arabský a perský název pro Jeruzalém. Znamená to vzdálený, cíl a to dobytí Jeruzaléma z rukou Izraele. Al-Kuds jsou současně rozvědkou, kontrarozvědkou, výsadkáři, obdobou britských komand SAS či ruského specnazu. Jejich úkolem je obrana stávajícího systému islámské republiky a šíření jejího vlivu za hranicemi všemi dostupnými prostředky. Sulejmání byl až do své smrti hlavním organizátorem všech íránských vojenských a finančních aktivit ve světě, jko jsou teroristické útoky na Izrael Zároveň tím, od koho jdou dolů příkazy, když je třeba potlačit v Íránu protirežimní demonstrace. Oddíly Al-Kuds jsou elitní složkou Revolučních gard. Mají zhruba 15 tisíc členů. Ovládají prostřednictvím nadací a svých firem íránskou ekonomiku a tak vlastně samy sebe umožňují financovat. Doma v Íránu bojují proti zastáncům reforem, kteří by si přáli více otevřít zemi světu.V zahraničí pod vedením Al-Kuds bojuje například libanonská organizace Hizballáh. Hájí zájmy libanonských šíitských muslimů od osmdesátých let a válčí v Sýrii za režim Bašára Asada, za hlavního nepřítele považuje Izrael.

2 1
možnosti
PB

To je všechno hezké. Ale představte si, že by někdo ze Západu v roce 1950 zabil Stalina a pak vyčetl všechny jeho zločiny. Rozumíte?

Zabitý byl vysoký státní úředník Iránu, svrchovaný země. Jej nemůžete jen tak oddělat přes veškeré jeho skutečné či domnělé zločiny, aniž této zemi de facto vyhlásíte válku se všemi důsledky. Zkuste se vžít do mysli prostých Iránců, když jím zabijí nejpopulárnějšího politika.

4 1
možnosti
PL

"Jaký je rozdíl mezi smrtí člověka zabitého bombou teroristy a stejnou smrtí po výbuchu v Americe vyrobené bomby"

Zdroj: https://bajnar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=741226

1) V množství, pane (málem jsem napsal "vážený pane", ale to si nezasloužíte), mimo jiné - v množství a v karmě. Na jedné straně je desettisíc smrtí nezúčastněných dětí, žen či starců žijících si své životy a na druhé stravě desetkrát smrt kata připravujícího svému okolí další špinavosti.

2) Vaší otázkou stavíte na stejnou úroveň smrt R. Heydricha a milióny smrtí před popravčími četami SS a v koncentrácích. Vlastně ne - ty milióny mrtvých byly podle vás oprávněné, protože byly v souladu s právem tehdy platným na tehdejší části území, zatímco útok na Zastupujícího říšského protektora byl teroristickým činem, nespravedlivým vůči tomuto obětavému a pracovitému dobrodějovi.8-o8-o8-o

Měl byste se stydět, pokud to vůbec umíte.

3 4
možnosti

Taky vám ta ironická srovnání pokulhávají. Němci nebyli v protektorátě na pozvání České vlády.

Ale Iránci v Iráku ano.

Cílem Iránců také není fyzická likvidace neperských občanů Iráku. Němci plánovali a prováděli úplnou likvidaci neněmeckých občanů protektorátu.

Takže jste to opravdu zmatlal.

0 0
možnosti
Foto

To jsou rudé žvástyRvRv.Bombardování Srbska bylo naprosto v pořádu. Srbsko vedlo genocidní, teroristickou válku proti Kosovu a odmítalo válku ukončit a veškerá diplomatická jednání selhala ze strany Ruska a OSN selhala. Bylo přikročeno k bombardování vojenských cílů a když ani to nevedlo k zastavení války, bylo přikročeno k bombardování k spojovacích cílů, průmyslových, vojenských cílů a telekomunikačních cílů. Televize byla bombardována z důvodu, že sloužila, jako velitelské středisko, k řízení vojsk v Kosovu a k propagandě. Dne 23. května 2011 Radiotelevizija Srbije (RTS) vydala oficiální omluvu za zneužívání svých programů pro šíření propagandy a diskreditace politických oponentů v devadesátých letech a za to, že jejich programy měly "zranit city, mravní integritu a důstojnost občanů Srbska, humanisticky orientované intelektuály, členy politické opozice, kriticky smýšlející novináře, některé z menšinových skupin v Srbsku, menšinové náboženské skupiny a některé ze sousedních národů a států. V omluvě také uvedla, že není pochyb o tom, že státní sdělovací prostředky byly pod přímou kontrolou prezidenta Srbska Slobodana Miloševiće a že srbská státní média užíval Slobodan Milošević jako válečný nástroj k podněcování etnické nenávisti a klamání vlastních lidí s cílem získat potřebnou podporu, aby i nadále mohl vést válku v bývalé Jugoslávii.

5 10
možnosti
PB

Srbsko žádnou genocidní válku nevedlo. Pouze se bránilo kosovským teroristům, kteří zinscenovali masakr v Račaku. Převlékli padlé bojovníky UCK do civilních šatů, hodili je do masového hrobu a z akce obvinili Srby. Údajný masakr se pak stal záminkou bombardování Srbska, ve kterém šlo o potrestání odbojných Srbů, kteří se bránili přijmout určitý politicko-ekonomický globální systém.

6 1
možnosti
Foto

Máte pravdu. Člo o zbabělý teroristický čin a jako takový by měl být světovou veřejností odsouzen. Karma R^

4 3
možnosti
Foto

J79a34k61u68b 60R64o12t39h

4. 1. 2020 12:19

Zase připitomělé relativizování a kladení blbých otázek. Zkrátka - US smázli reichsfuhrera perských SS, který přijel tajně na koordinační poradu teroristů. Tedy asi jako by dejme tomu někdo sundal Heinricha Himmlera, který v roce 38 přijel tajně do Sudet, aby strategicky koordinoval akce Freikorpsu. Čili - malý čin, velký užitek.:-/

5 5
možnosti
IB

I21v31o 66B86o97u16š52e

4. 1. 2020 11:49

Někde si zjistěte definici terorismu.

2 5
možnosti
PB

Když chce někdo zastřít skutečnou podstatu jevu, tak sahá po definici. Pro mně třeba bylo bombardování srbské televize letadly NATO v roce 1999 stejnou teroristickou akci a stejným zločinem, jak by do budovy umístili nálož a odpálili islámští teroristé.

9 3
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.