Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

poutnikus

15. 5. 2012 13:40
ukončení diskuze z mé strany

Už jsme toho myslím v této diskuzi napsali dost. Děkuji za připomínky, i když většina byla k mým názorům kritická. Přeji všem hezké úterní odpoledne a při nějaké další diskuzi nashledanou.

Petr Bajnar

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

15. 5. 2012 8:43
Nejen blábol, ale porušení Kodexu

Z Kodexu blogera:

Bloger nesmí zveřejňovat informace nepravdivé, polopravdivé, neúplné nebo takové, jejichž pravdivost si nemohl dostatečně ověřit. Pokud bloger uveřejní chybnou nebo neúplnou informaci, je povinen uvést ji na pravou míru doplněním původního článku nebo zveřejněním článku nového.

Požaduji proto, aby autor svá tvrzení dokázal.

0 0
možnosti
PB

poutnikus

15. 5. 2012 8:58
Re: Nejen blábol, ale porušení Kodexu

Jestli pak jste tak nesmlouvavý k blábolům politiků a novinářů z oficiálních médií, kteří ovlivňují veřejné mínění tisíc krát více než já?

Já zde pouze dávám odkazy na internetové zdroje. A jestli se podíváte na článek, nově jsem tam umístil i odkaz na kritický článek ze serveru idnes.cz o studené fůze a dám tam i odkaz na článek kriticky pojednávající o jevu biologické transformace, aby čtenáři si mohli udělat názor z obou stran- ostatně k tomu je i tato diskuze, kterou jsem povolil, aby jste mohli svůj pohled vyjádřit i vy.

0 0
možnosti
PB

poutnikus

15. 5. 2012 7:54
Shrnutí diskuze

Diskuze se, jak jsem předpokládal soustředila na téma studené fůze a vzhledem k tomu, že v podobných diskuzích převažují zastánci skeptického směru vědy byla kritická. Já bych k tomu dodal dva body.

1. Jestli je vynález pana Rossiho podvod se brzy dokáže, pokud se uskuteční co slibuje, tedy sériovou výrobu a prodej zařízení na studenou fůzi.

2. V diskuzi padl odkaz na článek http://www.osel.cz/index.php?clanek=5979, který vyvrací možnost existence studené fůze na základě toho, že by to vedlo k zvýšené radioaktivitě. Myslím si, že tento proces nelze posuzovat podle zákonů konvenční fyziky. Již jeho spuštění těmto zákonům odporuje a tak jistě i vlastní průběh reakce těmto zákonům nebude zcela odpovídat. Tak jako celá řada dalších jevů v přírodě, odporující představám konvenční fyziky a přesto prokázaných ( i když skeptici budou jistě stále tvrdit opak ). Jako příklad uvedu existence lidí kteří léta nejedí a přesto žijí, paranormální jevy,biologický magnetismus atd.

0 0
možnosti
MT

Fermi

15. 5. 2012 8:10
Re: Shrnutí diskuze

Vás nezaráží, že právě konvenční zákony fyziky jsou velice úspěšné? Nekonvenční pohledy se pak často ukazují jako podvody, chyby či dezinterpretace... Proč máte tendenci věřit něčemu tak silně nepravděpodobnému, jako je studená fúze? (na základě jedné prezentace bez detailního pohledu do zařízení)

0 0
možnosti
ZM

zmat

14. 5. 2012 22:23
I když sám

nad některými jevy či věcmi pochybuji, vaši bezmeznou naivitu obdivuji.

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

15. 5. 2012 9:53
Re: I když sám

Mnozí duševně nemocní jsou bezmezně naivní

0 0
možnosti
A

Antarr

14. 5. 2012 21:59
Kámen mudrců

Kámen mudrců vešel ve všeobecnou známost (jak píšete) zásluhou alchymistů. Alchymie má svůj původ u starověkých Egypťanů, od kterých ji převzali Arabové. Od nich pochází slovo elixír, což znamená kámen mudrců, jenž je ve skutečnosti opravdu elixírem života. Lepší pochopení pojmu „kámen mudrců“ spočívá rovněž v jeho přirovnání ke „kameni moudrosti“. Není to tedy žádný obyčejný kámen ve známém slova smyslu. Jinými slovy to je vědění – úhelný kámen moudrosti, proto i elixír skutečného života. Nese v sobě základní zákony stvoření a vyzařuje z něho nejvyšší moudrost a moc, neboť je spojen s živou silou z Podstaty. Vyšším smyslem alchymie byla snaha právě o toto poznání.

