Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

RvRvRv Byl by to dlouhý opoziční článek, mícháte hrušky s jabkama a na nahozené téma argumentujete jen okrajově. Za vše jen příklad historického exkursu: do časů Mohameda byla rozsáhlá území vpravo a vlevo od Mekky křesťanská včetně severu Afriky, kam se uchýlili přímí potomci Ježíše před pronásledováním Říma. V polovině 8.stol. bylo vše islámské až do části Francie. Myslíte, že to bylo silou slova Koránu?  Takové hromady mrtvol + otroků nevytvořila žádná civilizace v celé historii lidstva. Uvádět křesťanské násilnosti, které byly m.j.  křesťanským světem nesčetněkrát odsouzeny, je jako obhajovat pachatele znásilnění tím, že ho přitom žena štípla do tváře.

1 2
možnosti
Foto

Vy uz taky napisete prvni ptakovinu, co vas napadne, jen abyste oponoval. O jakych hromadach mrtvol, ktere nevytvorila zadna jina civilizace vlastne mluvite konkretne? Ja vim, ze se slovem konkretne mivate problem, ale presto se tak ptam ;-)

0 0
možnosti
Foto

Bože!  Bible jsou příběhy, kterévznikaly pod dobu šestnácti století.  Příběhy už vznikaly v době Sumerů.Pokud se mluví o Samuelovi, tak je to příběh  Samuela, nikde neníkonkrétně uvedeno, že se mají věřící chovat ke všem lidem.  To je stejnéjako brát návod k chování pohádky  Takto bylo i chápáno vestarověku.  Kdežto v Koránu jsou  krátké citace, které Alláhdal  muslimům, jak se mají chovat k nevěřícím  tedy Káfirům. Křesťanése zejména řídili Novým zákonem, kde je třeba uvedené: Slyšeli jste, že bylo řečeno: Oko za oko a zub zazub. Já, však vám říkám: Neodporujte zlému. Spíše naopak: Když tě někdo udeřípo pravé tváří, nastav mu i druhou, a kdo se chce s tebou soudit a vzít tioblek, tomu nech i plášť, a když tě někdo nutí, abys ho doprovázel jednu mílí,jdi s ním dvě. Kdo tě prosí, tomu dej, a kdo si chce od tebe vypůjčit, odtoho se neodvracej

3 1
možnosti
LR

Jako příklad výzvy k násilnostem v bibli citujete:

-----------

Protož i hned táhni a zkaz Amalecha, a zahlaďte jako proklaté všecko, což má. Neslitovávejž se nad ním, ale zahub od muže až do ženy, od malého až do toho, kterýž prsí požívá, od vola také až do ovce, a od velblouda až do osla. Bible (Samuel, 15:3)

----------

Je jasné, že židé (křesťané ne, těch se to netýká neb Ježíš tyto příkazy zrušil) - si to takhle navečer přečtou a druhý den popadnu Uzi a povalí vyvraždit Amalecha.

0 2
možnosti
VS

S vaší podivnou gnostickou interpretací nelze souhlasit. Bůh použil Izrael jako vykonavatele svého trestu nad zkaženými pohanskými národy. Stejně tak jako to udělal když uvrhl Izrael do otroctví Babylónu. Písmo jasně říká, že mzdou hříchu je smrt. Rozdíl je v tom, že křesťané nešíří víru podlými a násilnými prostředky. Stejně tak nejsou samozvanými vykonavateli božích trestů. V novém zákoně je vykonavatelem Bůh až dotyčný zemře, tak stane před božím soudem.

Muslimové "ctí" Ježíše jako proroka, ale to není žádná čest. Naopak je to velkou urážkou, protože to snižuje božího Syna, mesiáše, na úroveň obyčejného člověka.

Je lepší zemřít než se nechat vykořisťovat zlodějskou daní pro jinověrce od muslimů. Prakticky totožnou praktikou je praxe mafie, které museli obchodníci platit za "ochranu" (před nimi samotnými jak jinak). V tomto případě se muslimové zachovali jako chytří paraziti, kteří těží ze své oběti co nejvíce. 

Saladin neměl jinou možnost než je nechat jít, přestože už se těšil jak je zotročí, ale protistrana mu pohrozila tvrdou odvetou - zničením mešit, apod.

Tam, kde vstoupí falešné náboženství ať už je to Islám, nebo všelijaké nesmysly z Indie tam prostě nebude společnost prosperovat.

1 3
možnosti
PB

Z použitím Vaší logiky mohou islamisté po teroristických útocích tvrdit, že je Bůh použil k vykonání trestu nad zkaženými Evropany. Lze tak ospravedlnit i čin v Paříži. Vždyť redaktoři toho časopisu uráželi jak islámské, tak křesťanské věřící.

4 2
možnosti
DK

Asi zadny Muslim, ktereho jsem kdy poznal, nebyl extremista. Vetsina z nich se chovala pohodove, ale zarazejici byl jeden fakt. Tehda nebylo aktualni tema IS a Charlie Hedbo, ale Al Quaida a WTC no a ja jsem se tech Muslimu ptal, jaky maji nazor na Usamu a Al Quaidu a vetsina z nich je jednoznacne neodsoudila. Odpovedi byly vetsinou vyhybave. Zajimave je, ze vetsinu z nich jsem potkal prave v USA a oni se od utoku na Ameriku nijak nedistancovali. Zaroven mi nikdo z nich nerekl, ze ty utoky jednoznacne schvaluje, to je pravda...ale prijde mi to jako dost malo.

7 1
možnosti
PK

Já mám zase opačnou zkušenost, byl jsem tedy pouze v Izraeli a v Íránu, tudíž jen určitý vzorek lidí... Jinak blog velmi zdařilý, v lečems souhlasím a vlastně některé věty byly jak mnou psané...

0 2
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.