Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Putin dle mého soudu udělal chybu, že obsadil Krym. Podruhé ale stejnou chybu neudělá a nebude se míchat do záležitostí Ukrajiny. Rusko tam nemá co získat, ale může hodně ztratit. Na druhé straně situaci vyhrocují novináři a západ, a pochopitelně lidičky typu Schwarzenebrga, tito lidé vidí vše, co udělá Rusko jako špatnou věc, špatné je i to, co Rusko neudělalo.

0 0
možnosti

To nebola chyba, ale geniálny ťah. Amíci to mali veľmi dobre premyslené. Vedeli, že Ukrajincom moc nevonia, že majú na Kryme ruskú vojenskú základňu. Už pri demonštráciách pred niekoľkými rokmi sa hovorilo na Ukrajine o vyhnaní Rusov z nej.

Amíci vedeli, že Ukrajincom stačí dať pár miliónov dolárov, a tí poženú Rusov z Ukrajiny svinským krokom...

Pripojenie Krymu bol "vynútený ťah". Rusko inú možnosť nemalo. Rusi už viac nepotrebujú. Len pokoj od Západu.

0 0
možnosti

Proruští občané byli strašně ohroženi už na Krymu. Což byla stejná pravda, jako že na území Krymu nejsou mimo základnu žádní ruští vojáci.

2 0
možnosti

Že by byli dnes ohroženi dokládá současné dění na Ukrajině. Po území Ukrajiny se potulují ozbrojené tlupy, které tu vystřílejí to či ono místo. Tím, že Putin obsadil Krym měli obyvatelé štěstí. Na rozdíl od jiných regionů současné hlavně východní Ukrajiny se mohou cítit více méně bezpečně. To je prostě fakt-není to stavění se na tu či onu stranu.

Jako doklad chaosu na Ukrajině zpráva z dnešního dne z města Mariopolu :

Další informace ke střelbě v Mariupolu: "Neidentifikovaní ozbrojenci vtrhli do policejní stanice v centru města a začali střílet. Počet obětí není znám," řekl agentuře Intefax Ukrajina mluvčí místní domobrany. Další zdroje Intefaxu hovoří o osmi mrtvých.

1 0
možnosti

Problém by vyřešily nové volby, které na východě nechtějí. Putin prohlásil, že nenechá "ruské občany" na Ukrajině bez pomoci, tak se nemůže divit, že ho berou vážně. Je skutečně otázkou, zda se prcek podělal a spokojí se s poflakováním u hranice, anebo zda ztratil poslední zbytky racionality a rozpoutá konflikt a na mezinárodně politické scéně se izoluje a pošle vlastní ekonomiku do pekla. Jeho vedení politické partie jej zavedlo až k tomuto dilematu. Každopádně neexistuje dobrý tah. Buď ztratí tvář nebo poškodí Rusko. Ovšem je zřejmé, že "výzva" je šaškárna pro média. Pokud by Putin nechtěl, tak žádné referendum nebude. Výzva je jen alibi.

3 1
možnosti

J81a29n 50P47a58n95e88k

9. 5. 2014 12:37

No nevim, jediny, kdo se od zacatku chova racionalne je prave Putin. To, jak vyfoukl Krym amikum pred nosem je proste majstrstyk (staci si najit, ze v americe uz loni urady vypsaly vyberove rizeni na opravu budov na zakladne v Sevastopolu). A souhlasim z autorem. To, ze Putin stoji nad mapami a uvzauje, kam se vrtne priste je naprosty nesmysl. Za prve, co by delal s celym vychodem Ukrajiny? Tam, na rozdil od Krymu a jeho strategicke polohy, vubec nic neni. Vite, kolik by tam muselo rusko nalit penez? A za druhe jsou tu od toho jini, takovi, co sedi v tom bilem baraku. Ti nam ukazali, jak se to dela. Staci tam ukazat prstem na mape a uz se frci do Grenady, Panamy, Iraku, Afganistanu...

3 1
možnosti

Co dělají ruští občané ve Slavjansku?

5 2
možnosti

J57a44n 60P50a18n70e67k

9. 5. 2014 12:29

Nevim, co by tam mohli delat? Aha, ze by tam treba zili?

1 0
možnosti
  • Počet článků 608
  • Celková karma 2,02
  • Průměrná čtenost 1402x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.