Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co se týká Itálie je to opět mediální humbuk. Nákaza v Itálii se týkala okolí Lombardie a jinak ne. V březnu, kdy u nich nákaza vrcholila umřelo méně lidí v Itálií, než v předchozích letech na jiné virózy.

2 2
možnosti
Foto

V letošní březnu zemřelo v celé Itálii kolem 80000 lidí (klidně upřesněte, pokud je můj údaj špatně). Běžně tam umírá průměrně 40-50 tisíc lidí měsíčně. Ve kterém konkrétním roce a měsíci zemřelo v itálii více lidí než v letošním březnu?

Pokud máte pravdu, měl byste asi takový měsíc najít.

2 2
možnosti
MR

Ona to není tak panika, ale oslabení zdravého rozumu a to, že nám vládne vlastně kolektiv, poptávka kolektivu na kterou slyší určití politici a media. COVID-19 v plné nahotě ukázal jak jsme se otřepali z uniformované totalitní společnosti, na společnost kde více bude záležet na lidech a jejich samostatnosti a úsudku. Ostatně i snaha politiků zde byla v tom, aby stát měl "slabou" roli, více odpovědnosti se přenesla na kraje, obce, města a k tomu se vytvořila protiváha v podobně soudního systému, policie ...Kraje, obce se půořád odvolávají na vládu a kroky ministerstev, podobně jimi zřizované školství, lépe na tom ani není celá Evropa, kde zatím je opět ona socialistická ochranářská politika. Hranice epidemie u chřipky je 1500-1600 případů na 100 tisíc obyvatel... Zde by se spíše měl sledovat jaký je samotný průběh nemoci, jestli vyžaduje hospitalizaci, jestli zdravotnické zařízení už nemají lůžka, jak vysoce je infekční nemoc zhlediska tím že člověka upoutá na lůžko a k přístrojům.

1 2
možnosti
Foto

Covid není chřipka, nelze na něj aplikovat pravidla pro chřipku.

3 2
možnosti
Foto

No, nevím. Nedělala bych unáhlené závěry, když se skutečná epidemie teprve rozbíhá.... Za pár týdnů budeme moudřejší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.