Tím převyšovali hlouběji bádající dávní alchymisté dnešní vědění, které se pohybuje v ohraničeném prostoru materie a dosahuje pouze k hranici velkého třesku.

0 0
možnosti

Johny__S

14. 5. 2012 14:14
Ta zmínka o transmutacích dnes je ovšem docela úsměvná

Ve středověku se také nikomu nepodařilo transmutací vyrobit zlato, a pokud někdo předváděl, že to povede, zpravidla se posléze ukázalo, že je to podvod (vylučování zlata z roztoku jeho soli na povrch neušlechtilých kovů, apod.). Dnes už zlato tolik neletí (pokud by existovala jeho levná výroba, akorát by to vedlo k jeho inflaci a znehodnocení), ale zato takový levný zdroj energie... A proč tedy nepředvést magické zařízení, které produkuje energii "chladnou fúzí" na základě fyzice neznámých principů? Zlato ze rtuti, čistá energie ze slučování jader niklu a vodíku za pokojové teploty - ono se vlastně vůbec nic nezměnilo. A to včetně toho, že se najde plno lidí, kteří to těm podvodníkům žerou a jsou ochotni je podporovat.

0 0
možnosti
PB

poutnikus

14. 5. 2012 17:04
Re: Ta zmínka o transmutacích dnes je ovšem docela úsměvná

A jak to víte, že se to ve středověku nikomu nepodařilo, co Vám dává takovou jistotu? Já to nevím, stejně jako nevím jestli v přístroji pana Rossiho probíhá studená fůze či ne. Ale jen proto, že to odporuje učení konvenční fyziky jako celá řada jiných jevů na světě, jen proto to nenazvu podvodem. V tom se lišíme. Vaše jistota,s jakou přesně víte vše předem je zase docela úsměvná pro mně.

0 0
možnosti
J

Johny___S

14. 5. 2012 9:41
Nerad vám kazím iluze...

Ale pan Rossi, který údajně vynalezl chladnou fúzi, je obyčejný podvodník. Předtím založil společnost, která se údajně zabývala přeměnou organických látek na ropu, ve skutečnosti ale sloužila italské mafii k ukládaní toxického odpadu do moře. Pan Rossi byl kvůli tomu na začátku 90. let ve vězení (mj. i za zpronevěru) a poté odcestoval do Spojených států. Věřit takovémuto člověku, že vynalezl chladnou fúzi, je pošetilé.

0 0
možnosti
PB

poutnikus

14. 5. 2012 10:03
Re: Nerad vám kazím iluze...

To nevím. Ale pokud jeho zařízení funguje, což se brzy ukáže, neb zařízení půjde brzy do prodeje a bude účinné jak je psáno v odkazech, pak je jeho minulost v tomto irelevantní.

Ještě jednu poznámku. Myslím, že obecně mafie, tajné služby atd. mají eminentní zájem o nekonvenční výzkum třeba v oblasti volných energií.

0 0
možnosti
MT

Fermi

14. 5. 2012 8:46
Opět E-Cat...

Zařízení E-Cat nemůže fungovat na základě prezentovaného principu:

http://www.osel.cz/index.php?clanek=5979

Vzniklé záření by zcela jistě poškodilo zdraví všech účastníků Rossiho předváděčky.

1 0
možnosti
PB

poutnikus

14. 5. 2012 9:57
Re: Opět E-Cat...

No uvidíme. Zařízení jde do prodeje. Jestli bude levné, ekologické a účinné je jedno na jakém principu bude založeno.

0 0
možnosti