Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Marx např. psal o poměrech v tehdejších továrnách a o dělnické třídě, ale fakticky nikdy žádnou továrnu nenavštívil, třebaže jeho mecenáš Engels továrny vlastnil a zisky vydržoval Marxe. To samé s Ruskem a jeho odsudky o Slovanech,

1 0
možnosti
JC

A četl jste, jak nenávistně psal Marx o Češích?

S tím dopisem měli komunisti vždycky velké potíže...

Marx stejně jako celá západoevropská elita nenáviděl Slovany. Tím se dostával do konfliktu s Pruskem, které mělo mnoho Slovanů za své poddané a mělo k Rusku dobrý vztah. A proto také nadával na Prusko.

0 0
možnosti
Foto

Přední komunističtí politici za Leninova života:

Michail Kalinin (Rus), Mikhail Borodin (Bělorus), Nikolai Bukharin (Rus), Felix Dzerzhinsky(Polák),  Lev Kamenev (Rus), Sergey Kirov (Rus), Alexandra Kollontajová (Ruska), Stanislav Kosior (Polák),  Vyacheslav Molotov (Rus), Georgy Pyatakov (Rus), Karl Radek (Polák), Alexei Rykov (Rus), Timofei Sapronov (Rus), Fyodor Sergeyev (Rus), Joseph Stalin (Gruzinec),  Elena Stasova (Ruska), Yakov Sverdlov (Rus), Kamo (Armén), Leon Trotsky (Ukrajinec), Kliment Voroshilov (Ukrajinec), Jakov Jurovskij (Rus), Grigorij Zinovjev (Rus).

1 2
možnosti
MK

Podobně bych mohl jmenovat izraelské politiky: Šimon Peres alias Szymon Perski (Polák), Benjamin Netanjahu alias Mileikowsky (Polák), David Ben Gurion alias David Grün (Polák), Menachem Begin alias Mieczysław Biegun (Bělorus) ;-D

1 1
možnosti
Foto

Dávám Vám, pane Bajnare, na vědomí, že jsem zde byla a že jsem zde byla jako vždy ráda! Rusko je krásná a zvláštní země - působí na ostatní jako magnet a je jedno, jestli přitahuje nebo odpuzuje - i láska a nenávist jsou spolu v jednom kolečku, které se otáčí, jako jin-jang. Vidět, že i Marxovi ta země vrtala v hlavě :-)

1 0
možnosti
BM

Ale paní Jarmilo, proč to minus. Vždyť jsem vyslovil názor, že pan Bajnar věří antisemitskému pamfletu, který sloužil i jako jedna ze záminek k holocaustu. A za citát jsem jej pochválil.

Obávám se, že to bylo spíše osobní, že?

0 0
možnosti
Foto

Lenin nebyl poloviční žid, původně židem byl dědeček jeho matky.

1 0
možnosti
PB

P23e40t74r 51B32a58j34n10a26r

25. 9. 2014 19:04

Ano. Ještě bych k tomu dodal výtah z jednoho mého předchozího článku o Stalinovi.

Stalin židem nebyl. O jeho vztahu k židům hodně vypovídá teprve nedávno zveřejněný dopis, který napsala Leninova sestra Stalinovi v roce 1932. Žádala v něm Stalina, aby veřejně pohovořil o židovském původu  uctívané ikony komunismu Lenina a zastavil tak šíření antisemitských nálad v tehdejší ruské společnosti. Leninova sestra ve svém dopise mimo jiné napsala „Dědeček z matčiny strany byl ukrajinský Žid, který konvertoval ke křesťanství, aby se vyhnul povinnému přesídlení do oblasti vyhrazené pro Židy a aby mohl studovat.…Náš otec pocházel z chudé židovské rodiny a byl podle křestního listu synem Mojžíše Blanka původem ze (západoukrajinského) Žytomyru. Vladimir Iljič měl vždy o Židech vysoké mínění. Je mi líto, že okolnosti našeho původu, které jsem předtím tušila, nebyly známy za jeho života“. Stalin na tento dopis reagoval mlčením a přikázal sestře Lenina držet jazyk za zuby.

http://bajnar.blog.idnes.cz/c/410735/Znama-a-neznama-fakta-Stalinovy-ery.html

0 0
možnosti
RH

Pár židů by bez Rusů nic nedokázalo. Rusko je na komunistickou minulost hrdé, což dokazuje i CV jejich milovaného vůdce.. Jo, a Lenin byl Kalmyk.

0 0
možnosti
MK

Stačí se podívat dnes, jak se manipuluje s lidma.

