Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

kotja

13. 9. 2012 14:07
Vodka nebo sunar

Sajrajty se prostě prodávat nebudou.

0 0
možnosti
VT

čirokéz

13. 9. 2012 13:25
Nechlastat

Pane autore, obávám se že tudy cesta nevede :-/ Lidstvo chlašče od nepaměti a chlastat bude dál.

0 0
možnosti
PB

poutnikus

13. 9. 2012 13:43
Re: Nechlastat

Nebojte se. Já si myslím, že blízko je doba, kdy se již chlastat nebude.

0 0
možnosti
PK

dolch

13. 9. 2012 13:10
vychováván k tomu, aby obstál v konkurenci na trhu práce

No jo, jenže v naší euroamerické kultuře patří k zaměstnání i společné oslavy pracovních kolektivů, spojené často s podáváním alkoholu. A kdo se nenapije, případně se utužování kolektivu neúčastní, je považován za podivína a často je v kolektivu neoblíben. Čili výchova k abstinenci není optimální cesta k obstání na trhu práce :-)

0 0
možnosti
PB

poutnikus

13. 9. 2012 13:42
Re: vychováván k tomu, aby obstál v konkurenci na trhu práce

To máte jistě pravdu. Již několikrát jsem přišel o zaměstnání a jistě v tom hrála roli i tato věc. Šéf s lehčím srdcem vyhodil mně, než jiného s kým společensky popíjel. Nyní mi nezbývá než si vydělávat jen pár korun roznášením reklamy i když mám VŠ vzdělání.

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

13. 9. 2012 12:53
Jistě

Dát si např. dobře upečený bůček a k tomu pivo není nic, co by ohrožovalo mé zdraví, pakliže to nedělám denně, bůčku není dvě kila a piva nejsou čtyři. A nakolik si budu  ničit zdraví nemírnou konzumací čehokoliv, je moje volba. Jen občas jsou někteří lidé překvapeni informací, že si za následky můžou sami...ALE - existují jakési normy, které zaručují, že se neotrávím či jinak nezničím  ani nezdravými věcmi, protože v cigaretách nebude durman ani plesnivé seno, vepřové maso nebude nakaženo slintavkou, kulhavkou, tasemnicí nebo hlístovcem, alkohol nebude obsahovat metanol atd...

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

13. 9. 2012 12:28
Viete čo je vtipné?

Že žijeme v systéme, ktorý je nastavený tak, že ideálny občan by mal čo najviac fajčiť, chlastať, jazdiť autom, prežierať sa a po dosiahnutí dochodkového veku čo najskor chcípnuť.

Inak pravda je vždy niekde uprostred. Sú veci ktoré človeku proste prinášajú potešenie. A život bez potešenia má aký význam? Každé potešenie je za nejakú cenu. Športovci si tiež ničia telo. A nielen nadmerným zaťažením a opotrebovaním kĺbov. Je obecne známy fakt, že ako je kyslík nutný pre život, zároveň ho aj pomaly zabíja. Zvýšená spotreba kyslíku má teda tiež záporný efekt.

1 0
možnosti
PB

poutnikus

13. 9. 2012 12:37
Re: Viete čo je vtipné?

S první části plně souhlasím. Systém skutku funguje tak.

S potěšením je problém ten, že člověk ztratil schopnost vnímat přirozené potěšení. Člověk může zažít velké potěšení jen pohledem na zelenající trávu či východ slunce. Ale my už jsme tak ponoření do svých problémů a ega, že to nevnímáme a skutečné potěšení nahrazujeme umělým které nám škodí-třeba tím alkoholem

0 0
možnosti
TS

Fantomazz

13. 9. 2012 12:20
ježiš!!!!!

ještě že jste to napsal... sám bych na to nepřišel! Ono stačí nechlastat!!!!!

0 0
možnosti
BM

sallyna

13. 9. 2012 12:17
Jenže co naděláme.....

Je všeobecně známo, že všechno dobré jídlo a pití je prý zdraví škodlivé. Vepřová zabíjačka, hovězí bifteky, roštěná, tatarák atd atd. Jenže jíst  pořád nějaké zrní nebo sojové náhražky..........No??? Není nad to si dát pořádnou baštu a zapít dobrým pivkem či kvalitním vínkem. A nakonec si zapálit doutníček či dýmku s voňavým tabáčkem... A klídek.... Nás totiž nezabijí tzv. nezdravé jídlo či pití, ale především STRES...... Pořád někam spěcháme, něco sháníme, za něčím se honíme a to nás hlavně ničí. A před tím nás nespasí nějaká zdravá výživa či abstinence

1 0
možnosti
C

coj@nato.01

13. 9. 2012 12:14
No, nevypadáš na tý fotce zrovna moc dobře a spokojeně...

....kdyby se každý dovedl řídít pravidly, jako..."všeho s mírou", "jez do polosyta a pij do polopita" nebo taky poradí s chlastem.....

Alkahól je Démon, o tom žádná, a proto já vůči němu postupuji tvrdě a vždycky mu přikazuji, "vejdi, ale neuškoď !"....;-D Nevím, jak koho, ale mě poslechne.

1 0
možnosti
PB

poutnikus

13. 9. 2012 12:32
Re: No, nevypadáš na tý fotce zrovna moc dobře a spokojeně...

S úsměvem čtu poznámky diskutéru upozorňující na můj vzhled. Je zajímavé, že se tyto poznámky vždy objevují po napsaní článku o zdravém životním stylu, kdy se kriticky zabývám živ.stylem společnosti. Můžu říci, že včera jsem absolvoval preventivní lékařskou prohlídku a jsem zcela zdravý. Jen obsah hemoglobinu v krvi jsem měl nepatrně pod normou, což mají všichni z mé rodiny. A že nevypadám spokojeně? To nevím, ale také mám své problémy jako každý člověk. Bez jakýchkoliv problémů by člověk zakrněl. Ale neřeším to alkoholem, spíš se snažím zamyslet nad smyslem toho problému. Nakonec se prakticky vždy ukáže, že ty starosti a obavy byly zbytečné.

0 0
možnosti

dva mraky

13. 9. 2012 11:55
Takove clanky si schovejte na pozdeji

Tohle je obycejne prihrivani polivcicky a honeni ega.

1 0
možnosti
JK

J.K.S

13. 9. 2012 11:45
Nechlastat je správné

S tím souhlasím. Ale každá konzumace alkoholu není chlastání. Já tedy abstinent nejsem a ani do budoucna se jím nehodlám stát, pokud nebudou zdravotní důvody. Přesto jsem nebyla opilá už víc než třicet let, i předtím to nebylo ani desetkrát. Pít se musí umět. Tak jako kouřit. Vychutnat si dobrý doutník, dýmku či cigaretu nebo zapalovat jednu za druhou, to jsou dvě odlišné věci. Všechno se musí dělat s mírou.

2 0
možnosti

Korvetní kapitán Pepan A2

13. 9. 2012 11:53
Re: Nechlastat je správné

Vám se to řekne, ale já žádného Míru neznám.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.