Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

joserpor

15. 4. 2012 13:58
Pane Bainar,

reaguji opět na vaše názory, tentikrát uvedené v článu "Svět atomů z hlediska fyziky a filosofie", kde jste , pochpitelně protože se bojíte, neotevřel diskuzi.

Ve zmíněném článu opět uvádíte věci, které se nezakládají na pravdě. Tím uvádíte vaše čtenáře, kteří vám věří v omyl, ve falešnou virtuální realitu, která je úplně mimo reálný svět. Řadíte se do dlouhého zástupu manipulátorů, kteří kazí normálním lidem schopnost pravdivě vidět svět a jejich místo v něm. Toto je také jeden z důvodů současné morální krize, kdy se lidé nedokážou správně otientovat, hledaj,í nemůžou najít a jsou nešťasní. Je to také vaše vina.

To co vám vytýkám je tato formulace "Ve vesmíru tak není dvou stejných částic atomů, ani molekul".  Právě že opak je pravdou. Třeba atomy vodíku ( ale i všech ostatních prvků) v  celém známém vesmíru  jsou naprosto stejné, identické.Foton zahrnujete jako hmotný útvar, přitom je to nehmotná částice, jen chuchvalec energie.

Jak může vypadat vaše filozofie ?

0 0
možnosti
VV

vavil

15. 4. 2012 15:35
Re: Pane Bainar,

Ale elektron je také jen chuchvalec energie.Manipulátor je třeba pan Škárka,ale že by tento blog kazil lidem pravdivě vidět svět je opravdu přehnané.Pravdivě vidět svět znamená vidět co nejvíce možností a pak si z toho vybrat tu svou pravdu,s vědomím,že nikdo není schopen říci,co z toho je pravda.Jen se můžem dohodnout,co si jako pravdu zvolíme.

0 0
možnosti
VV

vavil

15. 4. 2012 12:44
Škoda,

že jste zrušil kontakt přes diskuzi.Vaše zamyšlení jsou zajímavá.Nemusím se vším souhlasit,ale přesto si je rád přečtu.Přiznat se ke spiritismu v dnešní době,chce větší odvahu,než se přiznat k homosexualitě.Tato část lidského pohledu štve všechny světloplaché,či slepé jak na straně ateistů,tak věřících.Jejich problém.

0 0
možnosti
PB

poutnikus

16. 4. 2012 8:07
Re: Škoda,

Děkuji. Já osobně to jako odvahu necítím. Nicméně díky vašemu příspěvku příště zvážím zatrhnutí diskuze.

0 0
možnosti
MS

Michal007

15. 4. 2012 11:16
Autor je další z řady vizionářů,

který v dalším článku pro jistotu zrušil diskuzi, aby mu někdo nerušil kruhy, jež si tak pozoruhodně namaloval.

Bez zpětné vazby nelze neulítnout zcela mimo. Zvlášť v oblasti intuice.

0 0
možnosti
PB

poutnikus

16. 4. 2012 9:51
Re: Autor je další z řady vizionářů,

Víte co. Já Vám příště tu diskuzi povolím. Aby jste nemuseli psát, že se vašich názorů bojím.

0 0
možnosti
JP

joserpor

14. 4. 2012 2:17
Protony krouží kolem jádra

Teda podíval jsem se na příspěvek pod (5) a nevěřil jsem svým očím. Podle pana Zezulky atom má jádro, kolem kterého krouží fotony a protony. Absolvoval p. Zezulka aspoň  všech 9 tříd základní školy ? pokud  ano, pak by měli být jeho učitelé okamžitě posláni do předčasného důchodu se sníženým důchodem.

Ještě, že  své výmysly píše v kyberprostoru, protože kdyby je psal  na papír, trpěl bych pomyšlením jak byly  zničeny stromy na takové hovadiny.

3 0
možnosti
PB

poutnikus

14. 4. 2012 7:44
Re: Protony krouží kolem jádra

p. Zezulka chodil do školy po roce 1920, kdy ještě představy o struktuře atomu nebyly známy. P. Zezulka byl filozofem, ne fyzikem. Věnoval se základním filozofickým pravdám a biotronice- léčitelství.

0 0
možnosti
G

genez.

13. 4. 2012 20:21
Univerzální vědění

Noe, obraz podstaty pro stav duchovního bytí Univerza.

Mojžíš, prorok. O přípravě člověka pro vstup do duchovního bytí Univerza.

Ježíš, duchovní vůdce vědění o stavu Univerza. Přes člověka.

J.Zezulka, filosof smilnící o jsoucnu.

0 0
možnosti
G

genez.

13. 4. 2012 22:19
Re: Univerzální vědění

Máte zájem vidět podstatu Univerza, lidskou duši, Jahve?

Biblické písmo stojí na této věci. ,,David“ touto věcí usmrtil ,,Goliáše“.

Obraz v podobenství najdete - Mojžíš, Exodus 4, 1-17.

Na přání Vám pošlu vizuální obraz Jahve.

0 0
možnosti

Johny__S

13. 4. 2012 12:50
Všechny zmíněné případy lze vysvětlit jako funkci mozku.

Není potřeba žádného nadpřirozena či "vyšších bytostí".

1) Intuice - vyžaduje velký rozhled a umožňuje vybrat správnou cestu řešení problému. Patrně to ovšem bude další druh lidského nadání, jako je třeba hudební sluch, apod.

2) Vyřešení problému ve snech - Sny jsou jenom odrazem toho, co se odehrává v bdělém stavu. Předpokládá se, že by mohly sloužit k ustavení dlouhodobé paměti. Během snění je mozek ve skutečnosti vysoce aktivní. Pokud se v bdělém stavu intenzivně zabýváme řešením nějakého problému, odrazí se to i ve snech. A někdy se může stát, že mozek problém vyřeší během spánku, kdy může popustit uzdu své kreativity.

3) Duchovní zážitky - lze je vysvětlit změněným stavem vědomí.

4) Zážitky blízké smrti - totéž, mozek je v té době vystaven vysoké hladině stresových hormonů a současně nedostatku kyslíku. To potom vede k halucinacím, ale i pocitům klidu (působením hormonu oxytocinu).

1 0
možnosti
P

PPetr

15. 4. 2012 9:10
Re: Všechny zmíněné případy lze vysvětlit jako funkci mozku.

Halucinace jistě můžete vysvětlit libovolně, od nedostatku kyslíku v mozku až po působení drog (nebo léků)...

Jen by mne zajímalo "racionální" vysvětlení popsaných případů, kdy lidé ve fázi klinické smrti podrobně popisují co se s nimi ve SKUTEČNOSTI dělo - postup lékařů při oživování, rozhovory a myšlenky příbuzných v čekárně apod.

Čili - co zapřičiňuje vnímání skutečného, ověřitelného (a taky ověřeného) dění v době, kdy člověk fyzicky vnímat nemůže a to nejen ve svém bezprostředním okolí, ale i mimo místnost, kde se jeho tělo nacházi.

-

Lidé, kteří si tím prošli nejsou žádní exhibicionisté, co své zážitky troubí do světa. Naopak. Po špatných zkušenostech se svým okolím, které je považuje za cvoky a je jim předkládáno nějaké to racionální vysvětlení, raději o svém zážitku mlčí. Jen se změní jejich přístup jak k životu, tak ke smrti.

0 0
možnosti