Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

joserpor

1. 9. 2012 21:41
Ještě si dovolím jeden příspěvek

k podobné situaci jaká je dneska s majetkem církve již jednou v novodobých dějinách českého národam již došlo. Jenže se o tom nemluví protože je špína a zůstává to jako třináctá komnata, která se stejně jednou bude muset otevřít.

Jde po majetek po odsunu Němců. Odsun nechci komentovat.

Ale co se stalo s majetkem 3 milionů bohatých Němců. Větší část ve městech byla obsazena lidmi, kteří se ve vnitrozemí nebyli úspěšní ,kteří  ještě do dneška nezískal vztah k novému domovu, a kteří čekají na další nějakou možnost podobným způsobem znovu zbohatnout a jsou  ohniskem voličů KSČM.(viz Karlovarský kraj)

Majetek v neatraktivních oblastech, na horách, byl v několika loupeživých vlnách rozkraden, nakonec vesnice, včetně kostelů a hřbitovů vyhodili do povětří a srovnali se zemí hrdinní střážci hranic

2 0
možnosti
JP

joserpor

1. 9. 2012 21:26
Při posledním sčítání lidí

se ke katolické církvi přihlásilo přes jeden milion lidí, ti lidé chtějí také své kněze, biskupy, kostely a bohoslužby. Vy oddělujete tyto věřící a církevní hodnostáře a církevní hodnostáře  stavíte  do pozice, že existuji sami pro sebe, ve vzduchoprázdnu a ještě jako sekta lidí, kteří ztělesňují nejhorší lidské vlastnosti.

Přitom ti chlapi - církevní hodnostáři se dobrovolně vzdali sexu a osobního majetku, nesmí mít žádný majetek.Veškerý majetek kam církev dává ?  -  pro svoje rodiny, které nemají, nebo sedí tlustí na penězích pytlů a nutí pana Bajnara, aby na ně robotoval ? Ti chlapi totiž, a to asi kámen úrazu, pro vás skeptiky a je to pro vás nepochopitelné, to dělají čistě pro ideál ve který věří.

Jestli se naše zem a vůbec Evropa má čím chlubit, pak to jsou katedrály,  kláštery, kostely, obrazy, sochy, literatura, což je dílo katolické církve  jednak k oslavě Boha a jednak k vytvoření identity , toho, že každý člověk patří do určitého společenství.

5 0
možnosti
KC

vialli

1. 9. 2012 18:26
Nesdílím tak docela

názor s panem autorem. Použil například příměru s Nostradamem. Věhlas tohoto nizozemského věštce ovšem není v tom, že dokázal předpovědět budoucnost, jako v tom, že dovedl své předpovědi sesumírovat tak, aby se aspoň část z nich "naplnila". Pročteme-li si jeho věštby, nápadné je především to, jak obecně (či nekonkrétně) je formuloval. A protože život přináší mnoho variací, s velkou mírou  pravděpodobnosti se něco z toho vyplní. Obdobně je to i u Malachiáše. Papež Jan Pavel II měl podle něj v proroctví přezdívku „ Z námahy Slunce“. Jsou tisíce možností, jak si vyložit různé skutečnosti ve světě i nad ním. Za 85 let života tohoto papeže se událo mnoho i v nějaké souvislosti se Sluncem. Nepochybně by se našlo mnoho jiných příkladů, jak do této předpovědi "namontovat" Slunce. V každém případě nám to však nic konkrétního neříká o jeho pontifikátu ani ničem dalším. Jestli se narodil zrovna ve chvíli, kdy bylo zatmění, to je všechno, co z jeho života Malachiáš "uhádl", nic víc.

2 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

1. 9. 2012 18:11
jestli lidstvo

nepřehodnotí žebříček hodnot a etické normy skončí stejně jako církve

0 0
možnosti
PZTM

pátý ze tří mušketýrů

1. 9. 2012 17:51
Hrozné, ale bohužel pravděpodobné.

0 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

2. 9. 2012 3:04
Re: Hrozné, ale bohužel pravděpodobné.

Cirkve neskonci, skoncime my, neumime spolu vychazet a kazdy jouda muze psat nesmysly:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.