Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

V roce 2009 pan (za jiné označení bych dostal ban) Prymula tvrdil, že roušky před viry nikoho neochrání, a proto jsou nejen zbytečné, ale škodlivé.

Ale protože trpí silnou přitažlivostí k penězům a žádné mu nesmrdí, etika mu nic neříká, je ochoten měnit názory jak ponožky. Nevěřím mu - a jemu podobným - ani nos mezi očima.

3 0
možnosti

Ježkovy voči. "Vědci" provedli "vědeckou studii" a "vědecká zjištění" zaslali amatérům. A zaujali "vědce", jenž poukazuje na to, kterak ti amatéři ignorují "vědce".

Následují reakce stálých "vědců" spolku akademie "věd" na blozích MFD.

Martino Moudrá, proč se jako amatér pletete mezi to množství "vědců".:-)

1 0
možnosti
Foto

Protože když boj s lidskou zabedněností a tmářstvím vzdáme, přerostou nám přes hlavu.

0 0
možnosti
Foto

I92v20o 87C22i62l92i91c90h

29. 9. 2020 14:08

Roušky jistě mají nějaký smysl na určitých místech v určitých situacích, kde jejich pozitiva pro nositele i okolí převažují nad jejich negativy pro zdraví samotného nositele. Typicky například v čekárnách u lékařů, kde lze očekávat mnohem větší výskyt virů. Ovšem "preventivně" plošně a po dlouhou dobu bohužel převažují jejich negativa.

4 1
možnosti
Foto

Je to velmi jednoduché - smysl mají tam, kde se v uzavřeném prostoru vyskytuje vyšší množství osob (potenciálních zdrojů infekce) současně. Pokud jsou tyto osoby natěsnány na sebe (doprsknou si do obličeje), pak má rouška smysl i ve venkovním prostředí.

Když si to zapamatujete, nebudete mít v hlavě chaos.

3 4
možnosti
Foto

Adéla Knapová Reflex. Tak s tím souhlasím Roušky se staly symbolem naší doby, naší společnosti, poslušnosti a stádnosti, zodpovědnosti, ale zároveň náhubkem. Přitom ty nebohé roušky za to nemůžou, v určitých situacích mají smysl. Nelze si ale nevšimnout, že ti, co jejich nošení prosazují za každou cenu všude a téměř pořád, jsou titíž, kteří dokola opakují pár naučených vět a mají touhu kádrovat a trestat každého s jiným názorem. Roušky postupně začínají fungovat jako náhubky; čím déle někdo nosí náhubek, tím méně se snaží přes něj vyštěknout svůj názor – je to příliš náročné a stokrát nic umoří nejen osla

7 1
možnosti
Foto

zase nějaká epidemioložka amatérka?

1 4
možnosti
Foto

To si tu roušku nalepili na obličej izolepou a měřili hodnoty v okamžiku maximálního výdechu, což.

Divím se, že ještě máme nějaké chirurgy..... že už všichni neumřeli.....na roušku

3 2
možnosti
Foto

. Na sále jsou samozřejmě roušky povinné, protože tam leží pacienti s otevřenými ranami – a lékař nikdy neví, jestli sám není potenciálně nemocný. Nemusí jít o nic závažného, stačí obyčejný rhinovirus, tedy rýma, ale pro rozřezaného pacienta na stole by to mohlo mít závažné důsledky. Hlavním účelem nošení roušek je ochránit okolí, nikoliv člověka, který je nosí.To je využití roušek, jemuž já rozumím. Ale že by jinak rouška člověka nějak zvlášť ochránila, tak to zas ne.

6 0
možnosti
Foto

Jsou, pokud je nespolknete. ;-D

0 0
možnosti
PK

Myslím si, že musí být obrovský rozdíl v rouškách v kvalitě a tudíž přínosu (škodlivosti). Ale souhlas, že článek je zajímavý.

0 0
možnosti
PK

Roušky a Covid to je nekonečné téma. V této komunitě se rouška stává předmětem různých blogů a diskusí s jediným cílem..... je k ničemu a spíše než pomáhá škodí a zejména cosi omezuje, není vůbec bezpečná atd.

O pár tisíc km v Japonsku jsou lidé zcela jiného názoru, zemětřesení v minulosti, epidemie chřipek a rouška se stala nezbytnou součástí jejich života. S přibývajícím množstvím alergiků chrání před pylem a prachem a demonstrují ohleduplnost vůči ostatním lidem. Prostě priorita Japonců je nenakazit nikoho dalšího, a o tom to je.....

3 1
možnosti
Foto

O pár tisíc km v Japonsku nosí roušku, když mají rýmu a kašel. Protože mají jinou kulturu považují smrkání a kýchání na veřejnosti za hrubou neslušnost. Proto roušky. S přibývajícím množstvím alergiků jim rouška ztěžuje dýchání a dusí se . Nemají v ní vzduch. Alergeny ve vzduchu zasahují oči a vyvolávají rýmu. Mám doma energetiky a tak vím o čem mluvím.

6 1
možnosti
  • Počet článků 608
  • Celková karma 2,02
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.