0 0
možnosti
MS

Klasická polopravda.

Marx se negativně vyjadřoval o Slovanech včetně Čechů, viz wiki:

Po určitou dobu bylo zaměření Marxe a stejně tak i Engelse značně protislovanské. Engels v Neue Rheinische Zeitung vyjádřil, že: "Všeobecná válka, která [přichází], rozdrtí slovanské spojenectví a zcela vyhladí tyto zatvrzelé národy, že i jejich samotná jména budou zapomenuta... Vyhladí nejen reakční třídy a dynastie, ale zničí také tyto naprosto reakční rasy... a to bude skutečným krokem vpřed." Karl Marx se zase těšil na likvidaci reakčních ras, za jejichž příklady uváděl Chorvaty, Pandury, Čechy a, jeho slovy, podobnou verbež.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Karl_Marx

2 0
možnosti
PB

P12e21t17r 19B51a82j14n61a40r

25. 9. 2014 17:59

Díky moc za uvedení. To mně jen utvrzuje ve správnosti mé úvahy, kterou většina diskutujících nepochopila.

0 0
možnosti
BM

Já nevím, avšak, nezlobte se, když čtu ty Vaše názory. Tak mi to něco připomíná. Nečetl jste náhodou Protokoly sionských mudrců??? Tento pamflet a samozřejmě podvrh o mezinárodním sionistickém spiknutí ovlivnil i řadu jinak inteligentních. Mám obavu, že i Vy k nim patříte. Mimochodem i Karel Marx byl Žid...Avšak ten jeho citát o Rusku je výstižný, to musím uznat i přesto že jsem antimarxista......

2 3
možnosti
PB

P44e32t49r 90B46a83j18n32a67r

25. 9. 2014 17:47

Četl jsem. Nicméně nejsem si jist, že je to podvod. A to proto, že mnohé pasáže  zde jsou zde velice podobné Talmudu, což je židovský text z doby Krista.

Nevylučoval bych, že jej tedy vytvořila skupina extrémních židů, které nemůžeme zaměňovat s židoským národem. Už proto, že tito klidně prodají cyklon B Hitlerovi, pokud usoudí, že holokaust jím může nějak politicky prospět.

Jinak protokoly obsahují velmi promyšlený plán, jehož realizaci je vidět na každém kroku. Velmi dobře je zde popsán způsob jak vymývat lidem mozky, jak lze pokud máte velkou moc a vliv vyvolat hospodářské krize atd. Vnímám to jako cynickou příručku "technologie moci", kterou se jistě všichni ti snažící se uchopit moc ač jsou či nejsou židé. Čistě z tohoto hlediska je to dovedně napsané dílo naznačující skvělou znalost autora psychologie dnešního člověka a davu, na které tvoří program masové manipulace.

2 0
možnosti

Opět podivná bajnarovština. Kromě jiného se ukázalo, že věří také na ještírky a v jiné konspirační teorie.

2 2
možnosti
PB

P86e94t19r 95B49a16j63n23a60r

25. 9. 2014 17:53

A o Vás jsem již dlouho neslyšel. No já věřím ještě v mnohem víc věcí než v to co nazýváte ještírky. A otevřeně se k tomu hlásím.

0 1
možnosti
MK

Úplně jakoby měli dnes ti, co tak vehementně brojí proti Rusku, něco s Mojzesem Mordechaiem Levim společné ;-) Jinak karma, dobré postřehy a citáty.

0 1
možnosti
PB

P76e32t49r 38B63a23j47n29a44r

25. 9. 2014 16:49

Mají společného s extremistickou části Židů, sionistů, kteří se ale neštítí obětovat i vlastní lidi pro své politické cíle. Jsou to lidé, kteří stojí za vraždou bývalého izraelského premiéra Rabina, strůjce mírového procesu s Palestnci a za dalšími zločiny. A mají vliv i na zahraniční politiku USA.

0 1
možnosti
Foto

Tak to vypadá, když se předsouvají důsledky před příčiny. Přitom články o antických filosofech jste měl docela pěkné a rád jsem je Vám pochválil.

3 0
možnosti
PB

P29e93t70r 93B33a31j30n19a72r

25. 9. 2014 16:38

Carské Rusko bylo jistě imperiální rozpínavou zemí. Stejné to bylo, ale i z tehdejší Británii a Pruskem. O nich se, ale již Marx nezmiňuje.

V tom je paralela z dneškem, kdy se hovoří o mocenských ambicích Ruska, ale často se mlčí o mocenských ambicích Západu, které již tehdy stejně jako dnes byly namířeny i proti Rusku.

3 1
možnosti