Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

blueheart

26. 3. 2012 11:55
Díky za dokumentaci toho, co se děje

Ale ono je to v podstatě jasné, jak to pravice myslí a co chce dosáhnout: prostě to lidem znechutit, aby byli nezaměstnaní co nejméně (že většina lidí vůbec nemá zájem být bez práce, ji nezajímá). To je vše, co pravice chce a dělá - budete se s tím muset smířit. Bohužel se dějou horší věci a vše je propojené...čili bude hůř. Už zase. Jak řekl Tlustý (exODS): Titanic se potápí... Naštvaných lidí bude čím dál víc a je jen na nich, co s tím chtějí dělat. včera jsem se procházel po okraji Prahy, kde bydlí střední třída v pěkných rodinných domcích, venku parkují pěkná autíčka. To je druhá strana mince: to jsou ti, co budou pořád volit TOP+ODS (30% voleb preferencí dohromady minimálně) nebo kohokoliv, kdo je nebude ohrožovat vyššími daněmi, majetkovými přiznáními apod. Vo tom to je, že? :-)

1 0
možnosti
PB

poutnikus

26. 3. 2012 12:08
Re: Díky za dokumentaci toho, co se děje

Ono bohužel s levicí to nebude o moc lepší. Změna bude spíše jen v rétorice. Jde o to, že politici nemají reálnou moc.. Tu mají majitelé bank a nadnárodních korporací, kteří politiky stran levých či pravých drží a manipuluje jako loutkař s loutkama. Takže pravděpodobně musí nejdříve systém padnout, aby mohla přijít změna.

1 0
možnosti

studánka

26. 3. 2012 11:38
Vážený pane Bajnare,

stát zde není od toho, aby vytvářel nějaká pracovní místa. Od toho jsou zde zaměstnavatelé. Stát může tak max. vytvářet podmínky pro to, aby zaměstnavatelé ona místa vytvářeli. Zda to dělá či nikoliv je debata na jiné téma. Každopádně je třeba opustit stav, kdy Úřad práce nabízí cca 100 pracovních míst a zároveň vyplácí 100 podpor v nezaměstnanosti. Přihlásím-li se na Úřadě práce se žádostí o zrostředkování této, nemám automaticky brát žádnou podporu. Každý uchazeč má být nejprve poslán tam, kde ona místa nabízejí a až potom, kdy dotyčný zaměstnavatel uchazeče nepřijme z důvodu odbornosti či nedostatečného vzdělání uvažovat o vyplácení podpory. Jiná otázka je  se samotnýmk pojmem "nezaměstnaný". Nezaměstnaný je totiž každý, kdo není zaměstnán. Tedy i každá OSVČ, každý živnostník či podnikatel. Také stav, kdy ÚP nabízí zaměstnání např. klempíři a zároveň vyplácí klempířům podporu je špatný a měl by se změnit.

1 0
možnosti
PB

poutnikus

26. 3. 2012 11:47
Re: Vážený pane Bajnare,

Nesouhlasím s názorem, že stát by neměl vytvářet pracovní místa i když je jistě výhodnější, když je vytváří soukromí podnikatelé.

Myslím však, že by měl zde být systém, který zaručí práci každému kdo chce, alespoň za min. mzdu. Pokud nezaměstnaný tuto práci odmítne pak ať nedostává od státu nic.

Jistě je to dnes utopie, když stát díky rozplývání peněz všemi směry není schopen uchovat vyrovnaný rozpočet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.